content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Kas

İstihdam Sağlayana Vatandaşlık Yolu

Yabancı yatırımcıya Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili taslak tamamlandı. Buna göre istihdam sağlayıp, aldığı gayrimenkulü 3 yıl satmayanlara vatandaşlık yolu açılacak
Yabancı yatırımcıya Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili yapılan çalışmalarda sona gelindi. Başbakan Yardımcısı ve

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, çerçevenin belirlendiğini söyledi. Buna göre Türkiye'de herhangi bir miktarda, sabit sermaye yatırımı yapan yabancı yatırımcılar, gayri menkul alarak 3 yıllığına satılmama şerhiyle tapuya kaydedenler, kurdukları işyerlerinde belli sayıda kişiye istihdam sağlayan yabancılar, paralarını 3 yıl çekmeyenler ile ilgili taslak çalışma tamamlandı.
DOLARDA DURUM GEÇİCİ
Kurtulmuş, konuyla ilgili detayların Bakanlar Kurulu tarafından karar verilmek üzere önümüzdeki günlerde netleştirileceğini kaydetti. Toplantı devam ederken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, doların yükselişiyle ilgili de konuştu. Dolardaki yükseliş için "Endişelenecek bir durum yok. Bu geçicidir. Belli bir seviyenin altına iner" diyen Kurtulmuş şunları söyledi: "Dolar sadece Türk parası karşısında değer kazanmıyor. Trump'ın seçilmesinden sonraki süreçte ciddi bir dalgalanma içinde. Bu kadar yükselmesi ABD için de pozitif değil. ABD'nin de kendi para birimi için bir takım politika girişimleri içinde olacağını ümit ediyoruz. Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlar nedeniyle dolar değerlenmiyor. Bu geçicidir. Belli bir seviyenin altına doları iner. Telaşlanacak, korkulacak, endişelenecek bir durum yok."
TAŞERON YASASI YENİDEN GÜNDEME GETİRİLDİ
Taşeron yasası ile ilgili ise alternatif tekliflerin değerlendirildiğini ifade eden Kurtulmuş, emek piyasalarının değerlendirilmesi konusunda kamunun etkin olması çalışmalarının sürdürüleceğini ifade etti. Özel sözleşmeli personel çalıştırılmasına imkân sağlayan birtakım düzenlemelerin gündeme getirileceğini belirten Kurtulmuş, "Detayı önümüzdeki toplantıda ortaya konulacak. 720 bin vatandaşımızı ilgilendiren bir karar" dedi.
.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank