content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Ağu

Geleceğini Biliyordum

Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti,

-Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş. Büyük bir ihtimalle ölmüştür. Artık onun için yapabileceğin bir şey yok. Boşuna kendi hayatını tehlikeye atma. Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı. İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı. Siperdeki diğer arkadaşı;

-Sana değmez demiştim. Hayatını boşu boşuna tehlikeye attın. Değdi, dedi, gözleri dolarak, değdi...

-Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun? Yine de değdi. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim içim. Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı:

-Geleceğini biliyordum.  

______________________________

İşte arkadaşlık ben buna derim. Arkadaşının son sözünü duymak için, kendisini ölüm pahasına ateş çemberine atıyor. Bugün bunu kaç kişi yapar. İçinde bulunduğumuz şu ortam, kıyamet alametimi desem bilmiyorum ki, gazete haberlerinde okuduklarımıza inanmak bile istemiyorum. Evlat babasını sokak ortasında balta ile hunharca katletmiş. Biri arkadaşı uğruna kendisini ateşe atıyor. Birisi de babasını katlediyor. Nasıl izah edilir bilemiyorum.

 

Ey evlatlar size sesleniyorum, anneler ve babalar değer biçilmeyen kutsal varlıklardır. Onların değerini öldükten sonramı anlayacaksınız. Çok geç olur. İşişten geçer, pişmanlıkta fayda vermez, onun için sağlıklarında kıymetini biliniz. 

Anne ve babanız yanınızda yaşlanınca onlara öf bile demeyin buyuruluyor.

Büyüyünce fesat olma

Nenni bebek, nenni yavrum.

İnsanlıktan uzak kalma

Nenni bebek nenni yavrum.

Çiz kendine bir doğru yol

Muhtaçlara ger kanat kol

Büyüklere saygılı ol

Nenni bebek nenni yavrum.

Yalandan koru dilini

Haramdan sakın elini

Hakk’a yönelt sen meylini

Nenni bebe nenni yavrum.

E-Mail:stoprak­_58@hotmail.com

ŞÜKRANİ

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank