content 26 yaşında olduğumu kimse anlamıyor
28 Eki

Her Zorluğun İçinde Bir Kullanma Klavuzu Gizlidir!

Çalışmakta olduğum işyerinde  lise stajı için gelen genç bir arkadaş sömestr tatilinde kolunu kırıyor ve o aralar ÖSS başvuruları var. Bu arkadaş sadece bankaya parayı yatırıyor okula gidip kayıt yaptırması gerektiğini bilmiyor ve başvuru süresi bitiyor. Geldik sınav dan 3 hafta öncesine. Arkadaş, üzülüp duruyor; "sınav giremiyecem benden adam olmaz" falan derken, dedim ki hiç birşey bitmiş değil bir ÖSYM Ankara'yı arayalım ne yapmamız lazımsa bir soralım bizi bağlamazlar dedim ve aradım: (bu arada içimden de olmıyacak boşuna uğraşıyorum diye düşündüm)

Ben ÖSS başvuruları sırasında kolumu kırdım raporlu olduğum için okula gidemedim bilmiyordum okuldan kayıt yapılaçagını ne yapmam lazım dedim. Telefondaki bayan bana "raporun bir örneği banka dekontu ve resim ve mazeretini belirten bir dilekçe yaz ama ne kadar işleme alınır onu bilemem" dedi. Telefonu kapadım ve kadının anlattıklarını kemal arkadaşa söyledim ve sınav dan bir hafta önce sınava giriş kağıdı geldi. (Bu arada çocuk gayet sakin) Dedim ki sınav kitapçığını önünde görmeden inanmıyacaksın sanırım hiç sevinmiyorsun dedim. O da görünce inanırım dedi.) ve sınava girdi .

Arkadaş şimdi Karadeniz teknik üniversitesi öğrencisidir.

Böyle sınav işleri olduğu zaman bankaya para yatırıp arkasını bırakıp gitmeyin daha ne işlem yapmam gerekir diye düşünüp sorup soruşturmanız gerekir.

Birşey bilmek önemli değildir. O bilgiyi nasıl kullanman gerektiğini bilmek daha önemli dir. Zaman doğru bilgiyi en do-ğru biçimde kullanma zamanıdır.

Her şeyin gittikçe zorlaştığı dünyada, bu zorlukların parantez içlerini de görebilmek lazım değil mi?))

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Her Zorluğun İçinde Bir Kullanma Klavuzu Gizlidir!”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Yaşam içinde her yaşta belli ahmaklıklar yapılıyor.
    Bazıları telafi edilebiliyor bazıları imkansız şekilde tamir olmuyor.
    Yaşamımızda sadece kendi yanlışlarımızdan ders alırsak çok şeyde geç kalırız.
    Akıllı kişi başkalarının hatalarında da ders alan kişidir. O kişiler bir önürde on ömürlük tecrübe kazanabilirler.

    O öğrenci hatalarından ders almıyorsa daha çok sınav kazaları yaşar ve mesela okulu bitirse de teknik eleman olarak başkalarının başına çok dert açar yaptığı işlerde.

  2. 2
    Sevgi EROL Says:

    HER OLAY İNSANA BİR TECRUBE KAZANDIRIR BEN BU OLAYI AYNI DURUMA DÜŞEBİLCEK KİŞİLER VAR OLMA İHMALİ OLABİLİR YOL GÖSTERME AMACIYLA YAZDIM
    GÖRÜŞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜRLER UĞUR BEY.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank