content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 May

Gerçekçi Vaadler

Gerçekçi vaadler… 29 04 2011 Dr. Burhan ÖZFATURA www.burhanozfatura.org Genel başkanların , tek seçici olarak belirlediği , milletvekili adayları belli oldu.

Sıra seçim vaadlerine geldi. Peş peşe açıklamalar yapılıyor. Vaadler genel olarak , detaylarla ilgilidir. Ana meseleler , hayati problemler konusunda , açıklamalar yoktur. - Şüphesiz , bu davranış tarzları sebebiyle ,genel başkanlara ,pek de kızmamak gerekir.Zira seçmenimizin önemli bir bölümü , ülke çıkarlarını değil , kendi çıkarını düşünür. Tayin / terfi / torpil / iş ve ihale takibi ile ilgilenir.Açıkçası oyunu satmaya meyyaldir. Kim avanta verirse onu tercih eder. -Bir kısım seçmen ise ,ideolojik ve politik saplantı içindedir,partizandır,ağzı ile kuş tutsalar dahi başka partilere oy vermezler.

Neticede , bu seçim de (diğer seçimlerde olduğu gibi) milletvekili adaylarının değil , genel başkanların mücadelesi şeklinde olacaktır. Her türlü araca ve kaynağa başvurulacaktır.(Bu arada , bir kesim medya için de , hasat mevsimi yaşanacaktır.) Kendi adıma , seçimlerin , genel başkanların –yakışıksız – ağız dalaşlarına değil; Türkiye’nin ana problemlerinin müzakere edilmesine vesile olmasını istiyorum. Gösterişli projelerin değil ; Türkiye’yi gerçek anlamda demokrasiye kavuşturacak reformların ön plana çıkmasını diliyorum.. 1- Şahsen ; 2B projesine , Aile Sigortasına , sadaka dağıtılır gibi yapılan sosyal yardımlara , hakkı olmayanlara da Yeşil Kart dağıtılmasına , ve benzerlerine şiddetle karşıyım. -Benim de hakkım olan arazileri kimseye peşkeş çekmeye hakkınız yoktur. Sıkıntılar varsa , “intifa hakkı tahsisi “ yoluyla çözülebilir.

-Aile sigortası , Yeşil Kart , Sosyal yadımlar , milleti tembelliğe / asalaklığa / beleşçiliğe alıştırmıştır. Çalışanlar , vergi ödeyenler , istismar edilmektedir.( Askeri ücretle çalışanın maaşından vergi al , İstihdam yükünü çeken dürüst iş verenleri vergi ile boğ. Çalışanın üretenin günahı ne ? ) Avantalar dağıtılırken bazı bölgelerin oy kaygısı ile daha fazla avantaya boğularak daha çok oy alınacağının düşünülmesi ancak gaflet ve delalet ile açıklanabilir. Elbette , fakirler / muhtaçlar / mağdurlar vardır. Ama , bunların da mutlaka çalışarak , aldıklarını hak etmesi gerekir. , Ağaç dikerek , Huzur evi veya çocuk esirgeme kurumlarında çalışarak , Park bahçelere bakarak ve diğer Kamu sosyal hizmet alanlarında çalışarak , illaki bir hizmet üreterek gelir sağlayacak ortamlar da bulunabilirler. (Devletimizin vatandaşlarına onurları ile çalışarak para kazanacakları ortamı oluşturması haktır. Onları asalaklığa , tembelliğe veya beleşçiliğe itmesi değil. ) Siyasi partilerin seçim kaygısı ile ortaya attıkları anlamsız projeler namusu ile çalışanı , vergisini ödeyen hayatını alın teri ile kazanan vatandaşları , aptal yerine koymaktır.

Tembelliği, gecekondu mafyasını , arazi mafyasını, ve merhamet istismarcılarını teşvik etmektedir. 2- Türkiye’mizin önemli problemleri ve sıkıntıları vardır. Gerçek demokrasi yoktur. TBMM etkili ve yetkili değildir.Milletvekillerinin , ciddi manada bir fonksiyonları olmamaktadır. Gelir dağılımı , fevkalade adaletsizdir.Ülkenin İpleri , (Sinir uçları) halkın değil imtiyazlı kesimlerin (Yargı içindeki bazı kesimlerin, Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmışların , Bazı medya ve holding patronlarının vb.) ve dış güçlerin (ABD – AB) elindedir.

Ülkemizde gümrük kaçakçılıkları astronomik boyutlardadır. Bu tablo içinde ; açıklanması gereken hususlar neler olmalıdır. ? a) Nasıl bir Anayasa düşünmektesiniz? Eyalet sistemi ve bölünme riskleri , için ne tedbirler öngörmektesiniz.? b) Hukuk / Vergi / Eğitim vb. reformları konusunda düşünceleriniz nelerdir.? Türkiye “gerçek anlamda bir hukuk devleti” haline nasıl gelecektir?Yargıdaki bazı ideolojik kamplaşma , mezhep ve ırk hegemonyası , nasıl bitirilecektir.? Yargının içindeki bir takım cenahın , her türlü icraatı önlemesi , tam anlamı ile politik davranması , nasıl önlenecektir. Tüm bunların ışığında garibanın hakkı , nasıl garanti altına alınacaktır.? - Adil , yaygın ve katlanılabilir, bir vergi düzeni nasıl gerçekleştirilecektir? Akıl almaz “ Kayıt dışılık” nasıl minimize edilecektir?

Devlet , adil olmayı , ne zaman öğrenecektir.? Eğitim , değersiz diploma dağıtım merkezi olmaktan , ne zaman kurtulacak ve kaliteli bir hale gelecektir? c) Tarım / hayvancılık / madencilik /kur-faiz-finans –dış ticaret / sanayi /teşvik , vb. politikalarınızın detayları nedir? d) Terörü nasıl önleyecek ; özellikle Güneydoğu ‘da “Devlet fonksiyonlarını” nasıl hakim kılacaksınız? Devlete ve Millete kafa tutanları nasıl hizaya getireceksiniz? Oy avcılığı uğruna , Milli bütünlüğü tahrip eden tavizlerden ne zaman vazgeçeceksiniz ? e) Darbe heveslilerini ve teşvikçilerini , nasıl hizaya sokacaksınız? Silahlı Kuvvetlerde tam anlamı demokrasiye bağlılık , ne zaman gerçekleşecektir.? f) Rüşvet / kayırma / israf / torpil / ihale yolsuzluklarını sona erdirmeyi düşünmekte mi siniz? Yoksa , bu yağmadan pay alma arzunuz , daha mı ağır basmaktadır? Ne gibi tedbirler öngörmektesiniz ? Dürüst , şeffaf bir ihale düzeni arzu etmekte mi siniz? Müteahhitlik Kanunu ile ilgili bir hazırlığınız var mı dır? (Yoksa ,eski milletvekillerinin , bazı yandaşların ve emekli generallerin , iş takipçiliği düzeni devam mı edecektir.?) g) Astronomik düzeye ulaşmış (Milletvekili , partililer ve ağaların bir kısmı vb. tarafında yürütülen ; hepsinin yeri , suçu ,güzergahı belli) Gümrük kaçakçılıkları konusunda , ne düşünmektesiniz.? Bu büyük ihanete , seyirci kalmaya devam mı edeceksiniz? Sigara – uyuşturucu – akaryakıt –çay –tuz-silah- Çin malı tıbbi ürünler vs.vs. sayesinde ; Yüz Milyar Dolarları aşan kara para trafiği devam mı edecektir? Malum bölgede bunları yapanlardan hesap sormayacak mısınız? h) ABD ve AB ‘ye boyun eğmeye ; ciddi kaynakları İsrail ‘e aktarmaya devam mı edeceksiniz? i) Tayinlerde , ehliyeti mi yandaşlığı mı esas alacaksınız ? Bölge ve mezhep ayırımcığı konusunda ne yapacaksınız ? j) Çoğu , israf / gösteriş yatırımları / yolsuzluk / yandaşlara kadro şişirme merkezi haline gelmiş , belediyeleri ; ve şaibeli ihaleler/ yandaşlara iş ve kadro temini merkezi olmuş , devamlı zarar eden , belediye şirketlerini,denetim altına almayı düşünüyor musunuz? Yoksa “bizim suçlumuz korunmalıdır” prensibine mi uymaya devam edeceksiniz ? k) Türkiye ‘yi ileri teknoloji’de (Moleküler biyoloji / nano –teknoloji /nükleer fizik / bilişim / sibernetik / uzay endüstrisi ,vb.) üst düzeylere ulaştırma konusunda , ne gibi projeleriniz mevcuttur? Tersine beyin göçü için , ne düşünmektesiniz? Velhasıl , gerçek gündemi , saymakla bitiremeyiz.

Türkiye’nin çılgın projelere değil ; düzeni değiştirecek / dejenerasyonu ıslah edecek , gerçekçi projelere ihtiyacı vardır….

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank