content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Eki

İnternet Girişimciliği & E – Ticaret

Gelişen teknoloji ile beraber, beklentiler, tüketim algıları ve yaşam şartlarının değişmesi alış-veriş yöntemlerini de değiştirmiştir. Alıcı açısından zaman tasarrufu, ödeme kolaylığı ve zaman kısıtlamasına maruz kalmaksızın tüm ürünlere ulaşabilme kolaylığı sağlamaktadır. Satıcı açısından ise hedef kitlesine 7/24 ulaşabiliyor olmasıyla beraber birçok maliyetlere katlanmak zorunda kalmaksızın ticaret yapılabiliyor olmak gibi sebepler bu girişimcilik türünün bir cazibe merkezi olmasını ve tercih edilmesini sağlamaktadır.
İnternet girişimciliği aynı zamanda sanal girişimcilik ve dijital girişimcilik olarak da adlandırılmaktadır. İnternet ortamında piyasaya ürün ve hizmet sunularak girişimde bulunulmaktadır. Bu girişimcilik türü içinde yaşadığımız 21. y.y ‘ın en çok rağbet gören ve girişimcilikte ezberleri bozan e- ticaret girişimciliğinde yeni bir modeldir. Türkiye de internet girişimciliği yaş ortalaması ile değerlendirildiğinde evet 20’li yaşların başına denk gelmektedir. Ancak başarı yüzdesi 30’lu yaşlarının daha etkin kullanıldığını göstermektedir.
Bunun sebebi tecrübi bilgi birikimi, deneyim ve network ( sosyal çevre) gibi etkenler dolayısıyladır. Yeri gelmişken tecrübe kavramının 1990 ve sonrası genç nesil tarafından çok doğru ve anlaşılır olmadığını düşünenlerdenim. Bu şekilde düşünmemi sağlayan en önemli faktör henüz ciddi bir iş hayatı deneyimi olmadan bu kuşağın hemen bir firmanın müdürü, uzmanı, koçu olmaya heveslenmelerinden veya kendilerini bu konumu hak etmiş görmelerindendir. İnternet girişimciliği için gerekli olan alt yapı gereksinimleri;
* Alan adı ( domain)

*Web Sitesi ( e- ticaretin niteliğine göre yazılım veya hazır taslak yazılım)

* Hosting ( İnternet sitesinin barınacağı alan, argo tabirle evinizi üzerine kurabileceğiniz kiralık bir arazi )

*Tabi yapacağınızın işin niteliğine göre ayrıca depo, dükkan gibi bir ürün üretmiyorsanız.
İnternet girişimciliğini diğer girişimcilik türlerinden ayıran üç önemli etken mevcuttur.
1. Düşük baslangıç sermayesi gereksinimi, başlamak için küçük sermaye yetebilmektedir.
2. Düşük işletme giderleri,
3. Geniş pazarlara ve hedeflenen kitlelere erişim olanağı sağlaması.

Bir web sitesi ağı ile tüm dünyaya ve internetin olduğu her yere ulaşılabilmesidir.
Bu avantajlar e-ticaret ile uğraşan girişimcileri diğer girişimcilik türlerinden daha hızlı ve daha az sermaye ile büyümelerine imkân sağlamaktadır. Başlangıç sermayesi denilen girişimcilerin işletmelerini kurmaları için gerekli olan finansal kaynaklar birçok zaman girişimcilerin iş kurma yollarında karşılarına çıkan en büyük engellerden biridir. Sabit maliyetler dediğimiz kira, satış ve pazarlama, personel maliyeti ve envanter giderleri ciddi bir başlangıç sermayesine gereksinimi doğururken internet girişimciliğinde bazen fiziksel bir ofis veya mağazaya gerek olmadan işlerin yürütülebiliyor olması düşük maliyetli olmasını sağlamaktadır. Hemen herkesin haberdar olduğu internet girişimciliğine verilebilecek markalaşmış en iyi örneklerimiz şöyledir.

1v1y.com, Groupon – Sehir Fırsatı, Hepsiburada, Markafoni, Trendyol, Ekobilet Biletix, Gittigidiyor, eBay, Yemeksepeti, Evmanya, ebebek ,Sanalpazar, Gruphediye, Çiçeksepeti, UzmanTV, Sahibinden.com,

Dünyadan örneklere Facebook, Google, Twitter, Instagram, Amazon, Snapchat

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank