content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Tem

İntiharlar Hepimize İbret Olmalı..!

İntiharlar Hepimize İbret Olmalı..!

Müthiş bir borç yüküne rağmen, iki evladından oğlunu Avukat yapmayı başardığı gibi, kızını yüksek okluda okutarak hayata hazırlamaya aşk ile devam ediyor.
Ama altın bileziğini koluna taktırmayı başardığı oğlu askerden henüz geldiği için işbaşı yaptıramamış.Sevgili kızını halen yüksek okulda okutmayı sürdüren güler yüzlü, insan sevgisi ve sevdasıyla dolu, mesleğini severek yapan 49 yaşındaki devlet memuru Kemal Peynir, nedeni bize karanlık olan maddi sıkıntı yüzünden kendini kaptırdığı tefecilerden son dakikada yediği iddia dilen ağır ithamlara daha fazla tahammül edemeyerek görev yaptığı sağlık ocağının kalorifer kazan dairesinde kendini iple tavana asarak canına kıydı.

Uzun süredir ve halen borç içinde olduğu ailesi başta olmak üzere,akrabaları,arkadaşları,mesai arkadaşları ve belki de amirleri tarafından dahi bilinen 20 yıllık devlet memuru 49 yaşındaki Kemal Peynir’in ödeme güçlüğü yaşadığı borcuna karşılık uzun süre evvel böbreğini satmaya kalktığı haberini yapmıştık..!

Anlaşılan o ki,satmaya kalktığı böbrek konusunda bir gelişme olmadığı için borçlarla ilgili sıkıntı azalacağı yerde artarak devam etmiş..!Kemal Peynir’in borç durumuyla yakinen ilgilenen duyarlı insanlarımız kimler ise, biz dahil hiç kimsenin Allah için o güzel insanlara bir diyeceğimiz yok..!

Sözümüz ve diyeceklerimiz konuyu bildikleri halde olaya duyarsız kalan aile mensupları,arkadaşları,akrabaları,mesai arkadaşları ve amirlerinedir.

Çünkü Kemal Peynir,son 8 yıldır görev yaptığı sağlık kurumuna mesai başlar başlamaz geldi.Görevi gereği arkadaşlarıyla yeni bir günde yeniden beraber oldu.Ne yapıyorsa,işe nereden nasıl başlıyorsa 20 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 08.00’de görevine başladı.

Kemal Peynir, 20 Temmuz 2016 Çarşamba günü mesai arasına kadar görev yaptığı kurumda ve arkadaşlarının hizmetindeydi.Aynı gün öğle arasında son bir yıldır ilgilendiği kalorifer Kazan dairesinden üst kattaki bir ya da birden fazla mesai arkadaşına ipe bulaşmadan,ya da ipi boğazına taktığı esnada ben intihar ediyorum diye mesaj çektikten sonra kazan dairesinin tavanına astığı iple canına kıymasına engel olunamaması, önce ailesi ve yakınlarını, mesai arkadaşlarını amirlerini insan olarak da herkesi ve hepimizi biraz değil epeyce düşündürmelidir…!

Çünkü Kemal Peynir’i bilenler biliyor.Kemal Peynir söz konusu borçtan bir an evvel kurtulabilmek için hafta tatili dahil,resmi tatilleri dahi nazının geçtiği kişi ve kuruluşlarda merdiven temizliği başta olmak üzere, bir çok işte çalışmış ama kazandığı ile tefecilerden aldığı paranın faizine yetişememiş ki ana parayı nasıl ödeyebilsin...!

Saygıdeğer Ünyeliler ve okurlar,Kemal Peynir’in borç yüzünden yaşadığı vahim intihar olayına kadar borç nedeniyle yaşanmış nice intihar olaylarına tanık olanlarımız çoktur.

Maddi sıkıntı yüzünden girilen bunalım sonucu yaşanmış intihar olaylarına gerek ferdi,gerekse kurumlarda engel olunduğuna günümüze kadar pek rastlanmadı.

Rastlayanlarımız olmuşsa söylesin,nasıl müdahale ettiklerini hem biz,hem de toplumumuz öğrensin ki bu ve benzeri vahim intihar olayları bir daha asla yaşanmasın..

Bir canın kurtulmasına vesile olmuşlar varsa ki en azından bizler haberdar değiliz,yardım yapmış olanlara bu benzeri olaylara duyarlı davranış sergileyenlere minnet ve şükranlarımızı sunarız..

Çünkü yüce Allah’ın isteği de kullarından bu doğrultuda hareket etmeleridir.Yapanlar,bir canın kurtulmasına vesile olanlar Allah indinde de kul nezdinde de insanlığının gereğini yapmıştır.Allah onlardan razı olsun inşallah..

Keşke yüce Allah’ın yarattığı bütün kullarından istediği ve beklediği bu dayanışma Kemal Peynir için yapılabilseydi de, güler yüzlü insan Kemal Peynir bugün aramızda olaydı..

Kemal Peynir kardeşimizin yaşadığı vahim intihar olayından insan olarak bizlerin ne yapması nasıl yapması gerektiği sorusuna verilecek cevaba gelince..

Evet insan olarak,arkadaşları ve yakınları ve hatta mesai arkadaşları,amirleri olarak ne yapmalıydık, ya da yapmamız gerekli diye kendi kendimize sorduğumuzda; İşe önce kendi evimizden ve ailemizden başlamalıyız.

Herkes ve hepimiz geçimimizi temin etmek için bir iş yapıyoruz.Ve sabah çıktığımız evimize akşam geri dönüyoruz. Eve gelen eşimiz,ya da çocuğumuz da bir sıkıntı hissettiğimizde, galiye almadan,boş ver sıkıntısını kendisi halletsin yanlış anlayışıyla onu sıkıntısıyla baş başa bırakarak odasına gönderdiğimizde, o gün yaşadığına akla gelmeyen fitneler eklemeye devam eder ki, sonu Allah korusun,herkesi ve hepimiz Kemal Peynir olayında olduğu gibi derinden yaralar..!

Ama ailesi olarak evladımızın ya da eşimizin, rahatlamasını sağlayacak tutum ve davranışta bulunursak,eşimiz yada evladımız ailesinin desteğini yanında bulduğunda kendisine olan güven artacak ve o gün yaşadığı stresten kurtularak,rahat bir nefes alacaktır...

Bunu bugün aramızdan ayrılan Kemal Peynir’den örnek vererek olayı sıcağı sıcağına anlatmamız gerekirse, ailesi,akrabaları,arkadaşları,mesai arkadaşları ve hatta kurumun amiri sadece kurumu değil..

Kurumda devlet adına aziz millete hizmet etmek için görev almış bütün personelin daha verimli hizmet etmesinden sağlığı başta olmak üzere, moral ve motivasyonu dahil A'dan,Z'ye her şeyinden sorumludur.

Çünkü bir ebeveyn için evlatlar ve eş ne ise, kurumdaki personellerde amir ve memurları için aynıdır. Atalarımız dertler paylaşıldıkça azalır ve hatta yok olur, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır diye boşuna söylememişler.

Sözde değil,özde insanların içini acıtan,yüreğini yakan kardeşimiz,evladımız,arkadaşımız Kemal Peynir’in borç,yani tedariki mümkün olan el kiri para yüzünden intihar etmesi,ülkemizde ve Ünye’mizde hem son,hem de hepimize ibret olmalı diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
İntiharlar Hepimize İbret Olmalı..!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank