content

19 Nis

Gülçin Kaplan’dan: Suskundu Gitmeler

Şair, yazar, araştırmacı, editör Aysel Al’dan gelen kitapların sayısı artıyor. Bunlardan bir yenisi, Yıldızlar Yayıncılık yayınları arasında günyüzü gören Gülçin Kaplan imzalı 416 sayfalık roman. Adı: Suskundu gitmeler.

Önsöz Aysel Al imzasının taşıyıcısı. Al, önsözünün bir yerinde: “Önce kendisinden başlamalı insan yaşamaya, nasıl kendinden başlamalı bilir misiniz?. Eliniz, ayağınız, başınız, gözünüz tüm varlığınız ve siz, yani tüm insanların içindeki bir benliği yaratan kendi kendinizdir” diye söze başlıyor.

Roman uzunca bir anlatımın başlangıcı olarak 5. sayfada okurlarıyla selamlaşmaya başlıyor.

-Göl kenarına kondurmuş iki katlı modern bir yapının altında anılarla nefes alan ev adeta doğayla uyum içindeydi. Bahçesi, balkonları, çatı katındaki minik

pencereli odası ve göle bakan bahçedeki veranda ile huzur kokuyordu” cümleleri, başlangıç olarak görülüyor.

Buradan anlıyoruz ki, Gülçin Kaplan’ın anlatımı yumuşak, anlaşılır ve kalıcılığı yüksek olan bir görünüm arz ediyor.

Haddizatında, dene, öykü gibi, kısa soluklu anlatımların ardından gelen roman zorlu bir anlatım maratonudur. Bu koşuda, başarılı olabilmekse öyle kolay değildir. Gülçin Kaplan bu başarıyı yakalamış bence. Tebriklerimi sunuyorum.

Kitabın son sayfalarında, “Arabanın arka koltuğunda elinde tuttuğu zarfı açarak defteri eline alan Şahin kapağını aralamaktan birden tedirgin oldu. Sevdiği kanının yüreği ellerinin arasındaydı. Sayfaları okumaya cesareti yoktu. Ama ondan kalan tek şey ona kurulan tek köprü bu satırlarda yatıyordu” cümleleri bitiş olarak görünüyor. Şahin, okumaktan çekindiği satırları okuyordu.

GÜNÜN YAYIN HABERLERİ:

1-Ankara’da Ergün Veren tarafından 12 sayfayla aylık yayınlanan; Ergün Veren, Prof. Dr.Erman Artun, İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Prof.Dr.Fuad Yöndemli, Yaşire Kartal Lott, Şükran Tezişçi imzalı yazılarla farklı haberlerin yer aldığı ‘6-B’ liler Bülteni’nin 52.sayısı gün  yüzü gördü.

2-Ankara’da,20 sayfayla İlhami Nalbantoğlu’nun sahipliğinde aylık yayınlanan;Prof.Dr.Mümtaz Soysal,Hüsnü Merdanoğlu,Erol Dağlı,Nazan Sezgin imzalı yazılarla değişik imzaların şiirleri ve farklı haberlerin yer aldığı‘Ahlat Gazetesi’nin 160.sayısı  okurlarıyla buluştu,buluşturuldu.Gazetenin söz konusu edilen sayısında  ayrıca ,Editörün notu olarak;”Değerli hocamız,Prof. Dr. İsa Kayacan,zaman zaman Vakfımızı,Gazetemizi,yayınlarımızı konu alan  yazılarıyla, (Burdur Gazetesinin 20 Ocak 2014 tarihli sayısında yayınlanan yazısında olduğu gibi) bizi onurlandırmaktadır.

Teşekkür ve saygılarımızla” denildi.

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank