content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Oca

Gazeteciler Günü ve Belediye Başkan Adayları

10 Ocak Gazeteciler Günü'nde davetlerden dolayı başımız döndü. Ve bu yıl ilk defa galiba yerel seçimlerin yaklaşmasından dolayı, çok kişi ve kurum gün kutlamasıyla ilgili davetler ve mesajlar yayınladılar.
Belediye başkanlarından; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti belediye başkan aday adayları; Beylikdüzü Vehbi Orakçı, Mehmet Üzer, Avcılar Muhammed Karabağ, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Selahattin Küçük yemekli toplantılar yaptılar.

****
Darbelere karşı çıkan AK Partililerin 27 Mayıs darbesi ürünü, gazetecilere armağanı(!) olan 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü bu yıl yığınsal olarak kutlamaları ise oldukça ilginçti.
Yazın bir kenara bölgemizde gelecek yıllardan itibaren kutlamalar bir daha bu kadar yoğun olmayacaktır. Meslek örgütlerimiz 24 Temmuz’u (sansürün kaldırılışının yıldönümü) asıl gün olarak kutlarlar ve herkesi biraraya getirecek kokteyler, toplantılar, yemekler yaparak asıl anlamlı kutlamaları gerçekleştiriler.

****
Bölgemizde en anlamlı toplantıyı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptı. Belediye başkanı olduğu tarihten itibaren günlük gazetelerin tamamını ciltleştirmişti. Keşke kapanan, ara veren günlük gazetelerin arşivlerini de hazırlasaydı, oldukça anlamlı olurdu.
Ve Başkan Kadıoğlu'nun bir meclis üyesinin dönerek, arşivi dijital sisteme geçirelim önerisi ise yerinde bir öneriydi.
Gazetecilere pardon patronlara birer tablet bilgisayar hediye etmesi ise oldukça anlamlıydı. Ve kimi gazetecilerin tablet almadıkları için 'kurumlara yok mu?' diyerek talepde bulunmaları ise daha ilginçti.
Altı üstü tableti değeri 200 tl idi. Ama önemli olan gazeteciler gününde böyle birşeyin düşünülmüş olmasaydı. Meslektaşlarımızın verileni küçümsemesi kimilerinin ise neden kendilerine verilmediğini ifade etmeleri ise doğru değildi.

****
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yaptığı yemekli toplantı ise gazetecilerin yaptıklarıyla geceye damgasına vurmuştu. Başkan Dr. Akgün’ü, çalışanları ile fotoğraf çektirmediği gerekçesiyle, pardon gazete patronunun çalışanlarını savunduğu(!) için (ne yazık ki, iki çalışanı(!) fotoğraf karesinde kabak gibi sırıtıyordu) ertesi günü manşet yapması, Silivri'nin gecesinde ise gazetecinin pardon partili gazetecinin
CHP'li olduğunu ve Işıklar'ın seçilmesini istemesi, çekilişte çekilişi yapan gazetecinin de cep telefonunu kendisine çekmesini ve okuduğu 'yerel basın, yerel basın diyorlar ki, yazmayın' şiiri ile toplantılara damgasını basıyordu.

****
Dileğimiz, inşallah önümüzdeki yıllarda AK Partili belediye başkanları, 27 Mayıs faşist darbesine ait olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir daha kutlamazlar, mesajda yayınlamazlar.
CHP'lilerinde darbelerle aralarına mesafe koymalarını dileyerek, onlarda bir daha böyle kutlamalar yapmazlar. Asıl 24 Temmuz'da etkinlik ve mesajlar yayınlarlar.

Başkan adayları neden geciktiriliyor?

AK Parti ve CHP adaylarını bu haftanın sonuna kadar açıklayacaklar. AK Parti ve CHP belediye başkanlarının olduğu yeri bir kaç hafta sonraya erteleyebilirler.
İstanbul'da yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş özellikle bölgemizle ilgili Beylikdüzü'nde İbrahim Bülbülü, Büyükçekmece'de İlker Gürbüz, Silivri'de Hüseyin Turan'ın aday yapılmasını istemiş. İl Başkanı Aziz Babuşçu ise Beylikdüzü'nde Yusuf Uzun, Büyükçekmece'de Murat Hazıroğlu, Silivri'de ise Metin Karakaş'ı istemiş. Aday kim olsun tartışmaları bizzat Başbakan Erdoğan'ın önünde yaşanmış.
Toplantıyı Babuşçu sinirlenerek terk etmiş. Babuşçu, Topbaş ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem Başbakan Erdoğan'ın önüne 39 ilçede kimi aday görmek istiyorlarsa 3'er isim yazarak koymuşlar. Babuşçu ve Topbaş 3 isim yerine bölgemizde birer isim tercih etmişler.
Tabi söylenenlerin, iddiaların yalancısıyız.

****
İstanbul'da ilçelerde üç merkezli hatta dört merkezli bir çekişme yaşanıyor AK Parti'de. Aynı çekişme CHP içinde geçerli. CHP'de il başkanı, MYK ve Kılıçdaroğlu arasında geçiyor tüm tartışmalar.
Özellikle CHP'nin iktidar olduğu ilçelerde aday açıklanmasını geciktirmelerinin asıl nedeni mevcut belediye başkanlarından bazılarını aday yapmayacaklarından kaynaklanıyor. Aday yapmadıkları belediye başkanlarının başka partilerden aday olmalarını ya da bağımsız aday olmalarını engellemek için böyle yaptıklarına inanıyorum.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yemekli toplantıda, (aday yapılmama durumunun hatırlattığımızda) 'ben belediye başkan adayıyım' diyerek tartışmaya nokta koyması ise CHP yöneticilerinin neden açıklamayı şubat ayına bıraktıklarını açık açık anlatıyordu.

Son söz: Galiba CHP ve AK Parti İstanbul'da birbirlerinin adaylarının önemsiyorlar. O'na göre bir stareteji belirleyecekler. AK Parti için 17 Aralık sonrası daha da önemli. Sandıklarda nasıl bir kayıp yaşayıp yaşamayacaklarını da göreceğiz.
CHP ve Kılıçdaroğlu için de sandıklardan çıkacak sonuç önemli. CHP kaybederse, başarı olmazsa Kılıçdaroğlu genel seçimleri göremez.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank