content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Mar

Ateş Düştüğü Yerden Çok İdarecileri de Yakmalı ki..!

Ateş sadece düştüğü evi ocağı aileyi anneyi,babayı,dedeyi torunu halayı dayıyı ,amcayı,teyzeyi değil,millet olarak hepimizi,en çok da idarecilerimizi yakmalı ki, insan olduğumuzun kıymeti har biyesi belli olsun..
*****
Sadece kendini ve yandaşını düşünerek tavşan kaç, tazı tut diyen zihniyetin ürünü olarak düştüğü yeri yakmakla kalmayan ateş, kendi ocağına düşmüş gibi herkesi özellikle de bu milletin oyu ile iş başına gelmiş bütün idareciler yakmalı ki,idareciler ateşin altına odun atmak yerine,su dökerek anaların göz yaşını dindirsinler. Ülkede bozdukları huzur ve sükunu yeniden tesis etsinler..
*****
Şehit cenaze namazlarında,ekranlar önünde sırt sıvazlamayla,baş okşamayla yanan yüreklerdeki ateşin sönmediğini bilmeli,cenaze defnedildikten sonra kaderiyle,acısıyla baş başa kalan insanların acılarını benliğinde hissetmeli idareciler..
*****
Lafı fazla uzatmadan gelelim asıl can alıcı konumuza;Ülke ve millet olarak bizim ne zamandan buyana birbirimize diş biler hale geldiğimizi ve getirildiğimizi bırakın ülkemizi ve insanlarımızı, bütün dünya ve insanları gayet iyi biliyor..
Aslında asıl bilmesi ve gerekeni sandıkta yapması gereken hepimiz biliyoruz da,her nedense bilmezden geliyoruz…!
*****
Bilip de bilmezden gelen halk,eğri oturup Allah için doğru söylemek gerekirse, mevcut idareye her türlü olumsuz gelişmelere rağmen, umut ettiği huzuru,sükunu ve en önemlisi ülkede istikrarı ha bugün,ha yarın sağlar diye alabildiğince destek verdi ve vermeye devam ediyor..
*****
İdare ise, halk tarafından uzun süredir ve halen kendine verilen çok özel ve çok da önemli olan krediyi(desteği),ülkenin ve insanların lehine kullanıyormuş gibi göstererek,bitmek tükenmeyen olaylara ve art arda gelen şehit cenazelerine bakıldığında, kendileri ve bir avuç yandaşları için kullandıklarını görmemek için kör,anlamamak için akıldan yoksun olmak gerekmektedir.
*****
Çünkü 2014 yılı Mayıs ayında en büyüğü Soma’da,diğer ocaklardaki ölümleri şimdilik bir tarafa bırakalım. 301 ana kuzusu,vatan evladı, idarenin bizzat koruduğu müfettiş raporuyla belgelenen paragöz işverenin yüzünden, yerin yedi kat dibinde, ekmeğini asgari ücretle nefes almakta dahi güçlük çekerek kazanırken feci şekilde hayatını kaybetti.
*****
Aslında idarenin, sandıkta milletten ders alarak kendine gelmesi için bırakalım 301 canın feci şekilde yitirilmesini,aynı ihmale bir can dahi verilmiş olsa, iktidar sarsılması şöyle dursun, şimdiye dek çoktan yerle bir olmalıydı.Yerine kurulacak milli mutabakat hükümetiyle içeride ve dışarıda uygulanan yanlış politika sonucu bozulan dostluklar izlenecek insani politika ile yeniden tesis edilmeliydi..Ancak mevcut idare bu konudaki iletişim yollarını basına uyguladığı baskı ile bir ölçüde tıkadı ve halende tıkamaya devam ediyor.
*****
Denize düşen yılana sarılır misali,onlarca,yüzler televizyon kanalı,basın medyadan yapılan ya tek başına iktidar ve istikrar,yada koalisyon ve kaos yayınlarına çaresizlik içinde boyun bükmek durumunda kalan halk,istikrar sürsün söylemlerine inanarak iktidara defalarca destek verdiği halde son bulmayan olaylarla, canlı bombalara verilen onlarca cana rağmen,halk yinede umut bunda diye muhalefeti hiç galeye almadan destek verdi…
Ama ne yazık ki istikrar yerine, toplu ve canlı bombalı ölümlerle istikrarsızlık kaos hız kesmeden devam ediyor
*****
Bütün bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi,üstüne üstlük garda 102 canı, canlı bombaya,ardından bir o kadar insanımızı Kızılay da, sıhhiyede yine canlı bombaya, yakın geçmişte genel kurmayın önünde canlı bombaya kurban verilen vatan evlatları,inşallah son olur derken; devletimizin kalbi olan Ankara güven parkta,buda yetmedi son kez İstanbul Beyoğlu kaymakamlığı önünde çoğunluğu turist olmak üzere onlarca canı canlı bombaya kurban verdik…
****
Başkentin göbeğinde süren bu canlı bomba eylemlerinin yüreklerdeki acısı sönmeden 19 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10.45 sularında Beyoğlu kaymakamlığı önünde kendini patlatan canlı bomba olayında 4’ü olay yerinde hayatını kaybederken 7’si ağır 37 vatan evladının yaralanmasına rağmen Hala ne aziz milletimizde, nede idarecilerimizde tık yok…
****
Eyyy, aziz Türk milleti, cebinde tırnak çakısı olanın anında yakalandığı ülkemizde,içindeki canlı bomba ile patladığı yeri ve insanları paramparça edecek bombalı araç ülkemizin her yerinde.özelliklede en çok korunan ve korunması gereken Başkentimizin kalbinde, elindeki naylon poşette evine iki bağ pancar götürür gibi aylarca gezdiriyor,saati geldiğinde patlatarak ülkeyi kan gölüne çeviriyor.
Yine idarecilerimizde ve siz saygıdeğer insanlarımızda tık yok....
*****
Tabi en can alıcısı insanlarımızın ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmeleri doğru şekilde öğrenebilmeleri için, yayın yapan muhalif kanallar paralel safsatasıyla bir-bir kapatıldı.
*****
Sizlere ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukları Allah rızası için objektif olarak anlatacak haber verecek kanal kalmamasına rağmen yinede hiç kimsede tık yok.
*****
Bu vahim durum böyle devam ettikçe nasıl olacak da cennet vatan ülkemizde biz aziz Türk milleti olarak bir birimize insan gibi davranacağız.
*****
Bu sadece bizim değil,aynı geminin yolcusu olan bütün insanlarımızla yanlış idare ve uygulanan yanlı politika yüzünden aramızdaki makas her geçen gün açıldıkça açılıyor.
*****
Biz bu bozulmaya yüz tutan ve böyle giderse bozulacağından kuşku duyduğumuz kendi içimizdeki ve dışımızdaki dostluğumuzu yeniden nasıl tesis edeceğiz.Biri bize bunu Allah için anlatsın da, biz bu konuda yanlış düşünüyorsak,aziz milletimizden ve idarecilerimizden özür dileyelim..
*****
Bütün dünyanın gözleri önünde süre gelen ülkemizdeki vahim durum hiç de iç açıcı görülmüyor…Halkımız, idarecilerin nefret söylemlerinin artmasıyla birbirine iyi gözle bakmaz oldu.
*****
Herkes birbirine diş biler hale geldi.İçeride böyleyiz de, dışarıda başımıza bir felaket gelse sığınabileceğimiz dostumuz kaldı mı..!Oda muamma.. Dünya da dost diye sayabileceğimiz ülke sayısı bir elin beş değil, bir parmağını geçmez ve geçmiyor..
*****
Kimin eline düşsek, bizi bir kaşık su da boğmak için gayret eder ve ediyor da.Görüldüğü ve yaşananlardan öğrenildiği gibi Dört bir yanı kan gölüne dönmüş..Ateş çemberi içine alınmış Ülkeyi ve insanları bu hale sade vatandaşlar getirmedi.Millet bu feci durumun farkındadır ve olmalıdır.Olmazsa sonumuz hep beraber hüsrandır.Allah korusun..
*****
Türk milleti öyle bir hale geldi yada getirildi ki;Dünyanın gıpta ettiği aziz Türk milletinin büyük ekseriyeti, kendinden ve bir avuç yandaşından başkasını düşünmez oldu…
*****
Biz ve bizim gibi düşünenler inanıyoruz,bu olumsuzluk halkın kendi isteğiyle böyle olmadı... Sorumsuz, sadece kendini düşünen idareciler yüzünden bu millet bu kadar vurdumduymaz oldu yada vurdumduymaz hale geldi.
*****
İdarecilerin ahir ekseriyetinin isteği sonucu onlarca televizyon kanalı ve medyada yayınlanan ve her gün insanlara zorunlu olarak seyrettirilen gayri ahlaki diziler,evlenme programları insanlara sadece tembelliği ve ahlaksızlığı aşıladı.
*****
Televizyonlar son yıllarda aynı şeyi kutsal dinimiz adına da yapıyorlar.Bütün bu olumsuz televizyon yayınları ve ahlaksız programların zorunlu olarak halka izlettirilmesi,hak eden yada etmeyenler ayırt edilmeden bakım ve ihtiyaçları için devlet yardımı adı altında yok yere devletin paralarının pervasızca dağıtılması sonucu millet böylesine duyarsız,hazırcı ve bedavacı hale geldi ve getirildi.
*****
Bu durumda Halka da kızamıyor insan.Ama hak etmeden alınan parada kızıl yetimin hakkı olduğu da asla unutulmamalı..Çünkü kul hakkı yiyen iflah olmaz.Bunu biz değil yüce yaratan diyor..
*****
Evet,ihtiyaç sahibi insanlar bir şekilde ihtiyaçlarını gidererek karınlarını doyuracak.Üstüne başına bir şeyler alacak.Giyinecek kuşanacak.Ama bütün bunları helal yoldan elde etmeliler.
*****
Ama iktidarlar işgal ettikleri makamlarını koruyabilmeleri için, bugün olduğu gibi televizyon kanalları vasıtasıyla,yattığı yerden,çalışmadan,yorulmadan,ter akıtmadan, bedava yaşama yolunun devlet sırtından geçinmek olduğunu halka kendi istekleri doğrultusunda kendileri tarafından tutulmuş paralı program yapımcıları tarafından anlatılınca,vatandaşlarda ister istemez doğru yoldan saparak yanlışa,bedavacılığa ve hazırcılığa yelken açarak karınlarını yattıkları yerden doyurmaya devam ediyorlar…
*****
Bu böyle daha ne kadar devam eder, orası bize karanlık.Ama yüce Allah her şeyi bilir.Ancak biz istiyoruz ki, Allahın akıl vererek yarattığı biz aciz kullarda bu yaşanan olumsuzlukları görmeli ve bilmeli..
*****
Her şeye rağmen aziz Türk milletinden umutluyuz.Çünkü dünyanın tanıdığı bildiği Türk Milletinin bir bildiği mutlaka vardır ve olmalıdır.Bunca olaya rağmen millet sessizliğini koruyorsa, ülkesinin ve insanlarının hayırlı geleceği için,bu olumsuzlukları ülkeye ve insanlara yaşatanların hesabını yapar,günü geldiğinde de hesabını iyi sorar..
*****
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk Milleti olarak biz bütün dünya milletlerinin de bildiği ve kabul ettiği gibi birbirine bağlı, ülkesine saygılı bir milletiz.Bunu sadece biz değil, bütün dünya böyle biliyor ve kabul ediyor.
*****
Ama gelin görün..Milletimizin üzerine atılı bulunan ölü toprağı insanlarımızı insan olmaktan çıkarmış..Neredeyse insanımızı önünü göremez hale getirmiş.Özde Türk milleti bu değil.Türk milleti kendine saygılı,ne yaptığını, nasıl yaptığını bilen ve ona göre yaşamına yön veren özü ve sözü bir millettir.
*****
Ama görüldüğü kadarıyla özde Türk milletinin yerini sözde Türk milleti almış gibi gözüküyor.İnşallah yanılıyoruzdur.Çünkü Türk milletini, Türk milleti yapan damarlarındaki asil kandır.
*****
Bu nedenle aziz Türk milleti titreyip uyanarak,kendine gelerek harekete geçerek damarlarındaki asil kanla yüce Allah'ın izniyle özüne dönecek,..Böylece sadece Ülkemiz ve insanlarımız değil, bütün dünya ve insanlık, herkes ve hepimiz,buna idarecilerimiz de dahil topyekun insanlık kazanacak diyor,saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Ateş Düştüğü Yerden Çok İdarecileri de Yakmalı ki…!

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank