content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Eki

Hey Vatandaş! Zamlar İle Yaşamaya Alış,

Hey Vatandaş! Zamlar İle Yaşamaya Alış,Bunu Sen İstedin.

Hükümetin alkollü içki, sigara, telefon ve otomobil başta olmak üzere bir çok ürüne yaptığı vergi zamlarından sonra yeni zamlar yolda.

ERKEN ZAMMIN GEREKÇESİ: STOK YAPILMASIN
Maliye Bakanı Şimşek, geçtiğimiz Perşembe sabahı vergi artışlarıyla getirilen yeni zamlarla uyanan Türkiye’ye, bu zamların gerekçesini açıklarken, 2012 yılı için belirlenen “yeniden değerleme oranını” da açıkladı. Şimşek önce “Bunlar zam değil, güncelleme” dedi ve ardından da şöyle konuştu: “Güncellemelerin hemen hemen tamamı üç aşağı beş yukarı yeniden değerleme oranı paralelinde veya altındadır. Yani bu basit bir şey, diyelim ki sigarayla ilgili hesaplarsanız yüzde 9 civarında bir artış. Halbuki yeniden değerleme oranı biliyorsunuz 2012 için yüzde 10.2. Yeniden değerleme oranının biraz altında artış söz konusu. Zamanlamasının yılbaşında değil de şimdi olmasının sebebi de, stok yapılması.”dedi.

Vatandaş’a alkol kullanma, sigara içme, ucuz araba kullan gibi akıl veren sayın yetkililerimiz acaba bunları uyguluyorlar mı ne dersiniz.  Kendileri milyarlar değerinde arabaya biniyorlar. Özel uçaklardan inmiyorlar. O zaman soruyorum: Kendileri de uçağa binmesinler yakıttan tasarruf yapsınlar gidecekleri yere ucuz arabalar ile gitsinler. İyi be size gelince her şey normal, vatandaşa gelince kemer sık.Bu mu adalet, bumu eşitlik.

Hepimiz yakında şunları da duyacağız herhalde:

Örneğin elektrik ve diğer  zamlar geldiğinde ,

 “ Aman buzdolabının fişini çekiniz elektrik harcanmasın. İçerisinde zaten fazla yiyecek yok ama siz yinede her şeyi gramla alın en iyisi buzdolabını çalıştırmayın elektrikten tasarruf yaparsınız,buzdolabında fazla yiyecek olmasa da olur siz açlığa alışıksınız.

“  Aman doğalgaz, odun kömür harcamayın,  soğuklar gelse de siz üşümezsiniz, erken yatın, her aileye 3 çocuk demiştim ya bu dediğimi  yerine getirin. Uyurken palto bulursanız onunla uyuyun sizi sıcak tutar.Çoluk çocuk ders çalışsın diye birkaç litre gaz alın, gaz lambasında çalışsınlar zaten eskidende öyle değil miydi.

“ Su ile ne işiniz var, dere suyunu az bekletin temizlenir,kuyu suyu bulun onu kullanın,çamaşır yıkamayın havalandırın kokusu gider,abdest almayın teyemmüm edin,

“ Sebze meyve yemeyin, ekmek tüketmeyin, fazla yemeyin kilo alırsınız.

“ Doktora gitmeyin, ilaç almayın nasıl olsa bir gün öleceksiniz yaşamanıza ne gerek var ki , üstelik kefene de zam gelmeden ölürseniz karlı çıkarsınız.

“ Ben sizlere şirin gözükmek için sizin çocuklarınıza zaman zaman oyuncak dağıtıyorum ama siz bana bakmayın aslında çocuklarınıza oyuncağı sizde yapabilirsiniz. Bir bez parçasının içine pamuk koyup dikin alın size oyuncak .Çocuklar onunla oynasın yeter.

“ Eğitim öğretim giderleri, dershane paraları  size çok geliyorsa çocuklarınızı okutmayın dizinizin dibine oturtun. Okuyup ta ne olacaklar zaten kalitesiz eğitim var, üniversiteyi bitirince de  boş geziyorlar, boşuna ne siz yorulun nede çocuklarınız yorulsun.Boş gezen çocuklarınızı  erkenden evlendirin.Bol bol çocuk yapsınlar, nasıl olsa rızkını ben vermesem de Allah verir yaaa..

“Mahkeme  ve vergi harçlarına zam gelirse boşanma davalarınızı iptal edin ne diye masrafa giriyorsunuz  karınızla  anlaşamıyorsanız boşanma masrafı ödemektense imam nikahı ile yenisini alın. “ Zaten Allah bir, avrat dört derler ya )

İşte böyle haksız mıyım canlar? İçkiye ve sigaraya  zam gelince içki sigara  içmeyin diyenler yakında yeni zamlar gelince de bunları demezler mi?

Bekleyelim görelim: Daha neler neler duyacağız, göreceğiz. Kendilerine gelince her şey normal gel keyfim gel, vatandaşa gelince her şey haram.

Ne diyeyim aslında içimden derin bir ooohhh çekiyorum. Çünkü palavralara inanıp bunlara oy verenlere oh olsun.Vatandaşa” Daha beter olun” diyeceğimde yaşın yanında kuruda yanıyor işte.

HEY VATANDAŞ! ZAMLAR İLE YAŞAMAYA ALIŞ,BUNU SEN İSTEDİN.YALANMIII

Sonumuz uçuruma gidiyor gitmesine de Allah yardımcımız olsun.

Çünkü Allah’tan başka derdimizi yanacak kimsemiz kalmadı.Vatandaşın vebalini nasıl verecekler bilmiyorum. Sabahtan akşama kadar namaz kılıp, camide uyusalar bile vatandaşın vebalini ödeyemezler.Vatandaşın günahı nedir, yazık değil mi?

Çünkü memur,işçi,esnaf,emekli,öğretmen,çiftçi son yıllarda kan ağlıyor ve perişanlar.Mutfaklarda tencereler boş fokurduyor. Geçim sıkıntısından aileler parçalanıyor,yuvalar dağılıyor, cinnet geçirenler cinayetler işliyorlar. Halkımız mutsuz ve çaresiz  ama bunları gören yok.Çünkü işlerine gelmiyor. Eee güya yanlışlıkla fazla maaş ödenen vekillerimizin  fazla kesilen paralarını geri alında emekliye, memura, işçiye verin bari.Emekli üç kuruşla nasıl geçiniyor haberiniz var mı?

İşte bizim ülkemiz böyle:

KİMİ ACINDAN PERİŞAN, KİMİLERİ  İSE PARA İLE OYNARLAR.BİR EKMEK ÇALAN CEZA ALIR,VERGİ KAÇIRANLAR İSE ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZER, ÖZEL UÇAKLARDAN İNMEZLER, BODRUMLARDA YURT DIŞINDA TATİL YAPARLAR. TELEVİZYONLARDA KOLA KRAVAT TAKAN CAHİL ZENGİNLER  ADAM YERİNE KONULURLAR, HAVA BASARLAR.TÜRKİYE’DE PARAN VAR İSE ADAMSIN, YOKSA YAŞAMAK HARAM.

İŞTE GÜZEL TÜRKİYE’MİN GERÇEKLERİ.İŞTE ADALET… YAZIK HEMDE ÇOK YAZIKK.

ADALETSİZ BİR ÜLKEDE YAŞAMAK BUYSA EĞER, BÖYLE YAŞAMAYA LANET OLSUN….

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank