content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Kas

Haberiniz Var mı? Yapay Kan Üretmişler!

Geçtiğimiz günlerde dinlediğim bir haberde, beyine elektrik verilmesiyle, beyinin daha çok çalıştığını bilim adamları keşf etmişler.
Yetmemiş, bilim adamları, sidikten elektrik enerjisi üretmişler.

Yetmemiş bilim adamları, güneş sistemimizin bir yıldızı olan Jüpiter’in uydusunda okyanus olabileceğini keşfetmişler.

Yetmemiş, bilimciler, kuyruklu yıldızlar arasında dünyadaki suya en benzeyen suyun Hartley 2 kuyruklu yıldızında gözlemlendiğini açıklamışlar. Bugün gezegenimizi kaplayan suyun büyük olasılıkla uzaydan gelmiş olduğu sanıyorlar mış!
Hadi biraz gülesiniz diye bir öneri sunayım.

Sidikten elektrik üretildiğini duyunca absürd bir öneri aklıma geldi. İnsanların milyonlarcası bir araya geldiğinde osuruklarından da doğalgaz üretilebilir mi? Hani böylelikle milyarca insanınd osuruğu da boşa gitmemiş olur, değil mi?
*****
Bu ülkenin topraklarında sistemli işkence uygulanıyordu, daha birkaç yıl öncesine kadar. Kafasına elektrik verilen yurttaşlarımızın kafaları daha mı iyi çalışıyordur? Ne dersiniz?
Hani, 12 Eylül döneminde bana da elektrik verilmişti. Elektrik kablosunun biri elime diğeri erkeklik organıma bağlanarak saatlerce elektrik işkencesine maruz kalmıştım. ‘Acaba beynimin daha çok çalışmasına katkıda bulunmuş mudur?’ diye merak ediyorum.
*****
Gelecek birkaç on yıl içersinde yapay zekalı robotlar üretilecek. Üretim sürecinde kendilerini üretebilecek, yeniden düzenleyebilecek robotlar üretildiğinde insan ne olacak?
Kapitalizmin tüm amacı kar ise, kar olmadan yaşayamaz ise (artık değer) üretimde insanı çıkardığınızda, üretici güçler değiştiğinde ve tabi ki üretim ilişkileri değiştiğinde yeryüzünde bizim bilmediğimiz nasıl bir kapitalizm olacak?
*****
Tüm üretim sürecinde düşünebilen ve kendisini üretebilen robotlar ortaya çıktığında (aktör olduklarında) kapitalizm nasıl kar edecek? İnsan üretim sürecinde değil ise, yer yüzünde nasıl üretim ilişkisi yaşanacak? Yeni üretim ilişkisinin devleti de, bugünün devleti olmayacak.

Ve yeni dünyalar keşf edildiğinde (ki, edilecek) ve insanlık yeni yıldızlarda ve uzayda koloniler oluşturmaya yaşamaya başladığında ne olacak?
Yeryüzünde ki sınırların anlamı bile olmayacak.
Tek devlet, tek bayrak, tek millet… Tek para birimi, tek ordu, tek polis gücü…
*****
Ve yüzyıl önceki hastalıklardan bugün söz edilmiyorsa, çağımızın vebası olan kanser gibi hastalıklardan da birkaç 10 yıl içersinde söz    edilmeyecek. Ve bilmediğimiz yeni hastalıklar ortaya çıkacak. Ancak onlarda kolay       çözülecek…
Ve en önemlisi bilim adamları yapay kan üretmişler. Ve yeni dünyada kan üzerinden yapılan tüm siyaset değişecek.

Düşünün yapay kanın üretildiği günümüzde, insanın damarlarında yapay kan dolaşmaya başladığında, Türk kanıyla övünenler ne yapacaklar?
‘Hani benim kanın, senin kanını döver. Benim kanım senin kanından üstün’
böbürlenmelerinin yaşadığı 20. yüzyıl siyaseti zihniyeti ne olacak? Kandan beslenenler yapay kanın üretimine karşı mı çıkacaklar?
‘Kanımızı bozdurmayız, yapay kana karşıyız’ diyerek kampanyalar mı düzenleyecekler?
*****
Bunlar tabi ki osuruktan tayyare konuları… Hani önermiştik ya, osurukları toplasalar doğalgaz yani enerji üretseler diyerek önerdiğimiz gibi absürd konular değil, yapay kan, yapan organ meselesi…
Geleceğin yeni dünyasının gerçekleri…
Yaşadığımız yüzyılda, 19 ve 20. yüzyılda kan, ırk, inanç ve ideolojiler üzerinden yapılan tüm siyasi yapılar, devletler, zihniyetler yerle bir olacak.
Hiç alışık olmadığımız, bugün yabancı gelebilecek, absürd diye görebileceğimiz yeni bir yaşam tarzı ortaya çıkacak.
*****

İnsan bugünkünden daha çok insan olarak yaşayacak. Tanrının kendisine sunduğu zevkin ve mutluğun keyfini sürecek. Ve bugünden daha çok yaşayacak… İnsan genç olarak ölecek… Yaşlılık tarih olacak.
*****
Osuruktan tayyare konuları değil bunlar…
Bilim bunlar için kafa yoruyor. Biz ise 19. yüzyılın değerleri adına hala zorunlu askerliği, yönetimi paylaşmamak adına daha çok ölümleri ve ötekinin haklarını yok sayabilmek için osuruktan zihniyetler için ölmeye ve öldürmeye devam ediyoruz.
*****
Dünya osuruktan olmayan sorunlar için kafa yoruyor, biz ise osuruktan konular için öldürmek için kafa yoruyoruz…
Hadi hayırlısı…
Sidikten enerji üretmişler…
Yeni yıldızlarda okyanuslar keşfetmişler…
Yapay kan, yapan organlar üretmişler…
Acı çektirmek için değil, beyni daha çok çalıştırmak için elektrik verilmesinin iyi geldiğini keşfetlermiş…
*****
Sahi bu toprakların çocukları, bugün insanlığın kullandığı hangi aleti üretmişler?
Ve geleceğin dünyasında insanlığın kullanacağı hangi aleti üretmek için çalışıyorlar?
Ve biliyorum ki, sizin için bunlar önemli değil.
Varsa yoksa bir karış toprak vermemek için, devletin yönetimini kardeş diye gördüklerinizle paylaşmamak için ölümleri savunuyorsunuz. Değil mi?
Sizin içinde hayırlı olsun…

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank