content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Nis

Gerekeni Yapması Beklenen Yönetime Başarılar

Ülke genelinde olduğu gibi Ordu Ünye ve genelinde yaşadığımız şehirlerle ilgili her duyarlı vatandaşımız gibi bizimde ciddi endişelerimiz var. Günümüze kadar ve halen mevcut zihniyete sahip seçilmiş ve atanmış idarecilerimiz üzülerek ifade etmemiz gerekirse 50 yıl sonrasını görerek kalıcı ve köklü bir çalışma yapmak yerine, gelecek seçimi ve bir üst makamı nasıl garanti edebilirimin hesabıyla, çöpleri toplamak, parklar yapmak, yol yapmak,ya da yol tamir ve bakımlar yapmak, peyzaj yapmak gibi göz boyamaya yönelik rutin çalışmalar içinde yer alarak, ben yaptım oldu anlayışıyla bir daha bulunacağından büyük endişe duyduğumuz ellerindeki iktidar ve ekonomik gücünü, özellikle birinci sınıf ilçe olan şehrimiz Ünye ve Ünyelinin toplu çıkarı,huzurlu ve güvenli geleceği için kullanmak yerine,genelde kişisel çıkarlar doğrultusunda hovardaca harcayarak tarihi ve turistik Ünye’yi,yaşam kaynağımız denizi kötü kokulardan kurtarmadılar.Ünye’nin denizi,sahili dahil, şehrin her yanı kötü kokudan geçilmez durumda…!Bunca siyasi ve ekonomik güç sadece son 10 yıl değil,35 yıl boyunca eften püften işlere heba edilerek resmen boşa harcandı..!

Daha açık bir ifade ile yandaş belediyecilikten asıl kalıcı ve kaliteli hizmeti hak eden vatandaşın belediyeciliğine geçmedikleri ve geçemedikleri için, şehirleri anlamlı kılan tarihi doku büyük ölçüde yok edilirken, gerek çocuklarını okutmak, gerekse hayatının kalan bölümünü şehirde tamamlamak amacıyla.. Köylerden ve beldelerden gelerek şehri tercih edenlerin, şehirle uyum içinde olmalarına zerre kadar katı sağlanmayarak, hem fiziksel hem de çok önemsenmesi gereken sosyal doku büyük ölçüde zedelendi.

İşin insanımız ve şehrimiz için son derece önemsediğimiz bu olumsuz yanını detaylandırarak, insanlarımızın kafasını daha fazla bulandırmadan, yukarıda sıraladığımız yanlış belediyecilik anlayışından bir an evvel kurtulup… Öncelikle, özellikle ve ivedilikle, her kula nasip olmayan.. Ve 11 ayrı yerden denize akan yağmur suyu kanallarına (Derebakslara)..!
Haddini bilmeyenlerin bağladıkları kanalizasyonlar nedeniyle aşırı oranda kirletildiği için..

Yüzüne bakmaktan imtina ettiğimiz, içimizin acıdığı, yüreğimizin yandığı denizimizi pırıl pırıl yaparak.. Allah vergisi tabii ve doğal güzelliğe sahip sahil şehrimizi, harita gibi değil, dümdüz ve engebesiz yollara, engelli ve engelsiz bütün vatandaşlar için gerekli olan modern yaya kaldırımlarına, en önemli sorunlardan olan katlı otoparklara…İnsan sağlığının baş düşmanı olan gürültü kirliliğine.. Kısacası görenlerin dudaklarını uçuklatacak modern ve yaşanabilir bir şehre kavuşturacak, bilgili görgülü ve çağdaş belediyecilik inşa edecek anlayışa ihtiyaç olduğu kaçınılmaz bir gerçek olarak dağ gibi sorunlar yumağı ile önümüzde ve önünüzde durmaktadır.

Yukarıda aklımızın erdiği, bilgimizin yettiği ve dilimizin döndüğünce, projeleri ve söylemleriyle halkımızın büyük bir kesiminin teveccühüne mazhar olarak göreve getirilen ve insanlarımızı ayrıştırmadan, herkesi ve her kesimi kucaklayacaklarına inanarak sıraladığımız, şehrimiz ve insanlarımız için insani ve hayati önem taşıyan sorunları, adaletli bir şekilde çözmek adına gerekenleri öncelik sırasına göre yapması beklenen yeni yönetime başarı dileklerimizle saygılar sunuyoruz.
Ahmet Yenin
Gerekeni Yapması Beklenen Yönetime Başarılar

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank