content

11 Ağu

İsmet Bora Binatlı’dan: Silinmesin izlerin

İsmet Bora Binatlı, şair, yazar ve araştırmacı. Şiir ve yazılarıyla dikkat çeken, Ankara’dan seslenen isim ve imzalarımızdan.

Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans yayınlarının 129. olarak 160 sayfayla Günyüzü görmüş “Silinmesin İzlerin” adlı şiir kitabı var masamızda İsmet Bora Binatlı’nın.

Prof. Dr. Nurullah Çetin hocanın bir önsözü var “Sahih değerler üzerine kurgulanan bilgelikler şiiri” başlığıyla kaleme alınan. Nurullah hoca bu yazısının, değerlendirmesinin bir yerinde: “İsmet Bora Binatlı, günümüz Türk edebiyatında bir ana damar olarak duran hakimane şiir vadisinin öne çıkan temsilcilerinden biridir” diyor. Bu doğru ve yerinde bir tespittir. İsmet Bora Binatlı, Türk edebiyatı sahasında aldığı önemli mesafelerle dikkat çeken, göz dolduran bir isim ve imza olarak görülmekte, bilinmekte ve alkışlanmaktadır.

            Tebriklerimizi sunuyoruz.

Silinmesin İzlerin isimdeki İsmet Bora Binatlı şiirleri, hece vezniyle kaleme alınmış, şekillendirilmiş duygular, şiirler. İlk şiirin adı ‘Muhtaç eyleme’ olarak karşımıza çıkıyor. Sonra, Allaha sığınırım, Hamd sanadır rabbim, Mezar taşları, Saadet öbür cihana gibi adlarla, bu adlar altında kaleme alınmış mısralar birbirinden güçlülük içinde bizimle selamlaşıyor. 16 Mart 2010 tarihinde kaleme alınan Mezar Taşları, adlı şiir altı ayrı dörtlükten meydana geliyor. Bu şiirin bir dörtlüğü şöyle karşımıza çıkıyor efendim:

Kimi yerde kırık dökük,

Kimi yerde boynu bükük,

Mezarlığa büyük, küçük,

Ekilmiş mezar taşları.

38 ve 39. sayfalardaki ‘Azerbaycan’daki şiir ayrı bir duygu zenginliğinin örneği. İsmet Bora Binatlı anlatımlarının ustalıklarından, örneklerinden biri. 10 ayrı bölüm anlatımıyla kaleme alınmış. Bu şiirden bir dörtlük:

Azerbaycan; çilenin yumak olduğu vatan,

Sen içimde yaşarsın, sensin nabzımda atan,

Ona göz diken hain: yaptıklarından utan,

Bilmez misin be gafil, yerde bırakılmaz kan.

  ***

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank