content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Nis

Hıyar Ağası!

"Hıyar" veya "Hıyarağası" derse birisi size ona gülümseyerek teşekkür edin. "Yok daha neler diye çıkışmayın hemen!

Gidin bir hıyar ısırın!

Srese Karşı Hıyar Isırma Kampanyası ve Hıyar Terapisi!

Bu evrende her varlığın şu ya da bu şekilde bir anlamı var. Eğer işe yarama bakımından sıralama ve karşılaştırma yapılsa eminim hıyar, insanların yüzde otuzundan daha üstte yer alır. Yüzde sekseni dersem Aziz Nesin polemiği ortaya çıkar. Bu nedenle makul yazmayı özellikle tercih ettim.

Soracaksınız şimdi: "Peki niye?

Niyesi çok. Ben sıralayayım, birer birer. Siz de sıkılmadan okuyun.

Hıyar Ne İşe Yarar:

1. Hıyar, Son Derece Etkin Bir Anti-stresördür.

  • Genel olarak birisine mi kızdınız veya hiddetlendiniz, dolabı açın ve bir hıyar yıkayın. Yıkarken stresinizin bir kısmı gidecek. Geri kalanı da onu yerken tamamen kaybolacaktır. Zira hıyarı şiddetle ısırarak yerseniz, içinizdeki tepki dişlerinizin arasında yok olacaktır. (Ben sürekli bunu uygularım faydasını görürürüm.)))
  • Müşteriyle cebelleşen banko personeli, şoförler, doktorlar, hemşireler, öğretmen ve öğrenciler, öğle sonu yoruldunuz mu? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleri bir taraf bırakın ve bir hıyarı ısırarak yiyin. Hemen stresiniz yok olacaktır. B vitamini ve Karbohidratlar kaynağı hıyarı yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır.
  • Günün yoğunluğu sonucu oluşan baş ağrısından kurtulmak isterseniz, yatmadan önce bir hıyarı ısırarak yiyin ve ertesi sabah dipdiri, baş ağrısız kalkın. Salatalık, vücudun kaybetmiş olduğu gerekli besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker ve elektrolitleri ihtiva ettiği için sabah nötürleşmiş bir kafayla uyanacaksınız.
  • Özellikle ders çalışan öğrenciler, yeni bebek sahibi olmuş anneler vs. Bir tas kaynar suyun içine bir bütün hıyarı ince dilimler halinde keserek koyun. Tası da bulunduğunuz odada uygun bir yere koyun. Salatalıkdaki kimyasallar ve diğer besinler kaynar suyun içine girince tepki gösterirler ve suyun buharı ile birlikte bulunduğunuz odaya yayılarak nefis bir aroma yayarlar. Bu aroma sizlerin tüm gerginliğini alarak sakin kişiliğinize dönmenizi sağlayacaktır. Özellikle öğrenciler bunu mutlaka deneyin.

2. Hıyar, iyi bir temizlik, hiyjen ve bakım aracıdır.

  • Hıyar iyi bir ciladır. Evde ayakkabı boyası kalmadıysa, düz kesilmiş bir hıyar ile ayakkabınızı ovalayın. İçerdiği kimyasallar ayakkabınıza hem harika görünen bir parlaklık verir hem de deriyi su geçirmez hale getirir.
  • Nemli ortamlarda aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir hıyar dilimleyin, bir dilimiyle alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de damla izleri yok olacaktır.
  • Kurtlar, böcekler, haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) hıyar dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksınız. Hıyardaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olacaktır.
  • Bayanlar, sokağa çıkmadan önce veya denize-havuza girmeden önce bir süreliğine selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Sorunlu bölgelerinizi birkaç dakika süreyle hıyar dilimleriyle ovun. Hıyardaki fitokimyasallar derinizdeki kollajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarak selülitlerin görüntüsünü azaltır. Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir (özellikle de göz civarları için).
  • Lavabo ve mermer zeminleri doğal yoldan temizlemek isterseniz, salatalığı alıp temizlemek istediğiniz yeri ovun. Sadece yılların birikimi lekeleri kirleri temizlemekle kalmaz, ayrıca güzel bir parlaklık verir temizlediğiniz yere. Bunun yanında elleriniz de o temizlik malzemelerin verdiği zararlardan kurtulmuş olur.
  • Ağız kokusu yapan yemek yediğinizde bir hıyar dilimini alıp dilinizle damağınıza yerleştirin ve en az 30 saniye öyle tutun. Ağzınızda kötü kokulara neden olan bakterilerin fitokimyasallar sayesinde ölmesi nedeniyle bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. (Soğan-sarmısak kokusunu ise kısa süreli olarak giderir. Ancak, uzun süreli etkisi yoktur.))

3. Hıyar, Gıdaların En Masumudur!

  • Hıyar, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko içerir. Periyodik cetvelin bir çoğunu vücudunuza yüklemek isterseniz hıyar ısırın!))
  • Bayanlar baylar, diyet mi yapıyorsunuz, açlık dürtünüzü ortadan kaldırmak isterseniz, orta büyüklükte bir hıyar ısırın ve onu bitirin.
  • Hıyar kabuğu da iyi bir pasta renklendiricisidir. Hıyar kabuğunu robotta çektikten sonra kek hamuruna katarsanız, yeşilimsi renkli ve oldukça hoş aromalı bir kek rengi elde edersiniz. Ben bizzat denedim.

Bu sıraladığım faydalarının hemen hemen tamamını bizzat denedim uyguladım ve faydalandım. Denemek sizden.

Haa, kaybedecek hiç birşeyiniz yoktur. Mevsim bahar, ve yaza doğru ilerliyor. Hıyarın fiyatları da düşmekte. Faydanız olur zararınız olmaz.

Yiyiyin yidirin anacııım. Amaaaa, dilimleyerek layt dantellektüeller gibi değil, bizzat ısırarak yiyin. Çatır çutur yiyiyn.)))

Afiyet şeker olsun, bu yazımız da size "hıyar ağası" diyenlere kapak olsun.

Kapak yapmazlarsa da yine dert etmeyin. Çünkü "hıyar" arapça noktasız "h" ise, ( حىار )"hayırlı" noktalı "h" ise, (خىار)"seçilmiş" anlamına gelir. Yani her iki harfle de söylenmiş olsa size iltifat yapılmıştır. Kısaca, üzülmeniz için veya hiddetlenmeniz için HİÇ AMA HİÇ BİR NEDEN YOKTUR!

Eviniz hıyarsız, yüreğinizde mutluluğunuz eksik olmasın. Kalın sağlıcakla.

Dipnot:

Hıyarın bazı faydalı yönleri konusunda "the newyork times" gazetesinde çıkan haberden yararlanılmıştır.

Not:

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, www.timeturk.com, http://www.bilgievreni.com, http://www.kamudanhaber.com, http://www.siyasalforum.org, http://www.gazetecanik.com, http://www.gercekgazete.web.tr, www.bolgeselhaber.com, www.unyekent.com ile, Unye Kent, Gazete Canik, Gazete Gerçek, vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank