content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Tem

İşsizliğin Nedeni Türkiye’nin Yatırım Cehennemi Olması

2002-2008 arası 6 yıllık AKP iktidarı döneminde dünyada para boldu. Trilyonlarca dolar para yatırım için gidecek adres arıyordu.Ama Türk ekonomisini yöneten AKP kafası vergiden vergi almayı maharet sanıp, istihdama dünyanın en yüksek vergilerini uygulayarak Türkiye’ye kayda değer tek bir kalıcı ve istihdam yaratıcı yabancı yatırım çekemediler.

Sadece devlet gözetiminde yağmalama ekonomisi uygulayarak özelleştirme adi altında birkaç kurulusu yok pahasına sattılar.

Bilen varsa söylesin.
Cumhurbaşkanı Demirel döneminde yapılan Gölcük’teki Ford fabrikasından sonra yabancı yatırım Türkiye’de hangi kayda değer fabrikayı açtı?

Ama son 6 yılda Türkiye’yi yatırım için düşündükten sonra vazgeçip diğer ülkelere kaçan yabancı otomobil şirketlerini ben sayabilirim.

Hyundai, Peugeot, Citroen gibi otomobil fabrikaları yatırımlarını Romanya'ya, Slovakya'ya, Çek Cumhuriyeti'ne götürdüler. Aksaray'da fabrikası olmasına rağmen MAN bile yedek parça üretim tesisini gitti Polonya'da kurdu. Opel fabrikasını kapattı ve gitti. Diğer sektörlerde bilmediğimiz daha kim bilir kaç yabancı firma yatırım cehennemi Türkiye’den vazgeçtiler.

Ülkenin yerli yatırımcısı fabrikalarını sökup Mısır’a, Kazakistan'a, Romanya'ya, Bulgaristan'a kaçarken bile durumu fark edemeyen Türkiye’nin ekonomi yönetimi "küresel finans balonuna" binmiş havalarda dolaşıyordu. Bir bakkal dükkanı açmaya heveslenen emekliyi bile yolunacak kaz gibi gördüler, emekli maaşı ile oynamaya kalktılar.

Simdi gelmişler issizliği nasıl çözeriz diye akil danışıyorlar.

Akan çatıyı güneşli havada onaracaktınız Sn. Başbakan ve akil hocaları, yağmurlu havada onaramazsınız, onaramayacaksınız. Zira "geçti Bor'un pazarı." Ekonomi yönetiminde ektiğinizi biçeceksiniz.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank