content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Tem

Irak Türklerinin Eski Dönemin Acısı, Yeni Dönemde Daha Artmaktadır

Irak Türkleri tüm bu baskı, acılara rağmen kendilerini koruyarak, milli mücadelelerini kanlarıyla sürdürmektedirler.

Irak'ın dikta rejimi Saddam Hüseyin döneminde yaşamış oldukları acı olaylar baskılar günümüzde devam etmekle, sinsi baskı ve asimilasyon politikalarına karşı şehit olana kadar direnerek, uzun yıllardan beri yapılan tüm saldırı ve yok etme acımasız politika operasyonlarına karşı milli direnişini sürdürmek üzere canını adak vermekle, yurdunu, yerini topraklarını düşmanlara bırakmayarak savunmaktadır.

Barzani'nin Peşmergelerin saldırı Kerkük, Tuzhurmat ile birçok topraklarımızı işgal edilerek, ve TÜRKMENELİNDE Soykırım, katliamlara destek veren küresel güçlerin amacı Irak Türklerini ana yurt topraklarından uzaklaştırmaktır. yurtlarını ellerinden almaktır.

Bu gün Irak Türklerine karşı yapılmakta olan zulmü, katliamı, saldırı asimilasyon politikayı uluslararası arenada dile getirmeliyiz, bu alanda lobiler kurarak, Türkmen soydaşlarımıza Türkiye, Türk dünyası sahip çıkması gerekmektedir.

Filistin, Gazze, Mısır, söz konusu olunca Türkiye her türlü yardıma koşmaya koşar ama konu Müslüman Irak Türkleri konusu olunca duyarsızlık destek, ses verilmeyerek Türkleri kendi kadarına bırakırlar, bir süredir, yalnız kalan Irak Türklerinin çığlıklarına neden hiçbir kimse ses vermiyor! kulaklar duymaz, gözleri görmez hala gelmeye başlar.

Gönümüzde peşmergelerle Kerkük işgal içinde Kerkük’te yapılan, sistemli bir bezdirme yok etme sindirme göçe zorlama politikasıdır.

Kerkük'ten Türk varlığını silmek yok etmektedirler, tek amaçları budur Türkiye ve Türk dünyasından hiçbir ses yoktur.

Ne yapacaklarında bilmemekteyiz, bizlerse yok olmaya doğru gezmekteyiz.

Irak yönetimi Irak Türklerine karşı asilime politikasını her acısıyla günümüze kadar uygulamakla, İnsan hakları, BM Uluslararası platformlarda her zaman görmezlikten gelinerek Irak başına gelen ve bu günde Irak Türklerinin can, mal güvenliği, huzuru yaşamları, ne kadar önemli olmakla, Türk dünyası ve Türkiye Cumhuriyeti içinde hem ahlaki hem de politik alanda önemlidir büyük bir sorumluluktur.

Irak Türklerinin milli davalarını, haklı mücadelelerini ve yaşamakta oldukları baskı, acı, işkence dolu günlerini tüm dünya milletlerine insan hakları, BM uluslar arası gündeme taşımak Büyük Türk milletimizin kutsal bir görevidir, ve boynunun borcudur.

Irak Merkezi Hükümeti günümüzde Irak Türklerine karşı uygulanan katliamlar, ve soykırıma, yaşamış oldukları acı olayların ve birçok Irak Türklerinin İŞID ve Peşmergeler işgali altında olan TELAFER, Beşir, gibi yöylerimiz , Kerkük, Erbil, Musul şehirlerimiz, Tazehırmatu, Tuzhurmatu ilçelerimiz birçok yerlerimiz bayat köylerimiz , Hanekın Diyala velayetinde olan topraklarımız, bir an önce kurtarmalı, her bir türlü güçlerin oradan geçilmesi gerekmektedir, artık bu olaylardan Irak hükümeti sorumludur, bir an önce Irak Türklerinin güvenliği korumak Irak ordusunu bu Türkmen bölgelere göndermelidir.

Artık Merkezi Irak hükümeti silahıyla, tank, topuyla, Uçağıyla ordusuyla aylar oldu bu yaşanan vahşete seyirci, sesiz kalmamalıdır ve acı durumlara karşı acil olarak önlem alınarak, kurtarıcı planlarını gündeme geçirmelidir.

Olabilecek diğer yandan Türkmen bölgelerinde baş gösteren hain saldırılara karşı engel olmalıdırlar, Öte yanda Irak resmi yönetimimi Türkmen milleti için belirli ve güvenli bir bölge oluşturmakla, ve bölgelerini işgal eden çeteleri, kıyıcıları bir an önce çıkarmalı ve Türkmen bölgelerine topraklarına milletin dönmesini sağlamalıdır.

Türkmenlerin güvenli yerlerde yaşamaları, suikast, patlamalardan, kaçırma, öldürülmelerden bir an önce bu bölgelerini Irak Hükümeti tarafından korunması da Irak Ordusu'na bağlı Türkmen askerleri, polisleri her türlü silahlara devlet tarafından sahip olmaları gerekmektedir. ve güvenliklerini sağlamas Tarafından birçok girişmeler yapılmalıdır.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank