content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 May

Gördüğünü Görmezden Gelenler

Gördüğünü Görmezden Gelene İnsan Denir mi?

İnsan Allah tarafından diğer bütün canlılara oranla akıl üstünlüğü başta olmak üzere tam donanımlı yaratılmış varlıklar içinde en şereflisi olarak anılmasına rağmen ülkemizin ve insanlarımızın geleceği ve son umudu olan günahsız çocuklarına özellikle kız çocuklarına karşı bu kadar mı duyarsız olurmuş anlamak mümkün değil doğrusu!

Akıl üstünlüğü ile varlıkların en müstesnası olarak addettiğimiz insanlarımızı tabiî ki tümünü değil ama büyük çoğunluğunu neden bu kadar acımasızca bir giriş yaparak çocuklarımıza karşı duyarsız davrandıkları gerekçesiyle töhmet altında bıraktık dersiniz saygıdeğer okurlar. Çünkü çocuklar, hiçbir şeyden habersiz dünya ya sabu sübyen olarak gözlerini açarlar.Ve neyi görerek yetişirlerse ki insanlarımıza doğruyu ve güzeli vererek onların geleceklerine ışık olması gerekenler yanlış örnek oldukları için o yanlış ve çirkin örnekleri başta görsel basın ve internet olmak üzere gördüklerine ve yaşadıklarına inanarak büyüyen geleceğimizin umudu çocuklarımız hayatları boyunca öyle yanlış davranırlar ve ne yazık ki okula yada işe gidiyoruz diyerek eyvallah dedikleri aileleri ve evlerinden uzakta harabe evler altında ve yarım bırakılmış inşaatlarda yada gözlerden uzak sandıkları ormanlık alanlarda akıl almadık tutum ve davranışlarla birçok insanın gözüne takılıyorlar ki bu nahoş olayları yerin gözü ve kulağı vardır bunu her insan bilmesine karşın bu insan diye adlandırılan varlıklar görerek ve duyarak gerekeni yapmaları yerine görmezden ve duymazdan gelerek hiçbir şeyden habersiz çocuklarımızı göre göre ateşlere atabiliyorlar.

Evet, Saygıdeğer okurlar Allah insanlara bütün organları olduğu gibi gözleri de görmeleri ve gördükleri olumlu ve olumsuz durumlar hakkında gerekeni yapmaları için verdi. Ancak üzülerek ifade etmek gerekirse olumsuz bir davranış içersinde orda burada gördükleri kendi çocukları olsa yinede başkalarının çocukları için görmezden ve duymazdan geldikleri gibi yinede fütursuzca sırtını dönüp beni sokmayan yılan bin yaşasın diyerek çekip gidebilirler miydi?

Ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik sıkıntı nedeniyle ülke nüfusumuzun büyük bir kesimini teşkil eden dar gelirli ailelerimizin çocuklarının bir bölümü güçlüklede olsa okuyarak hayatlarını kurtarmak adına yoklukla yoksullukla inadına onurla gururla mücadele ederken, maceraperest büyük bir çoğunluk ise çocuk yaşlarda ekranlardan ve internetten gördükleri kötü örnekleri kendilerine uygulayarak farkında olmadıkları nefislerinin kurbanı olmaya devam ediyorlar.

İstisnası yok nerede ise bütün TV’lerin magazin programlarından bazı TV’lerin realite Şhov programlarından ve İnternetten gördüklerini hayatlarında bilerek ya da bilmeden uygulayan çocuklar özelliklede kız çocukları Ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve bölgesinde var olan ucube yerlerde buluşmak suretiyle hem kendilerini hem de ailelerini zor durumda bırakmaktadırlar.

Bu çocuklar ki onlar eğrisiyle doğrusuyla bizim çocuklarımız ne yaptıklarının farkında olsalar zaten böyle davranmazlar. Bu noktada bütün insanlara bu ve benzeri konuda şahit oldukları olaylarda çocukların muhatap oldukları yanlışlıklara duyarsız kalmak yerine olaya bir şekilde müdahil olmaları gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Çocuk adı üzerinde kendinden bihaber insan fidesi olan bu yavrularımıza özelliklede kız çocuklarımıza sahip çıkalım diyor, saygılar sunuyorum.!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank