content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

27 Eki

Geleneksel Tabular Yada Servetle Şımarmak!..

Peygamber’ler geldikleri devirlerde hep gelenekleri sorgulamışlar, Allah’ın dinine aykırı olan geleneklere ve yerleşik inançlara karşı mücadele etmişlerdir.  Kur’an insanları düşündürerek, akıllarını çalıştırtarak, Allah’ın dinine aykırı olan geleneklere, yerleşik inançlara karşı organize olmalarını emrder. Kuran insanları Allah’ın yerdeki, gökteki ve bunların aralarındaki delillerini incelemeye, bunlar üzerinde akıl yürütmeye çağırır. Oysa Kur’an’a karşı çıkanlar;

Atalarını üzerinde buldukları sisteme yani geleneğe bağlı olduklarını ve bu geleneği devam ettireceklerini söylerler.Tarih boyunca peygamberlerin aklı çalıştırma çağrısının en büyük düşmanı, karşı akli deliller değil, gelenek olmuştur…

Din tarih boyunca aklı işletmeyi, din karşıtı görüş ise gelenekçiliği yani muhafazakarlığı savunmuştur.Ne garip bir çelişkidir ki, günümüzde muhafazakarlık ve gelenekçilik dindar olma manasında kullanılmaktadır. Kuran’ın anlattığı dinde, akıl insanların hareketlerine yön vermelidir. Gelenekler, toplumsal dahi olsa peşin kabuller, çoğunluk kabul etse bile, aklın, açık delilin doğrulamadığı görüşler insan hayatına rehberlik etmemelidir…

Atalarının uyduğu kadim geleneklere göre yaşamlarını yönlendirenlere Kuran’ın aşağıdaki ayetlerini okumalarını öneriyoruz.

-Yoksa onlara bundan önce bir kitap verdik de ona mı yapışmaktadırlar?

-Hayır dediler ki: “Biz atalarımızı bir ümmet üzerinde bulduk, onların eserlerini izleyerek doğruya varacağız.”

-İşte böyle! Senden önce de bir memlekete elçi gönderdiğimizde, oranın servetle şımarmış elit tabakası mutlaka şöyle demişlerdir:“Biz atalarımızı bu yol üzerinde bulduk, onların eserlerine uyarak yol alacağız.” Dediler.

-O da “Ben size atalarınızı üzerinde bulduğunuz şeyden daha doğrusunu getirmiş olsam da mı?” dedi. Onlarda “Doğrusu biz seninle gönderileni tanımıyoruz.” dediler. (Bakınız Kur’an-ı Kerim: Zuhruf Sursi: 43/21,22,23,24)

Ne mutlu KUR’AN-I kalbine taç yapanlara…

Cumanız mübarek olsun.

ATATÜRK KÖŞESİ

Büyük odur ki; hiç kimseye iltifat etmeyeceksin. Hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için hakikî mefkure ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin.”

DÜŞÜN-TAŞIN

Asya’nın bahtının miftahı meşveret ve şuradır...

GÖNDERMELER

-“Türban için model arayanlar kabineye baksınlar” sürmanşetiyle çıkan SÖZCÜ Gazetesinin AKP’nin ekmeğine yağ ve bal sürdüğünü bilmeyen var mı?

-Adana Metrosuna saldırı Tatbikatının gerçeğini aratmadığını vatandaşlar tarafından heyecanla alkışlandığını duydunuz mu?

-Cumhuriyet Respsiyonu için Roma mağazalarında uzun etek arayan Vatan gazetesi yazarı Mutlu Tönbekici ‘yi tanımayan var mı?

-“Cumhuriyet Sulatanlık oldu/Laikliğin içi türbanla doldu/Ulusalcılığın tek adı kaldı/yurtsever kurşuna dizilir Atam” idyen ünlü şair kim?

-Sayın Hayrunnisa Hanımefendiye ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye Gazetedeki Köşesinden açıkça barışmaları mektubu gönderen vatandaş Emin Çölaşanı tanımayan var mı?

-Sayın Numan Kurtulmuş ile, Sayın murat Yalçıntaş’ın hangi noktada kader birliği ettiklerini biliyor musunuz?

-“Recep Tayyip erdoğan’ın kafasında yürütme, yargı ve yasamayı kontrol edecek bir başkanlık sistemi var” diyen ünlü köşe yazarı kim?

Adana’yı yedi nokta beş şiddetinde salladığını zanneden, ancak izbırakıcı gündem oluşuramayan medyatik zombinin kim olduğunu biliyor musunuz?

-Yıllar sonra aczimendi lideri Müslüm Gündüz’ü ekranlarda görenlerin; EYVAH!..ACABA!.. gibi hayret ifadelerinin neyi çağrıştırdığını bilen var mı?

-Aytaç Yalman, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına Paşalar hakkında yetkisizlik kararı verildiğini duydunuz m?

-Kırmızı Kitap’tan irticanın cumhuriyet tarihinde ilk kez tehlike olmaktan isim olarak ta çıkartıldığından haberiniz var mı?

EKSPRES (yukselmertoglu@hotmail.com)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank