content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Mar

Kadın Şefkat Abidesidir

Saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi insanlar. Ülkemizde olduğu gibi bütün dünyada kadınlar günü adı altında her yıl 08 Mart’ta orada burada çok çeşitli kutlamalar yapılır.

Biz ve bizim gibi düşünerek yaşamını idame ettirenler için sembolik olarak kutlanan kadınlar günü pek önem arz etmez. Çünkü kadın eşsiz bir değerdir. Siz bu eşsiz değer için hangi akla hizmet ederek senede bir günü kadınlar günü olarak kutlarsınız. İç donanımı itibarıyla bir şefkat abidesi olan ve bu nedenle değerine asla paha biçilemeyen kadın için hiçbir kişi yada kurumun senede bir gün öyle ya da böyle bir şekilde kutlama yapma hakkı yoktur ve olamaz.

Kadın iç donanımı itibarıyla bir şefkat abidesidir diyen Fetullah Gülen hoca efendi ; şefkati de yaratılış ve tabiatından kaynaklanmaktadır. Bu nezih tabiat, yanlış müdahalelerle kirletilmemişse, hep şefkat düşünür, şefkat söyler; şefkatle oturur-kalkar; bir ömür boyu çevresindekileri şefkatle süzer ve herkese kadeh kadeh şefkat içirir.

Herkesi şefkatle kucaklayıp herkese şefkat içirdiği aynı anda, inceliğinin ve içtenliğinin gereği olarak da sürekli ızdırapla yutkunur durur. Bir tül gibi titrer etrafındaki herkesin üzerine, anne-babasına, kardeşlerine, arkadaşlarına ve bütün yakınlarına; tabiî mevsimi gelince eşine, evlâtlarına. Paylaşırken onlarla zevki, lezzeti, neş'eyi, güller gibi açar ve çevresine gülücükler yağdırır. Görünce de onlarda tasayı, kederi, yapraklar gibi sararır-solar ve hüzünle inler.

Nezih ifadeleriyle bizler gibi düşünerek yaşayan insanların hislerine tercümanlık eden muhterem hoca efendiye sözde değil özde kadınlarımız adına teşekkürlerimi sunar, saygılarımı bildiririm.

Evet, saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi insanlar, yuvanın sahibi, ailenin ve toplumun temel taşı, insanlığın varlık sebebi, medeniyetin ve dünyanın ışığı kadın, çok özel ve çok önemlidir. İnsanlar hatta bütün canlılar ve dünya için ayrı bir yere ve öneme sahip, kendinden emin, ne yaptığını, nasıl yaptığını bilerek yaşamını yaratılış gayesine uygun bir şekilde idame ettiren yükü ağır özde kadının yeri ve önemi asla tartışılmaz.

Yüce Allah tarafından yaratılmış bütün canlıların içerisinde yaratılmışların en mükemmeli olarak yarattığı ve akıl üstünlüğü ile donattığı insan; kadın ve erkektir. Kadın ise eştir, kardeştir, haladır, teyzedir, arkadaştır, en önemlisi neslin devamının temel taşı anadır.
Yaratılmış canlılar içerisinde önemi ve değeri paha biçilmez doğumundan ölümüne kadar geçecek zaman diliminde son derece önemli yere ve kariyere sahip olan kadın için senede bir gün değil, her gün özel ve önemli, her gün bir başka güzeldir.
Kendinden emin, ne yaptığını, nasıl yaptığını bilerek yaşamını yaratılış gayesine uygun bir şekilde idame ettiren özde kadın, doğumundan ölümüne kadar gül kokan anadır. Ve kadın yüce yaratanın kendisine verdiği çok önemli vasfı sayesinde yılda bir gün değil, doğumundan ölümüne kadar her daim dünyayı aydınlatan değerli bir enerji hazinesidir. Bu özel ve önemli vasfı nedeniyle Kadın her zaman öndedir, insan, insanlık, fani ve uhrevi dünya için daim güller açan anadır.

Kadın Yüce Allah’ın kendisine verdiği analık vasfı nedeniyle maddi ve uhrevi dünya için eşsiz bir değerdir. Kadının insanlık ve dünya adına eşsiz bir değer olduğunu görmek anlamak ve buna göre hayata yön vermek için hayata birlikte başlayıp ölüm gerçeği ile yüzleşerek, yoluna yalnız başına devam eden insanlarımıza sormaya gerek yok.
Çünkü İç donanımı itibarıyla bir şefkat âbidesi olan kadının önemini anlamak, kavramak ve ona göre davranarak iki cihanda (ödenmesi asla mümkün olmayan) hakkını vermek için yaratanın verdiği akıl en önemli sermayedir. Aklını kullanan insanlar dünyasını iki cihanda cennet, kullanamayanlar cehenneme çevirir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Kadın Şefkat Abidesidir

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank