content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Haz

Gürsel Tekin artık İstanbul İl Başkanı değil

CHP İstanbul Eski İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra yaşananları okuyamamış ve kaybetmiştir. Görsel ve yazılı medyada yazıldığı ve söylenildiği gibi Gürsel Tekin, MYK üyelerinin seçiminin yapıldığı günün birgün öncesinden itibaren artık İstanbul İl Başkanı değildir. Anlayacağınız politik beceriksizlikten dolayı CHP’de kaybedenlerin safında yer almıştır. Baykal ve yanlıları kasetten dolayı, Tekin ve arkadaşları da kararsızlıklarından dolayı kaybetmiştir.

İki gözü iki çeşme ağlayanlardan biri de Tekin’dir

1-Gürsel Tekin, Deniz Baykal’ın geri dönemeyeceğini görememiştir. Baykal’ın istifası açıklandığında televizyon ekranlarında ağlayan iki üç kişiden biride Gürsel Tekin’dir. CNN’de ki canlı yayında Baykal’ın istifa ettiğini öğrenince iki gözü iki çeşme ağlamıştır.

2-Baykal’ın kesin dönemeyeceğini ve aday çıkabileceğini anladığında ise iş işten geçmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıkladığı aynı gün, Gürsel Tekin’in, İstanbul CHP İlçe Başkanları ile saat 12’de yapacağı toplantıda Genel Başkanlık için adaylığını açıklayacağını duyan Önder Sav, 11.30’da Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek açıklaması yaparak, Tekin’in hamlesini boşa çıkartmıştır.

3-Böylelikle Tekin’in Genel Başkanlı adaylığı boşa çıkarılmıştır. Ve ilçe başkanları ile yaptığı toplantı öncesinde kendisine ‘sizden önce açıklama yapıldı’ denilerek iş işten geçtiği kendisine anlatılmıştır.

Tekin süreci birçok kez okuyamamıştır

4-Gürsel Tekin’e, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili ne düşündüğü sorulduğunda ise verdiği yanıt oldukça dikkat çekiciydi: “Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsun.” Aynen İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olmasına rağmen açıklayamadığı için kaybettiği gibi Kılıçdaroğlu’ndan yana olan o büyük toplumsal desteği göremediği ve zikzaklar çizdiği için bir kez daha kaybetmiştir.

5-İlçe başkanları ile yaptığı toplantıda 25 ilçe başkanı kesinlikle Kılıçdaroğlu derken, Baykal olmazsa ise diyerek, başkası olsa da Kılıçdaroğlu diyen sayı 33’e çıkıyor, 6 ilçe başkanı ise kesinlikle Deniz Baykal diyor.

6-İşte bu toplantı sonrasında Ankara’da ki il başkanları toplantısında Gürsel Tekin, İstanbul’un 39 ilçe başkanının desteğinin Kılıçdaroğlu’na olduğuna yönelik açıklama yapıyordu. Ancak geç kalıyordu. Baykal’ın istifasının ardından derhal adaylığını açıklamalı yada Kılıçdaroğlu’na desteğini Sav’dan önce açıklayabilmeliydi. Yanındaki danışmanlarının(!) politik süreci okumaktan nasıl da uzak olduğu ortaya çıkıyordu.

7-80 kişilik parti meclisine 2. liste çıkaracağına yönelik açıklamalar yapıyor ancak Ankara’da yaptığı hamlelerde boşa çıkıyordu. 2. liste için destek alamadığı gibi, 80 kişilik parti meclisine ancak İstanbul il yönetiminden iki kişi sokabiliyordu. Bunlardan biride Kılıçdaroğlu’na oldukça yakın bir isim olan Didem Engin. (Tekin’in ‘Ben o ismi arka sıralarda önermiştim, nasıl oldu da listeye girdi bilemiyorum’ dediği rivayet ediliyor.) Diğer isim gazeteci kökenli Melda Onur.

İstanbul’u MYK’da Berhan Şimşek temsil ediyor

8-Siz Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsanız, sürekli politik olarak iki geri bir ileri adım atan ve sorun yaratabilecek biriyle yoluna devam eder miydiniz?

9-Bugüne kadar İstanbul CHP İl Örgütü üç ismi MYK’ya sokarken, bu dönemde bir Berhan Şimşek 1. bölgeden seçiliyordu. Diğer isimler ise İstanbul İl Örgütü ile ilişkisi yok. Hatta Bağcılar CHP Eski İlçe Başkanı Hikmet Çelik ve Başakşehir Belediye Başkan Adayı olan İşadamı Mehmet Kaban’ın parti meclisine girmesinde Gürsel Tekin’in en küçük bir katkısı dahi yok. Anlayacağınız Gürsel Tekin etkisiz bir il başkanı olarak tarihe geçmiştir.

10-İstanbul’un 140 delegesinden en az 100’ü Gürsel Tekin’i çizmiştir. Parti Meclisi’nde en düşük oyu olan Sav’ı Baykal yanlıları, Tekin’i ise hem Baykal yanlıları hemde İstanbul İl delegeleri çizdiğinden dolayı (anlayacağınız doğru hamleyi yapamaması ve süreçte yaptığı açıklamalarla) Baykal yanlıları ile beraber kaybeden Gürsel Tekin ve arkadaşları olmuştur.

11-İstanbul’da kurultay delegelerinin büyük çoğunluğu tarafından çizilen Tekin’in, ‘neden çizildiğini’ anlamak için 2009 seçimlerinde İstanbul’da aday gösterilen belediye başkanlarına ve belediye meclis listelerine bakmanızı tavsiye ederiz. Örgüt 2009 yılında Tekin’e küsmüştür. Avcılar’da Bayram Acar’ın yaptığını yapamamıştır. (Çünkü Acar ilin ve MYK’nın ve Mustafa Değirmenci’nin baskısına rağmen ilçenin meclis listesini İlçe Seçim Kurulu’na vermiştir. Ve aynı Acar görevden MYK tarafından görevden alınıyor ancak tekrar aday oluyor; Tekin’in ve Değirmenci’nin karşı listeyi desteklemesine rağmen örgütün büyük çoğunluğunun desteği ile 3. kez ilçe başkanı seçiliyordu.)

15 kişinin istifası MYK seçimlerinden önce işleme konuldu.

12-Tekin ve Sav arasında gerginlik, Parti Meclisi listesinin oluşumunda ve MYK’da yaşanan seçim gerginliğini Baykal istifasından önce değil, sonrasında yaşanan olaylardan dolayı yaşanmıştır. 

13-27 Mayıs tarihinde Genel Sekreter Önder Sav, Parti Meclisi’ne seçilen ve TBMM Parti Gurubunda ve İl, ilçe yönetimlerinde görevleri olan 15 kişinin istifasını işleme koyuyor. (Bunlardan 7’si milletvekili ve 8 İl ve ilçe yöneticisi) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Bitlis İl Başkanı Azmi Yıldız’da bulunuyor.

14-Tekin iki ayda bir toplanacak olan PM üyesidir. Parti Meclis üyelerinin ise ne kadar etkin olduğu ise 2002 ve 2009 seçimlerinde listelere ve seçilenlere bakınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Son söz: İstanbul CHP Eski İl Başkanı Gürsel Tekin sadece bir Parti Meclis Üyesi olarak yoluna devam edecektir. Örgütün tercihlerini doğru okuyamadığı için tepki büyüyor bu tepki Baykal ve yandaşları tasfiye edilence ortaya çıkıyordu. İl Başkanı olarak tekrar atanır mı? Bekleyip göreceğiz. Benim düşüncem Kılıçdaroğlu’nun vizyonuna uygun yeni bir isim İl Başkanı olarak atanacak ve 2011 seçimlerine yeni bir yönetim ile yola devam edilecektir. Yanılır mıyım? Bekleyip göreceğiz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank