content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Mar

İş Bitirici Olmak

Kurumların başında yer alan insanlar iş bitirici olmalı, iş bitiren yöneticilerin çalışma sistemleride akıcı ve zamanında olur. İşler yığılıp kalmaz, vatandaş memnun olur.
İş bitiren insanlarada teşekkür eder, duada bulunulur. Devlet dairelerinde, kurumlarda çalışan herkesin görevi vatandaşın işini kolaylaştırmak, iş bitirici olmaktır.
Bazı kurumlarda yığılan işlerin, aksayan çalışmaların ana nedeni yöneticilerin gevşekliğinden kaynaklanır. Vatandaşa engel çıkaran, bugün git yarın gel diyen memur anlayışı ile oyalama taktiğinde bulunan kişiler vatandaş tarafından sevilmez, selam bile verilmez.... Bunların çoğu emekli olunca bunalıma giren insanlardır. Çünkü mevki elinde gidince kendisine selam veren kalmamıştır. Kişinin orda bulunmasının amacı rızkını kazanmak, devletin işini kolaylaştırmak ve vatandaşa yardımcı olmaktır. İşi savsaklayan, oyalayan, işi yapmak istemeyen kişilerden, yöneticilerden nefret etmişimdir.
YOZGAT ZİRAAT BANKASI
Bu manada bir çok banka ile muhatap oluyor, işlerimizi yaptırıyoruz. Yozgat ziraat bankası en çok muhtap olduğumuz kurum oluyor. Bankamatik kartım, maaş kartım, kredilerimi hep buradan kullanıyorum. Maaş, Tarım, Kredi yoğunluğuna rağmen işlerin yolunda gitmesi, kalabalıkların kar yığını gibi erimesi beni mutlu ediyor. Huyum kurusun kuyruk sistimini, kalabalıkları hiç sevmiyorum.
Ancak Ziraat bankasının haklı bir yoğunluğu var. Binlerce insan buradan maaş alıyor, kredi çekiyor, işlem yaptırıyor. Bu kurumda işlerimin aksadığına tanık olmadım. Kısa bir bekleme ile işlerin tıkır tıkır yürümesi beni mutlu etmştir.Bazı bankalarda ve bazı kurumlarda saatlerce bekleyerek iş yaptırdığımda sinirden, stresten çatlayacak hale geliyorum. Aynı kurumların iş bitirici yöneticileri sayesinde işlerinin tıkırında yürütüldüğüne de çok tanık olmuşumdur.
Niçin Ziraat bankası sorusuna cevabım şu; Bankalarla ilgili bir çok işim Ziraat bankasında bitiyor. Emeklisiniz maaş, su, elektrik,doğalgaz, telefon, kredi kartları derken tüm zamanınız banka kuyruklarında geçiyor.. İşiniz gücünüz yoksa saatlerce kuyrukta bekleyin!.. Bir dostuma şakavari; ömrümüz banka kuyruklarında geçecek bir gün kalp krizi geçirip kuyrukta öleceğiz diye şaka yapmıştım. Doğru doğru diye tastik etti beni. Suratında da stresin izleri vardı.
Bu manada iş bitiren, iş bitiricianlayışına sahipçıkan Yozgat Ziraat Bankası personeline teşekkür etmek istiyorum. Diğer bankalarda bir iki memurla muhattap olurken ziraatte 15-20 memurla muhattap oluyor, üç - beş dakika içinde işinizi görüyorsunuz. Bunun adı hizmettir, bunun adı iş bitiriciliktir, bunun adı hizmette sınır tanımama anlayışıdır.Bu köşede bir çok olumsuzlukları dikte ettik. İstedik ki, bir de olumlu anlayışı kutlayalım ve alkışlayalım, onure edelim.
Ziraatin iş bitiren müdürü var
Bir kaç defa işlerim acildi ve hemen netice almam gerekiyordu.Sadece işleri sormak amacıyla Ziraat BankasıMüdürü Ahmet Türkeri beyin odasına uğradım. İşlemleri sordum, buyur oturiki dakika dedi. Yerimden kalkmadan işim bitti, Müdür beye teşekkür ederek ayrıldım. Amacım ona iş yaptırmak değildi, işlerle ilgili bilgi sormaktı. O işimi telefonla halledip bana sadece imza kalınca bir hayli mahçup oldum.
Geçen gün IBAN numarası lazım oldu. Baktım bir hayli yoğunluk var, Müdür beye bir selam verip ona sorayım dedim. İşim acele olduğu halde zorunlu olarak oturttu, çayımı söyledi, çayım bitmeden işim bitti, ne söyleyeceğimibilemedim. “ Müdürüm hakkını nasıl ödeyeceğiz” dedim, güldü, işin bittimi, bi teşekkür et yeter dedi. Teşekkür ne kelime, anlayışını alkışlıyor, sizi takdir ediyorum dedim. Hizmet anlayışınıza hayranım, teşekkür ederim dedim.
Bu köşede birdefa daha yazmıştım. Ziraat Bankasınıniş bitiren Müdürü AhmetTürkeri beyi...Bir halkdeyimi vardır, işi bilene kurban olayım, işi bilmeyende bana kurban olsun diye. İş bitince kurban olmak lazım.
Halka hizmeti hakka hizmet olarak algılayıp hizmet anlayışında seferber olunmalı. Laf olsun diye halka hizmet hakka hizmettir demekle işler yürümüyor.
Aslında söylenecek söz çokta zülfü yare dokunmayalım... Bugün şunu amaç edindim . Bu köşeden hep olumsuzluğu yazmayalım. Bazen olumlu yönleride yazıp örnek olmalarını isteyelim dedik. Oturduğu koltuğu ebedi sanan, makamı halk için kullanmayan, hizmet anlayışına sahip olmayan zavallılara ne denirbilmiyorum. Ama hizmeti vazife ve kutsal kabul edenlere selam olsun diyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank