content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Tem

Havadan Nem Gibi Kapılan Notlar

Ulemasal nemler:

Din, çoğu kişi için bir eğlencedir. Her eğlence de gülümseli değildir. 

Herkes aslında ateisttir. Çünkü kimsenin tanrısı birbirine benzemez. 

Bu kadar çok sorunları olan ülkede bu kadar çok sorunlu siyasetçi olması cinsel sorunlardan kaynaklanıyor. Hamur yoğurur gibi cima edilir mi. 

Bir meslekçi olarak, Cinsel Meslek Lisesi açılsın, diyorum. Bu ilk adımdır bir şeylerin sağlıklı olması için. Pilot uygulama -pilot okul- olsun evvela. Niye? diyeceksiniz. Biçimsiz biçimsiz çocukları gördüğünüzde anlarsınız, ne demek istediğimi. Fıkıh seçmeli ders olsun.

İnsanların konuşmaya ihtiyacı var. Yıllardır, çok farklı yerlerde, birbirini hiç tanımayan insanların bendeki küçük bir samimiyet duygusundan hareketle kendilerini kapıp koyverdiklerini bilirim. Kelimeler çağlayandır. Ya seyrediyorum o çağlayanları ya da bazen altında kalıyorum.

Aldatma isteği, konuşmamaktan kaynaklanır çoğu zaman. Bu daha çok kadınlar için geçerli. Erkek, et için aldatır çoğu zaman. Her iki cins için de aşk meşk nameleri sadece sostur. 

Her hayranlık tipinin hemen yanında, bir şekilde gizlenmiş mesnedi belirsiz bir kin de vardır. Elinizden geliyorsa, kimseyi kendinize hayran ettirmeyin.

 Kafa sardırma diye bir olay var. İnsanın kafası kendine sararsa da kötü, başkasına sararsa da kötü. Eskilerin manyetik bantlı kasetlerinin sarma-sardırma olayı gibi. İşin yoksa aç, uğraş dur. Mesela ben burada şu anda tek başımayken benim varlığımın fikri ile kafayı sardıran çok insan var. 

İlkel zamanlar da vardı biriktiricilik. İlk kapitalistler, mızrak yapımcısı ilkel adamdan mızrak alan bizon avcılarıydı. İlkel zamanların gezici ilkel adamları nasılsa, ki vardır mutlaka, şimdinin seyyahlarına benzerdirler. Aslında dünya, biriktirenlerin değil gezenlerindir. Bir dünyayı gerçekten biriktirmek. Veya, seyyah, gezdiği yerlere kendini kazandırır.

Bir insanın, başka bir yabancı dili öğrenirken, o dili bilen birine aşık olması iki kişiye aşık olması gibi bir şey. Fakat o iki kişi birbirinden memnundur. Hem metres hem sevgili gibi. İkisi bir arada. Bir de şiir filan yazıyorsanız, o da üçüncü kişi oluyor aslında, üçü bir arada.

 Sıcak havalarda da şak meş ne zordur. İşin yoksa, kaldır gözünü de aşık ol birine. Amaaaan.

Havalı kızların da havalı erkeklerin de birbirlerini bulmalarını dilerim; bakalım kim önce patlıyor, balon misali. Fakat biri mutlaka patlar ilk önce. Sonrasını bilemeyiz.

Kelimelerle oynuyorlar ilk önce. Yer ve zaman da önemli. Mani ağızdan çıktı ciklet kağıtlarına girdi, işte o vakit bitti artık aşk.

Bir erkeğin ben Leyla'yım diyebilmesiydi aşk. Git de birine sor, sen Sibel misin? diye, dayağı yersin o vakit.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank