content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Kas

İnsan Olmak mı, İnsan Gibi Görünmek mi ???

Hangisi olmak isterdiniz ?

 Vereceğiniz cevap tabikide insan olmaktır. Fakat bu dünyada yaşayan insanlar gerçekten insan olsaydı hepimiz çok mutlu, sorunsuz hayatlar yaşardık.

İnsan kılığında dolaşan o kadar canlı var ki; Nerdeyse herkes şahit olmuştur, en basit bir örnekle sokakta dolaşırken, kedi, köpek, kuş vb. bizlere muhtaç, savunmasız, bizden sadece sevgi menfaati olan canlılara eziyet eden, işkence yapan, acımadan yakan, öldüren o kadar insan kılıklı canlı var ki !!!

Birde acı bir gerçekte aile büyüklerinin çocuklarının bu yaptıkları işkencelere seyirci kalıp, izlemeleri…

Bir diğer örnek merhamet duygusundan vicdansızlığa geçmiş robotlaşmış duygusuz, robotumsu insanlar da gün geçtikçe çoğalmakta.

Kainattaki bütün dinler, öğretiler, felsefeler bize her zaman ne öneriyor yada her yol gösterici aydınlatıcı, tavsiyelerin özü nedir ?

İnsan olmaktır…

Hepimiz hergün kendimize sormalıyız;  bugün ben insanmıydım, canlımıydım yada insanlık adına ne yaptım ?

Aslında bütün yeni moda sır-secret, başarı anahtarı, kişisel gelişim kitapları vb. kitapların özü insan olmayı öneriyor bize.

Biz insan olmayı başarabilsek, egodan, hırstan, kıskançlıktan, çekememezlikten kendimizi arındırabilirsek, insanlığa adım atmış olacağız ve ulaşmak istediğimiz her şeye en kolayından, iyiliklerimizle ulaşabileceğiz…

Hayat hiçbir zaman maalesef tv.lerde, filmlerde, dizilerde ve romanlarda yazıldığı gibi olmadı neden ?

İnsanlığımızdan uzaklaştığımız için…

Ve böyle devam ederse artık mutlu, huzurlu ve yaşanası bir dünya hayallerimizde imgeleyebileceğimiz  bir yer olarak kalacak…

Her zaman klasik bir düşünce var ;

“ Dünyayı ben mi düzelteceğim ? “

Evet sen düzeltmeyeceksin, düzeltemezsin de ama unutmayalım ki, koskoca gökdeleni gökten yapan birleştirilmiş bir çok küçük tuğlalardır. Tuğlanın biri erimeye, çürümeye ve bozulmaya başlarsa gökdelende, yavaş yavaş hasar görmeye, zayıflamaya başlayacaktır…

Sanırım buradan bir kişinin bile ne kadar değerli, önemli olduğu ortaya çıkar.

O yüzden Tanrı’nın gözünde, insanlık için hepimiz, birimiz bile çok değerliyiz, hepimizin yeri ayrı bir değere ve  güce sahibiz.

Her zaman yaptığımız davranışın nelere mal olacağını hesaplayarak hareket edersek hiçbir zaman hayat bize ve çevremize acı tokadını göstermez.

Her zaman iyi niyet ve iyi düşüncelerle enerjimizi kullanırsak gün gelir o güzellikler mutlaka olacaktır ve bize geri dönecek, kendi elimizi sıkabileceğimiz, tebrik edeceğimiz hayatlar yaşarız…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank