content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Mar

Hapishaneden İktidar Nasıl Görünür?

Siyasi tutuklular, iktidardakilerin an yakın izleyicileridir.
İktidar mücadelesi yapanların yolu mutlaka hapishanelerden geçtiği için, iktidar mevzileriyle siyasi tutuklular, dünyaya aynı pencereden bakarlar.
İbni Haldun bunu 13.y.yılda, şöyle izah etmiş; “Bir asabiyet iktidardayken, bir başka asabiyet iktidara hazırlanır.”
Siyasi iktidar, FETÖ örgütünü, terör örgütü olarak belirledi. Evet, bizce de, FETÖ örgütü bir terör örgütüdür. Hatta bizdeki adı Amerikan Gladyosudur. Süper NATO’dur.
Bu tespiti yaptıktan sonra, şöyle bir soru ortaya çıkıyor.
AKP iktidarı 13 yıl, FETO terör örgütü ile siyasi ve iktisadi ortak olarak birlikte ülkeyi yönettiler. Şimdilerde siyasi iktidara ve Cumhurbaşkanına göre terör örgütü olan bir örgütle 13 yıl iktidar oldular.
FETO örgütünden binlerce kişi hapishanededir.
Ancak bu örgütün siyasi ayağı, AKP’nin ve devletin en müstesna mevkilerinde göreve devam ediyorlar. Yani bir terör örgütü, siyasi iktidarın içinde bulunmaya devam ediyor.
Her ne kadar AKP içinde FETO örgütü elemanı yok diye açıklamalar olsa da, halkımız ve AKP’liler de, biliyorlar ki, FETO hala iktidarın içindedir.
Bu güne kadar, FETO’nun siyasi iktidar içinde olanlarına müdahale edilmemiş olsa da, AKP içindeki Fetocular, hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam ediyorlar.
Meclis görüşmelerinde, Anayasa değişikliklerinde, dış ilişki konularında, fikir beyan ediyorlar. Suriye konusundaki kararlarda söz sahibi oluyorlar. AKP Merkez Karar Kurulunda fikir beyan ediyorlar. İktidarın orduya karşı aldığı kararlarda söz sahibi oluyorlar. Orduya üniforma yerine çuval geçirme işlerinde söz hakları oluyor.
Bazı önemli kararları, AKP içindeki Fetocular mı, yoksa AKP’liler mi aldı nereden bileceğiz?
Gariplik şurada; hem iktidarın içindeler hem hapishanedeler, hem birlikte çalışıyorlar hem birbirleriyle savaşıyorlar.
AKP’nin ülkeyi yönetememesi de buradan kaynaklanıyor.
Hapishanedeki Fetocular, AKP iktidarı içindeki örgütlü Fetoculara bakarak umut büyütüyorlar. Ve dışardaki Fetocuları yönlendiriyorlar.
Zaten Fethullah Gülen de, her gün hapisteki elemanlarına sürekli güven veriyor. “Az kaldı çıkacaksınız” diyor.
Örgütlü olarak iktidarın içinde bulunan Fetocular, eninde sonunda, hapisteki yoldaşlarını çıkarma işinin içinde olacaklardır.
Planlar yapacaklar. Uygun zemin arayacaklar. Medyada yapabildikleri kadar manipülasyon yapacaklar. Amerika ve dış güçler, iktidar ve devlet içinde bir boşluk yaratabilirse, oradan dalış yapacaklar.
Neresinden bakarsanız bakın, iktidar içindeki, Siyasi Fetocuların ayıklanmamış olması, ülkenin yönetilemez konuma gelmesinde söz sahibi olmalarına yol açacaktır.
Eskiden birlikte siyaset yapanlar, birlikte iktidara gelenler birbirlerini çok iyi bilirler. Bilirler bilmesine de, siyasi iktidar içindeki gladyo ortaya çıkarsa, ortada iktidar diye bir şey kalmaz.
Bu sebepten iktidar içindeki Fetocular çıkarılamıyor. 15 Temmuz’da kaldıkları yerden devam ediyorlar.
AKP Amerika’dan Fethullah’ı getirmek için uğraşacağına, kendi içindeki ve siyasi örgütler içindeki Fetocuları çıkarsa kendisi de rahat eder ülke de…

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank