content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Şub

Hüsnü Abi Sen Ne Biçim Diktatörsün??

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker'den Hüsnü Mübarek'e mektup. Hüsnü anlamazsa bir mübarek anlar.
Hüsnü abi,
Hayretler içindeyim !! Seninki nasıl bir diktatörlük abi?
Ne demek muhalefet? Ne demek gösteri? Ne demek koskoca Mısır Devlet Başkanının maketlerinin yakılması? Bu ne edepsizliktir? Bu ne çirkinliktir?
Gösteriler başlar başlamaz, gelişi güzel 10-15 göstericiyi "provokatör" ilan edip kemiklerini kırdırtacaktın. Dayayacaktın biber gazını suratlarına bak bakalım gösterici mi kalıyor sokaklarda.
Bu duruma nasıl düştün sen abi?
Bunca yıldır iktidardasın.Kusura bakma ama uyumuşsun sen.
Haddime düşmez ama, telefon dinleme, teknik takip, kaset yayma, medyaya gözdağı, yargıya gözdağı, köşe yazarlarına, iş adamlarına üstü kapalı tehditler, vergi denetlemeleri gibi kavramları hiç duymadın mı sen abi?
Dünya sıralamasında 88. sırada bulunan ama bölgenin en demokratik ülkesi Türkiye'de bir siyasetçi olarak ben mi öğreteceğim sana bunları diktatör Hüsnü abi?
Galiba senin en büyük hatan her gün sabahtan akşama kadar "demokrasi, cumhur, milli irade" diyerek nutuklar atmaman. Öyle bir konuşacaktın ki, değil Mısır halkı, bütün dünya, Amerikalısı, Avrupalısı bile seni demokrat bir lider zannedecekti.
Biraz nohut, mercimek makarna dağıtsan millet öyle sokağa dökülmezdi. Oralar sıcak ama sözümü dinle sen kömür de dağıt.
Garanti ederim, yanında biraz da fakir fukara, garip gureba edebiyatı parçaladınmı, cahil cühelanın da desteğini sağlarsın.
Telefonları da dinletmedin sanırım. Yoksa haberin olurdu bu gösteriler planlanırken. "Milli güvenlik için" deyip ortam dinleme araçları alıp kullansaydın ya canım abicim.
Sinirine dokunan muhalefet varsa, mesela liderinin kaçak et kesen bir videosunu piyasaya sürdürseydin.
Diktatörler çevrelerine biraz korku salmalı Hüsnü abi.
Seni desteklemeyip sessiz kalanlar olursa "bi taraf olan bertaraf olur"diyeceksin bak nasıl hizaya geliyorlar.
Söz dinlememekte ısrar eden gafillere de "sizi de zamanı gelince halledeceğiz" dedin mi iş bitti abi.
Sana ters gelen gazeteciler filan varsa orada, medya patronlarına söyle koysunlar kapının önüne. Sözünü dinlemeyen varsa Maliye Bakanına söyle, hemen bir vergi incelemesi başlatsın.
Hüsnü abi, senin galiba Washington'da adamın da yok. "Aman Hüsnü abiyi musluktan aşağı süpürmeyin, kullanın" diyecek bir adam bulundur Washington'da mutlaka.
Millet senden serbest ve adil seçim istiyor değil mi? "Tamam" de abi.
Bırak partiler seçime girsin.
 
"Hazine yardımı" diye bir kanun yaptır. Kendi partine 100 milyonlarca dolar para al, diğer partiler kuruş verme. Bak bakalım muhalefet mi kalıyor ortalıkta.
Seçimi yap, oylar sayılırken cereyanlar kesilsin. Tek tek sandık sonuçlarını filan da yayınlatma.
Neyse artık olan oldu.
Ama şunu bilesin ki, senin yüzünden benim Ahmedi Necad kardeşim, Esad kardeşim, Kral Hüseyin kardeşim, El Beşir kardeşim hepsi diken üstündeler.
Sana çocukken kimse söylemedi mi Hüsnü abi? "Başkan sensin, istediğini asarsın, istediğini kesersin". Şimdi ayıkla pirincin taşını bakalım.
Dün ülkemin Başbakanı konuşmasında sana mükemmel bir demokrasi dersi verdi. Ben demokrasiden kendisi kadar anlamıyorum. Bu aralar otokrasiyi öğrenmekle meşgulüm.

Etiketler : , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Hüsnü Abi Sen Ne Biçim Diktatörsün??”

  1. 1
    nuray can Says:

    Yapilan bir yorum bidaha yapilamz diye bir kuralmi var guzel kardeslerim.Siz begenmedinizde ondanmi yayinlamak istemiyorsunuz yorumumu.Tekrar ediyorum elinize saglik cem bey cok ozet anlatmisiniz Simdi bulacakmisiniz bakalim bu yorumuda



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank