content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Nis

Gönül Listesine Giremeyenler

“Ben gelmedim davi için / Benim işim sevgi için / Dostun evi gönüllerdir /Gönüller yapmağa geldim." / Yunus Emre

Efendim geçtiğimiz günlerden beri hararetli şekilde devam eden milletvekilliği aday adayları kesinleşti. Bazı kişiler listelerde yer alırken bazıları ise liste harici kaldılar.

Millet ve memleket sevdalısı bu zevatlar bizlere hizmet için geceli gündüzlü çalışmak ve bizlerin huzur, sükûn ve güvenliği için var güçleriyle çalışacağını zaten kendileri söylediler. Bizim de içimiz ferahladı. Biliyorduk ki artık emin ellerdeydik ve hiçbir meselemiz çözümsüz kalmayacaktı.

Bunlardan listeye giremeyenleri üzgün görürseniz yanlış düşünmenizi istemem. Bizleri o kadar çok seviyorlar ki liste dışı kaldıkları için hizmet etme şerefine nail olamayacaklar. Yoksa kendileri için bir şey istemiş değiller.

Elbette hizmet etmenin kârı daha fazla.  Gecesini gündüzüne katıp durup dinlenmeksizin memleket meselelerine çözüm üretmek kolay iş olmasa gerek. Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan vekil adayları listeye giremeyip tekrar asıl konumuna geldiler. En azından bu da bir terfi değil mi?

Şimdi söz milletin. Millet kendilerine hizmet edecek bu adaylardan kanunda belirlenen kadarını seçecek, diğerlerini de asıllar hanesine yollayacaklardır. Her halükarda da millet müspet bir iş yapacak, herkese hak ettiğini verecektir. Demokrasilerde yönetim seçmenin iradesine göre olacak diye söylenmiyor muydu?

Şimdi hizmet ehli olmaya talip bu kişiler varıyla yoğuyla kendilerini tanıtıp, sandıktan çıkmanın yolunu arayacaklar.

Ben bu yaşananları kenardan seyrettikçe iyi ki aralarında değilim diye geçiriyordum içimden. Bu kadar zahmetli işe girişmek çok yorucu olmalıydı. Üstelik ben ancak kendime hizmet edebiliyordum. O halde başkalarına nasıl yardım edebilirdim. Ya da bir özelliği var sanıp beni seçerlerse nic’olur benim halim. Kendine faydası olmayandan millete fayda olur mu hiç?

Üstelik bu gibi işlerde gönül kırmak da var. Ben senden daha iyi hizmet edeceğim derken başkasının gönlü kırılırsa ne olur? Yunus Emre Hazretlerinin bir şiirinde

Bir kez gönül yıktın ise

Bu kıldığın namaz değil

Yetmiş iki millet dahi,

Elin yüzün yuğmaz değil

İşte bu sebepten diğer arkadaşlarım gibi ben hizmete soyunmadım. Değerli seçmen arkadaşlarım ve sevgili milletim kusuruma bakmasın. O kadar hizmet aşkıyla tutuşmuş kişi varken bana iş düşmez diye bir tembellik yaptık. Sakın beni bencil sanım gönül koymayın. İnanın yapacağıma aklım kesseydi ben de aday olurdum.

Ama he şeye rağmen:

Seçmen listesine girmekten, gönül listesine girmeyi tercih ederim…

 

 

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank