content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Haz

Hani Peşmergeler Gum’a Götürülmüştü

Bu seride yayınladığım makalelerle önce, Amerikalı Öğretmen; Amerika’ya öğretmen veya Amerika’dan Öğretmen konusunda yaşanan polemik konusunu açtım ve bütün ayrıntıları ile açıkladım. (Bak: En Çılgın Projelerden Biri) Sonra, “Milli Eğitim davası nasıl Amerikanın eline teslim edildi” hakkında tarihi bilgi ve belgeler üzerinde halkı aydınlattım. (Bak: Milli Eğitim’i Hadım Etme Çabaları) Bu makale de ise, fotoğrafta müttefikimiz olarak görünen ve eş başkanı TC vatandaşı ABD’nin, gözümüzün içine baka-baka ülkemizi bölme/parçalama çabaları konusunda bazı bilgiler vereceğim.

Bunun en başta gelen iki önemli nedeni var.

Birincisi: Bütün bu çalışmaların sebep ve hikmetini teşkil eden “Amerika’ya 60 Bin Öğretmen gönderecekken (2006 W. Bush dönemi); Obama’nın gelmesi ve Recep’in, alenen “BOB eş başkanıyım” demesi sonrası, Amerika’dan 40 Bin Öğretmen alımının gündeme gelmesi muamması ile ilgili. İkincisi: ABD yetkililerinin, geçen hafta (19 Mayıs) basına açıklamalar yaparak, “Kürt sorununu acil olarak çözmezseniz, Güneydoğu’da kalkışmalar olacak” diye Türkiye’yi açıkça tehdit etmiş olmasıdır. Hem de 51 yıl önce yediği haltın, alçaklık ve küstahlığın yıl dönümünde!.. (Cumhuriyet, Leyla Tavşanoğlu, 27 Mayıs 2011).

 Artı: İmralı da (sözde) mahpus Bebek katili Ermeni Artin Agopyan’ın ABD’deki kumanda merkezlerinden aldığı işaretle, bir süreden beri “15 Haziran gününden sonra kıyamet kopacak” diye gazetelere iç savaş ilanları vermesidir. Ayrıca, seçim sathı mailinde açığa çıkan ve gelişen olaylara, lokal isyan, mevzi kalkışma ve taarruzlara baktığımızda; Türkiye’nin bu gün AKP, Recep ve gafil, dalaletle malul muhalefet sayesinde fiilen bölünmüş olduğunu görüyoruz. Öyle ki, Diyarbakır’ın merkezine asi ve hain Şeyh Sait heykeli dikilmiş; Güney Doğu da ABD ve İsrail’e bağlı hükümetçikler kurulmuştur.

K.IRAK’TA PİŞTİ, ANADOLU’YA DÜŞTÜ

Evet, ateş Irak’ın kuzeyinde ki ABD, İsrail nüfuz/işgal bölgesinde pişti.   

Şöyle ki: ABD, Körfez Savaşı'ndan sonra Irak'tan kaçırdığı ve Büyük Okyanus'taki Guam Adası'nda özel olarak eğittiği 2 bin 500 peşmergeyi geçen yıl Kuzey Irak'a gönderdi. Bunların bir bölümü terör ve tedhiş örgütüne monte edildi. Askeri kaynaklarca da doğrulanan bilgiye göre ABD, uzun süre Guam Adası'nda tuttuğu peşmergelere yönelik nihai eğitimi Küba'daki Guantanamo Üssü'nde verdi. 'Guamergeler' olarak adlandırılan 2.500 peşmerge, İncirlik üzerinden Kuzey Irak'a geçirildi. ABD Özel Harekât birimleri tarafından eğitilen peşmergeler Musul ve Kerkük'ün güvenliğinde birinci derecede rol oynayacak biçimde en kritik ve stratejik noktalarda konuşlandırıldı.

ABD tarafından Guam'a götürülmeden önce özel olarak seçilen 5 bin peşmergenin 2 bin 500’ü askeri eğitim alırken, diğer 2 bin 500 kişi de ileride kurulacak sözde Kürt devletinin kurumlarında görev almak üzere “"Amerikan ve İngiliz ‘Casus yetiştirme merkezi"nde eğitim verilmek için Londra’ya götürüldü. ABD'nin Türkiye'yle sürdürülen mutabakat zaptı; Yeşil hat ve kırmızıçizgi görüşmelerinde Musul-Kerkük'e Kürtler'in girmeyeceğine ilişkin kesin taahhüdüne rağmen, bu şekilde bir tavır sergilemesi rahatsızlığa neden oldu. Dönem itibarıyla Türkiye'nin bu konudaki görüşü ABD makamlarına iletilmiş olmasına rağmen etkili olmadı.

SÜREÇTE SONA DOĞRU!..

Sürece dikkat edin lütfen!.. Önce Lozan’a karıştırılan fitne, fesat ve tefrika... Sonra Atatürk’ün sinsice öldürülmesi (AGONİ, Ogün Deli); 11 Kasım 1938 karşı devrim ve 1944’e kadar estirilen Türk, Müslüman düşmanlığı. 1947 Fulbright!.. Marshal yardımları ve ABD ile İnönü arasında vaki Türkiye aleyhine antlaşmalar. Derken, “büyük bir ihmalin sonucu vuku bulan kaza” diye niteledikleri 14 Mayıs. Akabinde (10 yıl sonra) 27 Mayısta büyük intikam, Atatürk’ün askerleri, anayasası ve siyasetçilerine Amerika destekli tasfiye... 13 Bin küsur CIA Casusunun “Barış Gönüllüsü” adı altında Anadolu’ya nifak tohumları ekme operasyonu..

Şimdi “Büyük Bekraund” (altın vuruş) zamanı. 12 Haziran da. Haydi bakalım!..    

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank