content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Mar

Haney Handan Toprak Benli’ye Bir Açık Mektup Daha…

Birilerinin Toprak Anası, Avcılar’ın Belediye Başkanı Dr. Haney Handan Toprak Benli, yaptığımız olumsuz her haberle ilgili rahatsız oluyorsun. Gazetemizi eline alıp, grup toplantısında, meclis üyeleriyle yaptığın toplantılarda “Bunlar

benim aleyhimde yazıyor. Kimileriniz ise bunlara selam veriyorsunuz, masalarınızda oturtuyorsunuz” diyerek gazetemizde hakkınızda, yönettiğiniz kurumla ilgili çıkan belgeli, bilgili iddialarla ilgili “yalan” diyerek konuşmaktan vazgeçin. Yapmanız gereken “acaba yazılanlarla doğru olabilir mi?” diyerek müfettişlerinize talimat vererek olayı araştırmak olmalı.

Gazetemizde hakkınızda ayda örneğin 30 haber çıkıyorsa, bunun ikisi üçü olumsuz haberdir. Bundan da rahatsız değil memnun olmanız gerekiyor.
****
Neyse gelelim asıl konuya.
Dört zabıta memurunuz rüşvet isterken, esnafı tehdit ederken suçüstü yakalanmış. Haber Türkiye gündemi olmuş.
Bu haberi görmeyene gazeteci denmez.
Bu haberi görmeyene kör bile denmez.
Çünkü haber iddia değil, suçüstü yapılan bir rüşvet olayı…
****
Sonra ardından zabıta müdürünüz olay üzerine istifa etti.
Siz de kabul ettiniz. Ancak nedense resmi internet sitenizde istifa eden müdürünüz hala görevinde görülüyor.
Haberin detayını gazetemizden okuyacaksınız.
Aslında zabıta müdürü istifa ederken, sizin derhal Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısınız Burçin Baykal’ın da istifasını istemeniz gerekirdi. Ki, bu size kamuoyunda olumlu bir puan kazandırırdı. Sizi büyütürdü.
****
Sonra ardından gazetemizden ve diğer gazetelerden haberin detayını mutlaka okumuşsunuzdur.
Zabıta Müdürlüğü’den rüşvet iddialarıyla ilgili tutuklanan 4 zabıta memurunun arkadaşları olayın geçtiği işyerinin sahiplerini ziyaret etmişler.
İddialara göre işyeri sahiplerine; “Başkanın emri var. Sizi burada barındırmayacağız. Size burada Avcılar Belediyesi’nin ekmek yedirmeyeceğini siz de biliyorsunuz. 4 kişi içerideyken zaten size burada huzur verilmeyecek” demişler.
İşyeri sahibi Alattin Yıldız tehdit edildiğine yönelik şunları da eklemiş: “Bizim yüzümüzden arkadaşlarının cezaevinde olduğunu, ailelerinin de perperişan olduklarını söyleyerek ‘Siz iki bin beş yüz lira değil de, yarın öbür gün burada 250 bin lirada harcayacaksınız ama yine de burayı kurtaramayacaksınız.”
****
Avcılar’ın Toprak Anası, Avcılar’ın Belediye Başkanı Dr. Haney Handan Toprak Benli, haberin detaylarını okuduğunuzda derhal o işyerine gidip, işyeri sahipleriyle görüşüp olaydan duyduğunuz rahatsızlığı ifade ederek, işyeri sahiplerini tehdit eden Zabıta Memurlarını görevden el çektirir ve tehditçi memurlarla ilgili suç duyurusunda bulunurdunuz.
Yaptığımız haberleri yalan olduğunu söyleyeceğinize, bize ithamlarda bulunacağınıza yapmanız gereken gayet açıktı.
Bugüne kadar gündeme getirdiğimiz her iddiayla ilgili soruşturma emri vermek, sorumlular hakkında gereğini yapmaktı.
Bunları yapmadığınız sürece iddialardan haberiniz ve arkasında olduğunuzla ilgili kamuoyunda olumsuz algı gün geçtikçe büyüyor.
Ve yine bizden söylemesi, böyle giderseniz bir daha belediye başkan adayı olamayacaksınız.
****
Kamuoyunda belediye eş başkanı olarak bilinen eşinizle ilgili yapmanız gerekenlerde çok açık. Eşinize açık açık, “Belediye Başkan Yardımcısınız, eski özel kalem müdürünüz Burçin Baykal’a ait olan lüks audi aracına binmekten vazgeç. Eski aracına bin” talimatını vermek zorundasınız.
Yetmez aynı zamanda eşinize “Kültür Merkezlerinden uzak dur. Sen kendi işini yap” demelisiniz.
****
Rüşvet istemeden suçüstü yapılan ve işyerini sonrasında gidip tehdit eden zabıta memurlarınızla ve arkasındaki yetkili ve sorumlu isimlerle ilgili kesinlikle gerekeni yapmaz iseniz, hem kendinizi, hem yönettiğiniz kurumu hem de üyesi olduğunuz partiniz CHP’yi çok yıpratacaksınız. 
****
Ve başında bulunduğunuz kurumu yönetemediğiniz, yetersiz kaldığınıza yönelik olumsuz algı kamuoyunda ve partinizin üst birimlerinde büyüyecektir.
Böyle giderseniz hem Avcılar’da CHP’nin yerel iktidarı kaybetmesine hemde kendinizin kaybetmesine neden olacaksınız.
Bizden söylemesi.
****
Bizi suçlamaktan vazgeçin.
Belediye memurlarınız arasında gündeme gelen rüşveti biz teşvik etmiyor ve nemalanmıyoruz.
Göreve geldiğiniz günden beri yaptığınız tek bir iş yok.
15 yıl belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci’den yarım kalan projeler bile yürümüyor. Farkında değil misin, günden güne hakkınızdaki olumsuzluk büyüyor. Yaptığınız tek şey türkülü, şarkılı geceler, geziler. Kültür Merkezi Müdürü gibisiniz. Hadi biraz cesaret daha önünüzde üç yıl var.
Meclis grubunuzla barışın.
Meclis grubundan başkan yardımcıları atayın.
Bugüne kadar hakkınızda olumsuzluk yaratan, hakkınızda olumsuz iddiaların gündeme gelmesine neden olan, belediyeyi siz değil o yönetimiyormuş gibi davranan başkan yardımcısını görevden alın.
Mutlaka bir projesinize start verin.
Yarım kalan projeleri hayata geçirin.
Son söz: Kimilerini düşman gibi görmekten vazgeçerek, bir sosyal demokrat gibi davranın… Yoksa işiniz zor… Bizden söylemesi…

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank