content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Kas

Hıristiyan Elitler…

Medyaya düşen ve bazı yayın organları tarafından es geçilen, Milli Gazetede yer alan bir haberde; “Papa 16. Benedikt, Hıristiyan elitlerinin tarih boyunca dini kullanarak büyük bir şiddet uyguladığı itirafında bulundu.
Her defasında, temel esaslardan taviz vermeyen barış ve hoşgörü dini İslamiyet'i şiddet ve terörle ilişkilendiren batıya tokat niteliğindeki sözleri, ilahiyatçılar değerlendirdi:
Papa 16. Benedikt, İtalya'nın Perugia şehrinde katıldığı bir toplantıda kilisenin Hıristiyanlık adına şiddet uyguladığı itirafında bulundu. Papa'nın oldukça geç gelen itirafını ilahiyatçılar yorumladı. "Hıristiyanlık adına uyguladıkları şiddetleri itiraf etmeleri, yaptıklarını legal göstermez" diyen İlahiyatçı Prof. Dr. Nedim Urhan, "İtiraf etmek suçsuz göstermez" dedi. Urhan, "ABD başta olmak üzere diğer Hıristiyan ülkeler, hâlâ akıtılan Müslüman kanlarını durdurmuyorlar. Eğer uyguladıkları şiddetten utanıyorlarsa hâlâ neden kan akıtılıyor.

Niçin Müslümanlar katlediliyor? Bunu açıklasınlar. Eğer itirafları gerçekten samimi olsaydı bu kanlar akıtılmazdı.

Müslümanların sempatisini kazanıp yaptıkları zulümleri kamufle etmeye çalıştıklarının altını çizen Urhan: "Bu itirafı hiç samimi bulmuyorum. Bu itiraf sadece Müslüman ülkelerin ve Müslümanların sempatisini kazanmak için yapılan bir oyundur. Amaç yapacakları şiddeti ve zulümleri kamufle etmektir. Zulmün alt yapısını oluşturma taktiğidir. Geçtiğimiz yıllarda Irak'ta ki Müslüman halk katledildi bunun adına 'demokrasi' dediler. Nerde? şimdi de diğer İslam ülkelerine göz koydular bu sözde itiraflar, yeni zulmün altyapısıdır"
Marmara Üniversitesi'nden Dinler Tarihi Profesörü Ömer Faruk Harman konuyla ilgili şunları söyledi: "Hıristiyanlık, kilise marifetiyle değil başka dinlere kendi dinindeki insanlara karşı bile hoş görüsüz olmuştur. Kiliselerin kurumsallaşması ve normal bir kurum gibi çalışması bile bunun bariz örneğidir. Engizisyon Mahkemeleri ve Haçlı Seferleri'nin, bunların ne kadar şiddete düşkün olduğunu ispatlamaktadır"
Hıristiyanlığı İslam dini gibi evrensel bir din haline getirmeye çalıştıklarının altını çizen Ömer Faruk Harman "Hıristiyanlar İslam dinin evrensel bir din olduğunu bildikleri için İslam dinini karalama kampanyası başlattılar. Hıristiyanlığı da İslam gibi evrensel bir din haline getirmek istedikleri için bunları yaptılar. Bu çalışmaları da en çok İslamiyet’e karşı korkuları olduğu için gerçekleştirdiler. Yıllarca İslam’a ve Peygamberimize hakaretler yağdırdılar. Onca insana atom bombasıyla saldırdılar. Bu terör değil de nedir" dedi.

Bir Sohbet programında Prof. Mehmet Çelik, Hıristiyanlığın günümüzde ne hallere düştüğünü, din adına papaz ve hahamların insanları nasıl sömürdükleri anlatılırken, olmuş bir fıkra anlattı. Bu habere bir çeşni olmak üzere anlatalım:
Bir kilisede bir papaz günah çıkarma kabininde bir kadınla cinsi münasebet kurarken,günah çıkarmaya gelen başka bir kadın bu manzarayı görür.

Durumlarını bozmayan münasebetsiz kişilerin yüzüne tükürerek oradan uzaklaşır. Bu anda papaz kadına dönerek şöyle der:
- Bu işimi bitireyim de, Allahın evine nasıl tükürürsün sana gösteririm.
Günümüzdeki Hıristiyanlık, Hıristiyanlar hakkında bundan güzel bir tespit ve teşhis olmaz sanırım.
Yorum size ait…

DOSTLAR, DEĞERLİ OKURLARIM:

“KURBAN” İÇİN KURBAN OLMAK,
ER KİŞİNİN, ZOR KÂRIDIR.
BOŞ OLAN KOVAYA DOLMAK,
YİĞİT ADAM ŞİÂRIDIR.
Nefsin kurban edildiği bayram dileğiyle, nice bayramlara.
KEMÂLİ ( İLHAN YARDIMCI)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank