content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

04 Kas

Her Günümüz Bayram Olsun!..

İnsanlığın  dini olma özelliğine sahip, tüm dünya insanlık ailesini ırk, renk, din, dil ayırmkasızın engin sinesinde barındıran sonsuz rahmet sahibi şanı yüce Rabbimizin vaaz buyurduğu, alemlere rahmet olarak gönderilen 21/107 Hz. Muhamet (avs) ile uygulamaya koyduğu “Yüce Dinimiz İslam”ın insanların “kıvanç” ve “birliğini” temsil dini bayramlardan “KURBAN BAYRAMI”nın idraki içerisindeyiz.

Hakkın dini demek halkın dini demektir.

Hak ise, en ufak bir haksızlığı ve zıtlığı sinesinde barındırmadığından halklarında bu adaletten, eşitlikten aynı şartlarda istifade etmeleri kaçınılmazdır. Bu Kur’an’ın temel prensiplerinden en önde gelenidir.

İslam, yoksulun, yetimin, düşkünün kendiisyle onur kazandığı kutlu bir dindir.

Bu gün yazı lisanıyla ifade etmeye çalıştığım bu güzellikler, pratik hayatta yoğun olarak görülemeyebilir. Bizler kalkıp zaman içinde sulandırılarak, bulandırılarak “kasıtlı” yada “iyi niyetli” olarak insanların saptırdığı, uygulamadığı bazı dini kuaralları hak dine isiam’a mal edemeyiz.

İslam güneş gibi ışık ve aydınlığın simgesi olarak kalacak ve bazılarının yanlı ve yanlış uygulamaları onun nurunu köreltmeyecek dahası da köreltemeyecektir.

Neden?

Çünkü bu dinin kadrinin ve gerçekliğinin her devirde geçerli olduğunu bilenler olacaktır.

Ve nitekim biz görmesekte, ısrarla sulandırılmış islamı bize altın bir tepsi içinde sunmaya çalışan küresel,şeytani  güçler ısrarla inatla bize göstermesede…

Yeryüzünün herhangi bir noktasında bu din için malını va dahi canını sebil eden insanlar olacaktır.

Dün olduğu gibi bu günde yarında hatta kıyamete dek…

Çünkü müslümanların elelerinde bakınız Kur’anı Kerim: 15/9”KORUNAN”, 4/82 “ÇELİŞKİSİZ”, 6/113-114) “AÇIKLANMIŞ-TAMAMLANMIŞ”, 54/17 “KOLAY” sadece kendisinden hesaba çekileceğimiz,43/44 muhteşem bir kitap bulunmaktadır.

İşte bu kitabın varlığıdırki, bize her asırda O’nun varlığının bir mucizesi olarak varlıklarından haberdar olduğumuz  müminlerin varlığının da delilidir.

Bu Cenab-ı Hakkın değişmeyen yasasının bir gereğidir.

Kurani bir ahlak ve onun ilk prototip temsilcisi Hz Muhammet(avs) arkadaşlarıyla birlikte” KURAN GÜNEŞİ”ni o asra ve bütün asırlara yaşayarak pratik olarak ulaştırdılarsa, 33/21,60/40, 3/138, aynen öylede, bugünde, risalet üyelerine varis olamnın bilinci içerisnde 16/125, müslüman adının yanında başka bir ismle anılmaktan şidetele kaçınan 41/33 Kua’ran’i ahlak ve kurani zihniyetin inanlıları kara bulutları silecek, insanların semasına, bütün dünyaya bu gerçekleri haykıracaklardır.

Evet bayarm demiştik.

Bazı güçlüklerden , zorluklardan, dünyevi sterslerden arınarak mutluluğu ve sevinci birlikte yakalamanın, yaşamaının , birlikte nefes almanın  tabir haline gelen sıfatıdır bayram. Burada sevinme ve mutlu olma yaşadığımız küreselleşen dünya ve toplumun şartlarında tartışıla bilir. O ayrı bir konudur. Müslümanlar, aynı kıbleye eşitliğe, adalete birlikteliğe yönelen insanlar; “efendi-köle”,”amir-memur”, “işçi-köylü”, “bürıkrat-teknokrat”, “ zengin” ve “yoksul” ikilemlerini kabullenmezler, kabullenmeyiz.

İslamda “seçkin sınıf” ve “seçkin insan” yoktur.

Herkes Allah’ın kuludur, insandır.” NAS” üstün olmanın farkı,  tek şarı “takva”dır. “Hukukun üstünlüğüne iman etmek.”  O kapı bütün insanlara sonuna kadar açıktır. Kimseninde tekelinde değildir.

Aynı kitap,

Aynı hitap,

Aynı kıble,

Aynı yol…

Omuzomuza bir birliktelik, sınıfsızlık ve eşitlik örneği,

İslam’ın temel amacı ve ideal bayramı budur.

Kuranın temel amacı bu olduğuna göre, ayrıntlar ve teferruat bütünü bozmak olur kanatimce, baştada belirtiğimiz gibi Hak’kın dini halkın dinidir konuyu bağlamam vede toparlamam gerekir ise ve bu günkü vazifelerimize gelince, nasıl ki bu mübarek bayram günlerinde Rabbimizi hoşnut etmek ve onun rızasını kazanmak için her kapıyı ve her dost eşiğini aziz biliyor ve hepsiyle kaynaşıp kcaklaşıyorsak ve tüm bir insanlıkla paylaşıyorsak bu bayramları, işte bu anlayış belirli günlere mahsus olmamalı…

 Cenab-ı Hak bütün bir ömür böyle olmamızı istiyor bizden: “SANA ÖLÜM GELİNCEYE KADAR RABBİNE KULLUK ET.” 15/99..

Anlayıp idrak edenlere ne mutlu.

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank