content

10 Mar

Japonya’ da Bazı Çocuk Aşılarının Yapılması Durduruldu

Japonya Sağlık Bakanlığı Pfizer tarafından üretilen Prevnar ve Sanofi tarafından üretilen ActHIB isimli aşıların kullanılmalarını 4 çocuğun ölümlerinin aşı ile ilgisi olup olmadığını

belirlenene kadar geçici olarak durdurdu.https://www.bilgiagi.net/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif
Bakanlığın açıklamasına göre, yaşları 6 ay ile 2 yaş arasında değişen çocuklar Prevnar, ActHIB veya bunların kombinasyonundan oluşan aşıyı olduktan sonra öldüler.

Prevnar pnömokok mikroplarının ActHIB ise b tipi hemofilus mikroplarının yol açtığı hastalıklardan korunmak için yapılıyor.

Pfizer, Hollanda’ da 2009 senesinde de 4 çocuğun ölümü üzerine Prevnar’ ın bir serisinin dağıtımını durdurmuş ve aşıları karantinaya almıştı.

Japonya Sağlık Bakanlığı uzmanların ölümler ile ilgili araştırmasının sonucunu beklediğini duyururken üretici firmalar da açıklama yaptılar.

Pfizer’ in bir yetkilisi şunları söylüyor: “Bildirilen tüm olguları ayrıntılı olarak inceliyor ve bunların aşılarla ilişkilerini belirlemek için sağlık otoriteleriyle beraber titizlikle çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığının yönelttiği sorular için cevap hazırlıyoruz.

Ölen çocuklara yapılan Prevnar’ ın üç farklı seriden olduğunu belirledik.”

Sanofi’ nin bir sözcüsü de “Uzmanların raporlarının sonucunu beklediklerini ve bu aşamada Act HIB’ i piyasadan çekmeyi düşünmediklerini” bildirdi.

KAYNAK

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20110307-700206.html

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank