content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Ara

Kadına Şiddete En Yüksek Perdeden Hayır…

Kadına Şiddete En Yüksek Perdeden Hayır…

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’nun yazısından alıntı;25 Kasım Kadına Yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele günüydü. Hürriyet’te” Haberler Kötü” başlığıyla tam sayfa yayınlanan ilanda 2015’in ilk 10 ayında;255 kadın erkekler tarafından öldürüldü….112 kadın tecavüze uğradı….157 kadın fuhuş’a zorlandı…319 kadın yalandı…179 kadın taciz edildi…Bunlar sadece kayda geçen rakamlar…Özellikle cinayet dışındaki rakamların çok daha fazla olabileceğini sorumluluk sahibi insanların tahmin ettiği kaçınılmaz bir gerçek….Taciz edilen kadın sayısı keşke sadece 179 olsa…haberler kötü ve daha da kötüsü iyileşme göstermiyor….Her yıl öldürülen,yaralanan,şiddet gören kadınların sayısı korkunç boyutlarda…Bazı belediyelerde her tarafı turuncuya boyayarak katkıda bulunmaya başladılar bu kampanyaya…Her zamankinden daha yüksek sesle,hep birlikte ”kadına şiddete hayır ”diye bağırmamız gerekiyor…
Güçlü ve Sağlam Türkiye İçin Kadına Şiddete Hayır
Güçlü ve sağlam bir Türkiye için kadına şiddete Ünye adliyesi önünde düzenledikleri programla hayır diyen Ünyeli avukatlar adına ortak açıklama yapan Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Üyesi Av. Muhammed Yaman” 2015 yılı ekim ayına kadar yüzlerce kadının şiddete maruz kaldığını, tecavüz ve tacize uğradığını, zorla fuhuş yaptırıldığına dikkat çekerek, bunun kanunlarla değil, eğitim ve zihniyet değişimiyle önüne geçilebileceğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önüne yasalarla değil, eğitim ve zihniyet değişikliğiyle geçilebileceğini belirten Av. Muhammed Yaman ”Hangi yasayı getirirsek getirelim, ailede ve toplumda bu yetiştirme sorunları aşılmadan, temel eğitimde hatta anasınıfında bu eğitim metotları ile dersler verilmeden, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadan, yasaların bir anlamı kalmamaktadır.

Her gün çığ gibi büyüyen kadına yönelik şiddet öldürme fiillerinin önüne geçilmemektedir. Kadının güçlenmesi, ailede ve toplumda birey olarak dikkate alınması, toplumda zihniyet değişikliğinin sağlanmasına yönelik eğitimin her kademesinde toplumsal cinsiyet eşitliği verilmesi ile şiddetin önlenmesinde önemli gelişme olacaktır. Ünyeli Avukatlar hep bir ağızdan Güçlü ve sağlam bir Türkiye için kadına şiddete hayır” diye konuştular.
Tecavüze uğradıktan sonra denize atlayarak,yada atılarak hayatına son veren Ünyeli Sevilay Gümüş..!
Eylül 2014 tarihinde uğradığı tecavüz sonrasında yaşadığı feci travmanın altından kalkamayıp, denize atlamak yada atılmak suretiyle canına kıyan 20 yaşındaki Ünyeli Sevilay Gümüş gelecek için ne hayaller kurmuştu kim bilir.

Hayatının baharında geleceğini kazanmak için köyden geldiği Ünye de okuyan, geleceğin devlet yönetiminde görev alacak su gibi tertemiz kız evladı Sevilay Gümüş namertlerin bilmem ne açlığı yüzünden uğradığı şiddet ve tecavüz sonrası düştüğü bunalımdan kurtulamayıp denize atlayarak,yada atılarak canından oldu ve yaşadıklarıyla göçüp gitti..!

Olayın birinci derecede muhatabı olan anne ve baba ile birinci derece yakınları yanıp tutuşurken, şiddete ve tecavüze uğrayıp canından olan,sakat kalarak boynu bükük yaşayan kadınlarımızı,analarımızı,bacılarımızı,eşlerimizi maruz kaldıkları şiddet veya tecavüz karşısında yaşadıklarını kendimiz yaşamış gibi bizim insanlarımızı sahiplenerek acısını paylaşmamız gerekirken,bize ne deyip duyarsız kaldığımız için bugün hep birlikte tepki verdiğimiz şiddet ve tecavüz azalıp biteceği ve hatta yok olacağı yerde inşallah son olur dediğimiz şiddet ve tecavüz kurbanı Sevilay Gümüş kardeşimizi, evladımızı,kızımızı ve ailesini çoktan unuttuk bile.!

Kadına Yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele günü olarak anılan 25 Kasım dada olsa dünyada ve ülkemizde,hatta Ünye henüz 20 yaşında,şiddete ve tecavüze uğradıktan sonra derdini kimselere söyleyemediği, yada söylediği halde,anlatmadığı ve dinletemediği için düşürüldüğü bataktan kurtuluşu canına kıymakta arayıp bulan öğrenci kızımız, evladımız Sevilay Gümüş’e yüce Allahtan rahmet,kederli ailesi ve yakınlarına sabır dileyerek,dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın olayın muhataplarını kendi kanımızdan,kendi canımızdan bir parça olarak görüp,kabul edip,acısını ve sevincini yüreğimizin derinliklerinde hissederek,her hal ve durumda başımızın tacı olan kadınlarımıza,analarımıza,bacılarımıza ve eşlerimize reva görülen şiddete en yüksek perdeden hayır diyor,saygılar sunuyorum….
Ahmet Yenin
Kadına Şiddete En Yüksek Perdeden Hayır…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank