content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

26 Ara

Haçlı Zihniyetli Çakallar!..

Değerli okurlarım, 30 Ekim 1923 de rahmetli Atatürk İnönü’ye diyor ki,  bize geri, borçlu, hastalıklı bir vatan mirası kaldı. Yoksul bir köylü devletiyiz.

Doğudaki aşiret, bey, ağa ve şeyh düzeni Cumhuriyet’ le de, insanlıkla da bağdaşmaz.

Her yerde tefeciler halkı eziyor. Cumhuriyet yeni kurulmuş, ilan edilmiş henüz bir günlük.

Bu özetlediklerimi daha birçok şeyi çok güvendiği İnönü’ye söylüyor.

Öncelikle derebeylikler, mikro-devletçikler kalkacak merkezi tek devlet olacak.

Tek bayraklı,

Tek dilli, 

Bir ulus devlet,

Adı da “Cumhuriyet”…

Adı kondu, ilan edildi sıra içini doldurmada, hiç de kolay olur mu? Bilinçli, bilgili, birikimli, ileriyi gören çok küçük bir kadro bunun farkında. Karşı koyacak güçlerinde ama başlamak “durmak yok yola devam” demek gerek.

1923 –1938 işte 15 milyonluk ülkenin ilk 15 yılı. Siyasi hedef belli her şeyi ile dört dörtlük bir “Cumhuriyet”, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” denilen bir Cumhuriyet. İktidarı, ele geçirenin olmayan; ırk, renk, din, dil ayırt etmeksizin tüm halkın mecliste temsil edildiği görüşlerinin alındığı ve ortak akılla bir yerde buluşulduğu büyük bir ulusun Cumhuriyeti.

Uluslaşmanın cumhuriyeti.

Tek ulus, ümmetçilikten kul-köle olmaktan çıkıp, Cenab-ı Hak’tan  korkmayan! Aşkın derecede Allah’(cc) ını seven insanlardan oluşan, anlamadan ezberlemeyen,  “anlayarak” , “içselleştirerek” ibadetini yapan bilinçli karakterini bağımsızlıkla özdeşleştiren muhteşem bir halk. Irka dayanmayan, dünyadaki adı “Osmanlı” da bile  “Türk, Türkiye” olan bu topraklarda bilincin, aklın ve akıllı olanların Cumhuriyeti.

Ne mutlu Türk olana değil, 

“Ne mutlu Türküm Diyene” düsturunu rehber edinen kucaklayıcı bir Cumhuriyet…

Şairlerinin: “Arabın Türke, Laz’ın Çerkez’e, Acem’in Çin-liye rüçhanımı varmış,  nerde? Müslümanlıkta anasır mı olurmuş ne gezer! Fikri kavmiyeti, (ırkçılık fikrini) telin ediyor(yasaklıyor) peygamber.” dediği bir ulusun Cumhuriyet’i.

Kurtuluş savaşı sonrası tüm halkları ile kurtarılmış topraklar üzerinde misak-ı milli sınırları içinde kurulacak sonsuza kadar yaşayacak“yurtta sulhu cihanda sulhu” düstur almış, ne kendi halkları ile ne de dünya halkları ile kavgayı düşünmeyen, güvenlik paktları kuran bir “Dünya Barış Cumhuriyeti.”,“Laik, Sosyal,Demokratik Hukuk Devleti” Bazı haçlı zihniyetli çakalların kararlarıyla sarsılmaz sarsılmamalı..

Kuruluş ve kurtuluş yıllarında yine bazı batılıların adını koyduğu ve makalelerinde istihza-i olarak yazdığı “boğazdaki hasta adam”(!) dan doğmuş “Modern Türkiye Cumhuriyeti nin Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  Fransa’ya karşı “O’NUR-lu” duruşunu ve “MERT” tavrını “MERTÇE” önemsiyorum.

Ve gün “birlik” ve “beraberlik” günüdür diye noktalıyorum.

NOT: TNT’de katıldığım programı kaçıran okurlarım için(:http://tvarsivi.com/arim-balim-petegim-22-12-2011-izle-i_2011120639357.html

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener.

 

GÖNDERMELER

-Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş’un adıyla başlattığım profesyonel televizyon programını merak ediyor musunuz? (http://www.youtube.com/watch?v=QXPpD0e5NK0)

-“Bu kalemin kıblesi alnımı koyduğum yerin kağıdında yazılıdır, 99 yazacağım klavyeli tespihimden de utanmam!’diyen köşe yazarı kim?

-Fransa’da Bazı çakalların ağızlarından salyalar akıtarak koro halinde uluduklarını duydunuz mu?

-Merhum, Kemal ASLAN’la dostluğumuzu ifade eden “GÖNÜL AĞASI” kitabımın “5.Çukurova Tüyap Kitap Fuarı”ndan Türkiye’ye merhaba diyeceğinden haberiniz var mı?

-Adana Milletvekili Fatma Gürkan ZOPCUK hanımefendinin cep telefonunun 24 saat tüm yurttaşlarımıza açık olduğunu biliyor musunuz? 

-Yılbaşı yaklaşırken, Noel Baba’dan türban için destek talebinde bulunmayı düşleyen ünlü siyasi kim?

-Ünlü Tiyatro Sanatçısı Levent Kırca’nın, Beyaz, Okan Bayülgen, Cem Yılmaz, Sinan Çetin, Haluk Bilginer, ,Ali poyrazoğlu ve Şener Şen’e ‘VAN’a birlikte gidelim’ davetinin sırrını biliyor musunuz?

-Paranın liboşlaştırdığı yada maymunlaştırdığı ünlü taklacıların kim olduklarının merak ediyor musunuz?

-Kurtlara Vadisinden sonra ''007 James Bond'' filminin de Adana'da çekileceğinden haberiniz var mı?

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank