content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Kas

İş Açılımı Yapılmalı!

Türkiye gündemi ve siyasetinin gündeminde her ne kadar açılım krizleri yer alsa da işsizlik konusunda yapılan son araştırmalar daha büyük sosyal bir krizin geleceği yönünde.Özet olarak istatistikler şöyle;

Genç nufusta ki işsizlik oranı yüzde 23,5.

Erkeklerin işsizler ordusundaki oranı yüzde 70.

Yüzde 30’dan fazlası eşi,dostu aracılığıyla iş arıyor.

Bir yıl ve daha uzun süreden beri iş arayanlarında oranı yüzde 27’den fazla.

İşsizlerin yüzde 24’ü zaten geçici olan işini kaybedenlerden ve yüzde 25’i işten atılanlar, yüzde 9’u iflas sonucu işsiz kalanlardan oluşuyor.

Rakamlar her gün 2 bin 500 kişinin işsiz kaldığını gösteriyor. Üstelik bunlar sadece resmi rakamlar. Gerçek rakamların ne olduğunu halkın içinde yaşayanlar biliyor. Ekonomik kriz sonrası Türkiye’de çıkan tablo şimdilik bu şekilde.

Önümüzdeki kış aylarında da işsizliğin daha da fazla artacağının herkes farkında.

Maalesef ülkemizde Türk’ü de, Kürt’ü de, Alevi, Sünni hepsinin ortak paydası olan bu sorun Türkiye’nin ve siyasetin birinci maddesi olmaktan çok uzak.

Sevgili dostlar, bugün işi olan bir çok kişi ücret artışından vazgeçmiş, işini kaybetme korkusuyla yaşıyor. Her gün bu korkuyla yatıp, kalkmak ve bu korkuyla yaşamak ne demektir?

Milyonlarca kişinin yoksullaştırılıp, işsiz bırakılıp evine yiyecek dahi götüremediği, üniversitesini bitirdiği halde iş bulamadığı, evinin kirasını ödeyemediği bir ülkede işsizliğe çözüm üretmiyorsanız ne açılımı yaparsanız yapın hiçbir faydası olmaz. Milyonlarca insanı etnik, dini, mezhepsel nedenlerle oyalamanın kimseye faydası yoktur.

Türkiye’de şu an en büyük ana sorunu şüphesiz işsizlik ve gelir dağılımdaki adil olmayan ekonomik problemlerdir. Bu sorunlar çözülmediği müddetçe Türkiye’nin hiçbir problemini sağlıklı bir şekilde çözmeye kalkmamız mümkün değildir. Bu yüzden önce bırakın Türkleri ve Kürtleri düşmanmış gibi göstermeyi bu ülkede hepimiz işsiziz, hepimiz geçinemiyoruz yapacaksak önce ‘’iş açılımı’’ yapalım.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “İş Açılımı Yapılmalı!”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Türkiye de üretilen ürünlerin ve en başta tarım ürünlerinin ve sanayi mamüllerinin ithalatının serbest olması ve dışardan dövizle getirilmesini kim açıklayabilir ki

    Böyle bir deliliği hangi akıllı yapar ki

    Kendi işsiz sayını çoğaltmaktan başka bu ne işe yarar ki



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank