content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Nis

Hz. Muhammed ve Atatürk

Dünyadaki...Gelmiş...Geçmiş..En Büyük Lider...Mustafa Kemal Atatürk...! Dünyaya Örnek Olacak...Eşsiz Lider...! Ne zaman denilse, hemen karşı düşünceden biri ortaya atılıp Hz. Muhammed ile Atatürk’ü kıyaslıyor.

Bizim Ülkemizin insanının algılamasında, anlayıp mana veremediğim bir hastalık var. Her kim; Atatürk dese ya da sevse, hemen düşmanlık edecek karşıt fikirden biri çıkıyor. İnanın bu karşı çıkanların hiç birisi ne Atatürk’ü tanıyor. Ne de yaptıklarını biliyor. Ne de onun geçmişte bizler için gösterdiği akıl, cesaret ve yürekliği gösterecek bir kapasiteleri var. Ama kendileri küçük, dilleri pabuç gibi.

Elbette bizde biliyoruz ki  Allah, insanların en üstün olarak yarattığı peygamberlerini bile hiç hatasız yaratmamıştır. Çünkü onlarda halkıyla iç içe yaşayan birer insandırlar. Ancak onların hataları Allah tarafından zaman zaman düzeltilmiştir. Ama peygamberler dışında hiçbir kulun hatası düzeltilmez. Amel defterine, sevap yada günah olarak işlenir. Er yada geç sonunda da herkes hesabını Allah’a verir.

Peki şimdi burada hiç, koca bir dinin peygamberi ile bir ülkenin kahramanı yada lideri hiç birbiriyle kıyaslanır mı?

Şimdi bura da elinizi vicdanınıza koyup doğruyu söyleyin.

Biri bizim peygamberimiz, biri de bizim milli kahramanımız aynı zamanda da cumhuriyetimizin kurucusu ve liderimiz olan Atatürk, her ikisinin adı da Mustafa.

Şimdi sen burada koskoca  1.5 milyar insana , hatta dünyaya adını sanını duyurmuş, yer yüzünün gelmiş geçmiş en büyük dini liderini, yani Allah'ın seçkin kulunu, yani Allah tarafından özellikle ahseni takvim üzere her iki dünya için yaratılıp var edilmiş olan Yüce Peygamber, Hz. Muhammed Mustafa'yı nasıl kıyaslarsın be adam. O bir peygamber. O sadece bir kahraman, bir lider yada bir devlet adamı değil ki, onu bir başka vatan kahramanı yada bir liderle kıyaslayasın.

Onlar birbirleriyle asla kıyaslanmaz. Kıyaslanamazlar da. Kıyaslarsan, iki cihan serverı  Hz. Muhammedd’i  küçültürken, Atatürk’e hakaret etmiş olursun. Onun için böyle bir kıyaslama yaparsan hata yapmış olursun. Bu ancak zır cahillerin işidir. Peygamberlerin zaten bir geliş silsilesi var. O nedenle onlar kendi araların da bile birbiriyle kıyaslanmazlar. Onların değer ve takdirleri Allah katındadır. Ama illaki kıyaslayacaksan da onların geliş sırası kıyaslanmalarına yeter.

Zaten peygamberlerin en sonuncusu Allah tarafından, en tekamüle erdirilmişi, en çok olgunluk kazananıdır. Dinde İslam, Peygamberlerde de Hz. Muhammed, en sonuncudur. Bu coğrafya da da en çok sevilip sayılanda; sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedd Mustafa’dır.

Şimdi de gelelim Atatürk'e; Atatürk  yıkılıp parçalanmış, yok olmaya yüz tutmuş, gözünü, kan bürümüş, azgın ırz ve namus düşmanların pencereleri arasında kaybolmak üzere olan koca bir milletin makus talihini canı pahasına, tüm ulusuyla birlikte yenerek, gösterdiği üstün cesaret ve Türklük onuruna yakışır bir şekilde, üstün şahsiyetiyle bitmiş tükenmiş bir ulusu yeniden ayağa kaldırıp, coşturup koşturarak ona "ya ölüm ya istiklal" diyerek  özgürleştiren dünyada kaç lider var?

Sormak istiyorum. Bak şimdi senin ve çocuklarının adı;  Hasan, Hüseyin, Mustafa.  Ayşe, Fatma, Gönül gibi vs. şeklinde isimlerimiz verilip bu coğrafya da bu günde devam ettiriliyorsa; Bunun anlamı Mustafa Kemal Atatürk'ün hem İslam'a hem de bu coğrafyada yaşayan tüm insanlarda büyük hizmetlerinin olduğu inkâr edilemeyecek kadar aşikârdır.

Bak bu gün çevremizdeki tüm Müslüman ülkelerin hali ortada. Aynı zamanda bak bu gün hem tüm Türk, hem de tüm Müslüman ve diğer tüm dünya ülkelerine göğsümüzü gere gere söyleyip gururlanarak anlatıp tanıtacağımız güzel bir cumhuriyet örneğimiz var. Bunu kime borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’e. İstese padişahlığını ettirirdi. Ama etmedi.

Bak bu gün hiç kimse dokunulmazlığını kaldırmıyor. Peki  Atatürk’ün yapıp ettiklerini bu gün inkar edip, Atatürk ve silah arkadaşlarını sevip saygı göstermeyip muhalif olmak bana göre nankörlük olmasa da en azından abesle iştigaldir.  Daha ilerisine gitmeyim.

Tüm geçmişlerimizi rahmetle anıyor, bizler için her kim ne yapmışsa Allah onlardan binlerce defa razı olsun diyorum. Aziz ruhlarını da Allah huzurunda selamlıyor, sevgi ve saygı ile de aziz hatıralarını yad ediyorum.

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Hz. Muhammed ve Atatürk”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    İki mustafa nın birbiriyle kıyaslanması tam bir kara cahilliktir.
    Aklı başında ilim ehli bunu asla yapmaz yapmıyorda.
    Bu hastalığın temeli PUTPERESTLİK dir.
    İki mustafa yı da putlaştırma derdinde olanlar bu yanlışı yapıyorlar.
    Peki neden bunu yapıyorlar ?
    Bu putu her yerleştirdikleri cahilden oy devşiriyorlar ve kendi saltanatlarını bu put üzerinden din-ticaret üzerinden götürüyorlar.
    Dertleri iki mustafa ya da aşk ve saygı değil dünya saltanatı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank