content

08 Haz

İstanbul Devlet Korosu’ ndan Şarkılar

Değerli Müzikseverler,

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Türk Musikisi Vakfı’nın “İstanbul Mimarisinin Müziği” projesinin 5’inci adımında, “Avrupa Kültür Başkentlerinin Şarkıları” konserinde sizlerle tekrar beraber olabilmekten sonsuz bir mutluluk duyacağız.

15 Haziran Salı akşamı saat 20.00’de Arkeoloji Müzesi’nde vereceğimiz ve ücretsiz izlenebilecek konser için, dünyaca ünlü bir Madrigal koro olan Amarcord Ensemble’yi konuk ediyoruz. Projeyi uygulayan İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Amarcord Ensemble ile ilk olarak 2009 yılında, Berlin Filarmoni’nin “Kültürlerin Diyalogu” projesi kapsamında Berlin’de aynı sahneyi paylaşmıştı. Bir yıl aradan sonra, Avrupa’nın ve Türkiye’nin iki önde gelen müzik topluluğu, bu defa da İstanbul 2010 AKB etkinlikleri kapsamında bir araya geliyor.

Amarcord Ensemble, projemiz kapsamında çok ilgi çekici bir performans sunacak. İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, “dünyada adına en çok şarkı bestelenen şehir” olan İstanbul temalı eserleri seslendirirken; Amarcord Ensemble ise repertuvarını, yönetmenliğimizin önerisi üzerine, Paris (1989), Weimar (1999), Stockholm (1998), Helsinki (2000), Dublin (1991), Liverpool (2008) ve Bergen (2000) gibi daha önceki yıllarda “Avrupa Kültür Başkenti” unvanını alan şehirlerin müzikleri üzerine hazırladı.

Bir şehrin uygarlığına ait izler, “müzik”le en soyut ve en yüksek çizgide ifadesini buluyor. “İstanbul Mimarisinin Müziği” ana başlığını taşıyan ve mimari ile müzik arasındaki paralelliğe dikkat çekmek üzere hazırlanan projemizin bu konserinde mekân olarak, sadece bize ait olanları değil, bütün insanlığa ait kültürel zenginlikleri bünyesinde topladığı için Arkeoloji Müzesi’ni özellikle seçtik. Çeşitli Avrupa Kültür Başkentlerinin müziklerini, İstanbul’da en iyi bu atmosfer içinde dinleyebileceğimizi düşündük.

Başladığından buyana, olabilecek en üst çizgide uygulanmaya devam eden bu güzel projesi için Türk Musikisi Vakfı’na ve projenin uygulama ekibi olan İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na, İstanbul 2010 AKB Ajansı Klasik Türk Müziği Yönetmenliği olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca, sağladıkları mekân desteği için İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü sayın Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Arkeoloji Müzesi Müdürü sayın Zeynep Sevim Kızıltan şahıslarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkürü, zevkli bir görev sayıyoruz.

En derin saygılarımızla.

İstanbul 2010 AKB Ajansı

Klasik Türk Müziği Yönetmenliği

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank