content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Mar

İmralı Sürecine Çok Sert Tepki

Hükümetin İmralı ile yaptığı görüşmelere AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Sabah yazarı Hasan Celal Güzel’den tepki geldi.

İmralı’da terörist başı

Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere beklenmedik bir çıkış geldi. Hükümete yakınlığı ile bilinen ve çıktığı televizyon programlarında hükümetin politikalarını destekler açıklamalar yapan ve hatta eşi eski AK Parti milletvekili olan gazeteci Hasan Celal Güzel’den İmralı sürecine çok sert tepki gösterdi.

Hasan Celal Güzel önceki gün Sabah gazetesinde yazdığı ‘Bir Megalomanın Hezeyanları’ başlıklı yazısında hükümetin sürdürdüğü İmralı sürecini adeta topa tuttu. Hasan Celal Güzel, Başbakan Erdoğan’ın yakın çevresi tarafından yanlış yönlendirildiğini savundu.

‘’Ben Başbakanımızı seviyorum ama vatanımızı ve milletimi her şeyden çok seviyorum. Değerli Başbakanımızın da benden farklı olmadığını biliyorum’’ diyen Hasan Celal Güzel “Ne yazık ki bazen en dirayetli devlet adamını bile, yakın çevresi yanlış yönlendirebiliyor. Terörist başı ve PKK-BDP ile görüşme süreci doğru olmamıştır. Savaş, barış, ateşkes gibi kavramlar, ancak egemen devletler arasında söz konusu olur” ifadelerini kullandı.

‘’TERÖRİST İLE PAZARLIK YAPILMAZ’’

Sabah Gazetesindeki köşesinde konuya değinen Başbakanlık eski Müsteşarı, Milli Eğitim ve Devlet eski Bakanı Hasan Celal Güzel, "50 bin kişinin ölümünden sorumlu eli kanlı terörist, sanki Kürt halkının temsilcisi gibi kabul edilerek muhatap alınmıştır" diyerek şunları yazdı:

“Koca Türkiye Cumhuriyeti, MİT Müsteşarını İmralı’ya göndermiş ve devlet, bir terörist ile pazarlığa oturtulmuştur. Tek cümleyi bile insicamlı biçimde ifadeden aciz bir şaki, bağımsızlık savaşçısı ve mütefekkir Mandela’nın yerine konmuş, ondan medet umulmuştur.

Görüşmenin zaman ayarlaması yanlıştır. 2 ay daha beklenmiş olsaydı, terör örgütü kendiliğinden çözülecek ve silah bırakmak zorunda kalacaktı. Megaloman psikopat cani saçmalıyor. Bütün bu saçmalıkları da BDP eliyle sızdırılarak kendince kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. İnsan hiç bu megaloman caniyi karşısına alıp görüşme yapar mı ?”

Hasan Celal Güzel yazısını, “Bir yandan terörle mücadeleyi sürdürürken, diğer yandan da halkın gerçek temsilcileriyle görüşmeye devam ederek, işi daha fazla uzatmadan, milletin ve devletin menfaatleri istikametinde kararlar almanın zamanıdır” sözleriyle tamamladı.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank