content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Eki

İl’imiz Örnek Olsun!

Akıl izan sahibi bütün insanlar öncelikle kendilerinden ve yaşadıkları yerden sorumludur. Bu düşüncede hem fikir miyiz? Sorumluluk sahibi isek evet diyor, öncelikle ve özellikle bu cümlenin altını çiziyoruz. Tabii burada yaşayan sadece sade vatandaşlar değil. Düşünce sadece o yörede yaşayan sade vatandaşları kapsamakla kalır mı? Tabiî ki kalmaz ve kalmamalı. Öyle ise kimi ya da kimleri kapsıyor dersiniz saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi bütün insanlar. Ülkemizdeki yerleşim yerleri il, ilçe, kasaba(Belde), Köy ve Mahallelerden ibaret olduğuna göre atanmış ve seçilmiş bütün yetkilileri, hatta sorumluluk sahibi bütün insanları kapsıyor.
Biz de bu düşünceden hareketle kendimizi bildiğimizden buyana ülkemizin ve insanlarımızın toplu çıkarına katkı sağlayarak geleceğine ışık tutacağından emin olduğumuz her konuda doğruya doğru deyip tebrik ve takdir ederek yanlışa yanlış deyip gözümüzü budaktan esirgemeden tenkit ederek söyledik yazdık, halende söylemeye ve yazmaya devam ediyoruz.
Ama bugüne kadar ne duyan, ne anlayan ne dinleyen nede sen ne diyorsun ne demek istiyorsun diyen olmadı desek abartmış olmayız. Hepsi mi tabiî ki hayır, ama galeye alan sayısı bir elin beş parmağını geçmez. İt ürür kervan yürür, biz yaparız olur misali yasaya rağmen kendi bildiği yolda doğru yanlış demeden yürümeye devam ettiler ve ediyorlar.
Varsın duymasınlar, varsın dinlemesinler, biz doğruluğundan emin olduğumuz her konuyu söyleyerek ve yazarak kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğimizi taa o zaman söylemiştik. Evet, sözümüzün arkasındayız. Hem söylemeye hem de yazmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.
Elbet bir gün ne yaptığını nasıl yaptığını bilerek yapan seçilmiş ve atanmış sevk ve idarecimiz çıkacak, ülkemiz ve insanımız adına dile getirdiğimiz vurdumduymazlığa böyle gelmiş ama böyle gitmez diyerek, yüreklere su serpecektir.
Bu hafta siz saygıdeğer okurlarımızla bize göre değil, yasaya göre seçilmiş ve atanmış yetkili seçildiği şehri, kasabayı (Beldeyi), köyü ve mahalleyi seçildiği yerde değil, komşu ilçede, köyde ve mahallede ikamet ederek idare edebilir mi, edemez mi? Aslında edilemez. Ama biz yine hep beraber bu soruya yanıt arayacağız.
Evet, Sayın valim, siz 81 ilden biri olan Ordu’nun valisisiniz. Sayın valim sizi işin başında olduğunuz için ilimizdeki bu olumsuzluğu dile getirmek adına zorunluluktan aynı kategoride imiş gibi kaleme alıyoruz. Ancak işin aslı öyle değil, sizi iyi tanıdık ve yazımızdaki olumsuzluklardan tenzih ederiz. Atalarımızın söylediği gibi Daha açık bir ifade ile anlatmak gerekirse “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen işit” Vali bey size söylüyoruz, ama kaymakam beyler lütfen siz işitin!
Komşumuz Samsun, ya da daha yakın olan Giresun İlinde ikamet ederek vali olarak atandığınız Ordu ilini idare edebilir misiniz?
Tabiî ki edemezsiniz, bunu akıl izan sahibi herkes biliyor. Ama bildikleri halde ben ya da biz yaparız diyen bazı seçilmişler ülke genelinde olduğu gibi Ordu genelinde çoğunlukta! Seçildikleri ve atandıkları görev yerlerinde ikamet etmek yerine komşu ilçelerde, mahalle ve köylerde oturarak seçildikleri yer ve seçenleri yasaya rağmen hiçe sayarak görev yaptıklarını sananlar var. Bu konu tarafımızdan zamanın yetkililerine yeri ve zamanı geldikçe iletildi. Fakat ilgilenilmediği için sevk ve idareciler tarafından yasa ihlali halen devam ediyor.
Seçime girilirken en az altı ay ikamet etme şartı koyan yasa, seçildikten sonra bu şartı ortadan kaldırarak seçilen istediği yerde ve şehirde ikamet ederek seçildiği yeri oradan beri idare edebilir demez diye düşünüyoruz. Çünkü seçildiği yerde ikamet etmeyenler seçildikleri halde görev alamayıp seçimleri kaybetmişlerdi. Seçilenler seçildikleri yerleşim yerini beğenmiyorlarsa bu şehirlerden, köylerden kasabalardan(Beldelerden) ve mahallelerden neden aday olup ta orada sürekli ikamet eden insanların onur ve gururlarıyla oynarlar anlamak mümkün değil.
Bazı sevk ve idareciler tarafından bu yasa tanımazlığın sadece bizim yaşadığımız ilimiz, ilçelerimiz, kasabalarımız (Beldelerimiz),köylerimiz ve Mahallelerimizde değil, ülkemiz genelinde durumun aynı olduğunun altını çizerek, göreve geldiği günden buyana ilimizin kendine saygılı, mesleğine âşık valisi olarak tanıdığımız sayın valimizin hangi ilçe belde köy ve mahallede seçildiği halde ne zamandan buyana neden sebeple nerede ikamet ettiğini bizzat veya görevlendireceği yetkililerce tespit ettirerek ülkemizi ve insanımızı zorda bırakan ve hakkında her türlü olumsuzluğu söyleten yasa tanımazlara kendi ilimizde dur dedirterek diğer illere iyi örnek olalım diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
İl’imiz Örnek Olsun!

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank