content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Ağu

Görevini Yerine Getiremeyen TSK

Genel Kurmay Başkanı İlhan Koşaner tutuklu bulunan silah arkadaşlarının tutuksuz yargılanmaları konusunda görevini yerine getiremediği için istifa ettiğini açıklamış.

Ergenekon, Balyoz vs. soruşturmalarından dolayı tutuklu bulunan askerlerin durumu hakkında herkes farklı bir şey söylüyor. Tutukluluk süresine benim de itirazım var. Daha makul süreleri çekilmeli bu tutukluluk süresi ve farklı bir düzenleme getirilmeli..

Ama Genel Kurmayın ve kuvvet komutanlarının görevleri darbe yapmak, darbe ortamı hazırlamak için kaos planları hazırlayan askerlerinin serbest bırakılması için çaba sarf etmek midir? Yoksa Heron gibi skandallara sebebiyet vermek midir? Aktütün ve Dağlıca karakolları basılırken gidip, davul zurna çalıp, golf oynamak mıdır? Terhisi gelmiş 33 askerin sağlıklı bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak acaba askerin görevleri içinde yok mudur? Kaçırılan askerleri aramaya çıkan bu sıcakta 40 kg yükle saatlerce yürütüler mehmetciğin, sağlıklı bir şekilde iki lokma boğazına girmesini sağlamak acaba genel kurmaylığın görevleri arasında sayılır mı?
Emekli askerlerden biri Haber Türk'ün akşam haberlerinde konuşuyordu. "Ordu savaşamaz duruma getirildi." Pardon? Kiminle savaşamaz hale getirildi?

Eğer askerler kendi onurlarını kurtarmak için istifa ediyorlarsa Aktütün ve Dağlıca baskınlarından sonra istifa etseydiler. Yüksek Askeri Şuraya sayılı günler kala "erken emeklilik" istemenin nasıl bir manası var? Madem şerefli bir şey yapmak istiyordunuz, erken emeklilik istemek yerine ceketinizi alıp çıkmak daha isabetli olmaz mıydı?
Yiğit Bulut'a katılıyorum. Seçilen atananı sevmeye bilir; atanan seçileni sevmeye bilir. Bu durumdan bir kriz çıkarmanın bir manası yok. İspanya'da, Yunanistan'da vs. bu gibi istifalar, görevden alınmalar yaşandı. Bu yüzden krizler çıkmadı. Bizim de bu durumu büyütmeden demokrasinin işlediğine şükrederek hayatımıza devam etmemiz gerekir. Erdoğan'ın bu ihtimal krizi iyi yönettiğini düşünüyorum. Zaten iki yıl sonra Genel Kurmay Başkanı olması beklenen istenen Necdet Özel vekaleten atandı.
Yıldıray Oğur'un dediği gibi istifa istemek yerine darbe de yapabilirlerdi..
Artık bir devir -Allah'a şükür- kapandı; Türkiye'de kesinlikle işi şeyler olacak.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank