content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Ara

Emekliye Konut Yaşlıya Maaş

Önceki gün, yeni kurulan Kabine'yi bekleyen önemli gündem maddelerini ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeni dönemde yapılması gerekenleri yazmıştık. Bugün de yazının devamı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı açısından konuyu değerlendirmek istedik.

Özellikle AK Parti seçim beyannamesinde yer alan ve başta çocuk ve gençler, kadınlar, engelliler, yaşlılar ve dar gelirliler gibi toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren vaatlerin merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yer alıyor.
Hem 7 Haziran ve hem de 1 Kasım seçimlerinde AK parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adaylığım döneminde yoğun bir şekilde yaşlılarımızla ve engelli aileleriyle görüşmeler yapmıştım.
Bu süreçte özellikle yaşlılarımızın çocuklarının yanlarında ikamet etmeleri nedeniyle 65 yaş maaşlarının kesilmesinden dolayı yoğun bir yakınmaları olmuştu. Özellikle 65 yaş maaşı bağlanmasında akrabaları ve yakınları tarafından bakılan ancak kendi geliri olmayan yaşlı ve engellilere aylık bağlanmasında hane gelirine bakılmasından kaynaklanan sorunların çözülecek olması büyük bir önem taşıyor. Yine engelli ailelerinin desteklenmesi yönünde hükümet programına konulan hususlar oldukça önemli buluyorum.
Bu dönemde 64. Hükümetin ve AK Parti'nin yapacağı icraatlar da kamuoyunu doğrudan etkileyecek.
Sosyal hizmet ve yardım kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliği artırılacak, bu kapsamda Aile Bilgi Sistemini kurulacak. Sosyal transferler ve vergi düzenlemelerinde en yoksul kesimi gözeten anlayış sürdürülecek. Bu bağlamda;
- 65 yaş aylığı ile engelli aylığında yaşanan sorunların çözülmesi,
- Yaşlılarımızın ekonomik ve sosyal hayata daha aktif olarak katılmaları için Yaşlanma Ulusal Uygulama Programımızın daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanması,
- Yaşlıların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik daha güçlü adımlar ataamaya devam edilmesi,
- Başta erken çocukluk dönemi eğitiminin geliştirilmesi olmak üzere, kız çocuklarının eğitime devam etmelerinin sağlanması için gerekli tedbirleri alacak ve ilave teşvik mekanizmalarını hayata geçirilmesi,
- Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi,
- Erken evliliklerin önlenmesi için aileye yönelik eğitim hizmetlerinin yaygınlığını ve etkinliğini artırılması,
- Kadınlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişimi için yaşadıkları ortamda hizmet almalarını sağlayacak ev ziyareti sistemini yaygın ve işlevsel hale getirilmesi,
- Sosyal yardımlarda aile büyüklüğü esas alınacak, ailenin bütünlüğünü koruyan bir model hayata geçirilecek, sosyal destek ve hizmetlerin hak temelli olarak bütünleşik bir şekilde sunulduğu bir sosyal destek sistemi kurulacak, Sosyal Yardım Kanunu çıkarılacak.
- Evde bakım hizmetlerinin sosyal hizmeti de kapsayacak şekilde yeniden tasarlanması sağlanacak.
- Yoksul ailelere belirli ölçütlerle internet erişimi imkânı sağlanacak.
- Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri 'Engelli Yaşam Merkezleri' kurulacak.
Engelli genç ve çocukların gün içinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkân verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız.
Engellilere özel Bilgi ve İletişim Teknolojileri yazılım ve donanımlarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Engellilerin bilgi ve iletişim teknoloji-lerine erişim imkânlarını artıracağız.
Çocuklarımızı potansiyel gençler, gençlerimizi de geleceğimizin teminatı olarak görürken, onlara hak ettikleri bedensel, kültürel ve sanatsal ortamı daha kaliteli bir biçimde sağlayarak insanı merkeze alan kalkınma anlayışı devam ettirilmesi gerektiğini belirtmeliyiz.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu'nun AK Parti'nin kuruluşundan bu yana büyük hizmetleri var. Burada da çok güzel başarılara imza atacağından hiçbir şüphem yok. Yeni Kabine'deki tüm bakanlarımızın yolu açık ve hizmetleri büyük olsun.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank