content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Mar

Gazeteci- Yazar Sabiha Serin’in Kaleminden

Bozok yaylasında / Yozgat ilinde / Sürüler otlatır / Kaval elinde / Yanık bir ses ile / Sazın telinde / Bir murat almadı dertli Sürmeli

DERTLİ SÜRMELİ başlıklı şiirimden bir dörtlükle merhabalar diyorum. Evet, tam bir yıl önce idi. Yozgat’a ilk kez 9.Sürmeli Festivali Şiir Şöleni nedeni ile gitmiştim. O zaman yine (YOŞAYBİR) “Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın bey ve emeği geçen herkes tüm gelen konuklar ile olağanüstü ilgilenmişti. Aradan bir yıl geçmesine rağmen ben her fırsatta Yozgat’a olan sevgimi dile getirdim.

Bozok yaylasının sevimli toprağı, can yürek insanları, doğası ve her güzelliği ile yüreklerde taht kuran, Sürmelinin diyarı Yozgat’a 10.SÜRMELİ FESTİVALİ ŞİİR ŞÖLENİ gerçekleştirileceğini öğrenince gitmemek olmazdı tabii. İyi ki gittim, iyi ki şiirlerimi onurla paylaştım. Yozgat’a gidilmez mi, Çamlıktaki kum döken buz gibi suları içilmez mi, yayla havası içimize çekilmez mi? Testi kebabı yenilmez mi. Saat kulesinin ihtişamı seyredilmez mi? Yozgat’a olan hayranlığımı yazmaya kalkarsam, sanırım destan olur.

Şiir şölenimiz 4 Temmuz günü idi ama ben Yozgat’ı kana kana gezmek için iki gün öncesinden gittim. Çünkü geçen yıl geldiğimde görmek isteyip te gidemediğim yerler olmuştu. İyi ki erken geldim, Yozgat’ı, çarşısını, pazarını o güzelim konakları doyasıya gezdim.

4 Temmuz sabahı Yozgat Kültür Müdürlüğüne tüm şair arkadaşlarım ile buluşmak üzere geldiğimde dört dörtlük bir kahvaltı sofrasında buldum kendimi.

Neler yoktu ki. Kahvaltı yaptım desemde Ahmet Sargın, Salim Gülbahçe ve Osman Yüksel beyin sıcak karşılamaları ve ısrarları karşısında dayanmak kolay olur mu? Yavaş yavaş yoldan yeni gelen arkadaşlarımızı karşıladıkça kaynaşma, kucaklaşma anımız görülmeye değerdi. Herkeste ayrı bir heyecan, coşku vardı.

Şiir şölenimiz 14.00 te başladı. Yozgat Valisi Amir Çiçek ve diğer protokolün hazır olduğu salonda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının hemen ardından protokol konuşmaları ve plaket töreni gerçekleşti.. Plaket töreninde Yozgat Valisi Sayın Amir Çiçek tarafından “Ahmet SARGIN’a Başarılı çalışmalarından dolayı ,”Salim GÜLBAHÇE’ YE Şebinkarahisar’da düzenlenen yarışmada Yozgat’ı tanıtan YOZGAT GÜZELLEMESİ” İsimli şiiriyle Türkiye Birincilik ödülü almasını kutlamak adına ve “Osman YÜKSEL’e Şehriyar dergisinde yayınlanan Yozgat’ı 66 kıtalık “Yozgat destanı yazmasından dolayı plaketler sunuldu. Yurt içinden ve yurt dışından gelen birbirinden değerli şair, yazar ve gazeteci arkadaşlarımız alfabetik sıra ile şiirlerimizi paylaştık.

Şiir okuma sırası bana geldiğinde, 12.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonucunda Şebinkarahisar’da 19.5.2009 tarihinde Türkiye Birincilik ödülü aldığım 'TOKAT GÜZELLEMESİ' isimli şiirimi paylaşmak isterdim ama şiirim uzun olduğu için diğer şair arkadaşlarımızın zamanını almak istemedim. Ali Bilecen (Ozan Merdan) tarafından Türk Halk Müziği dalında bestelenen SON KEZ ÖPÜYORUM GİT GÜLE GÜLE isimli şiirimi paylaştım.

Şiirler okunduktan sonra salondan ayrıldık. Müze ziyareti ve ardından Özel Ergin İlköğretim okulun da akşam yemeği ayrı bir anı idi. Aslen Göreleli ama Gölcükte oturan, bana Giresun, Görele ve Karadeniz’i sevdiren, yörelerine ait dört adet sitelerinde köşe yazarı olarak yazılarımı paylaşmamı sağlayan, yazar ve editör can kardeşim Ali Dursun bey ile okul koridorunda dizili kocaman santraç taşları ile uzun zamandan beri belki de unuttuğum santraç oyununu oynadık. Tabiî ki yenilen ben oldum. Unutmadan paylaşmam lazım. Yemekten sonra okuldaki masa ve sandalyede diğer şair arkadaşlarımla Yozgat’ın akşam serinliğini içime sindirmeye çalışırken bir baktım bana bir bardak çay ikram edildi. Teşekkür ettim ama içeride semaverlerde hazır olan çayı bana sunma nezaketinde bulunan kimdi? Öğrendiğimde inanın çok şaşırdım ve onur duydum.

Evet makamı ile böbürlenmeyen, misafirperver, candan bizlerle ilgilenen bu değer meğer Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut imiş. Kendisini daha çok takdir ettim, alçakgönüllü ve candan davranışı kalbimde ayrı taht kurdu. İşte Yozgat neden farklı, neden seviliyor, neden kültür ve sanat alanında başarılı. İşte böyle bir Kültür Müdürü olduğu için Yozgat halkı gurur duymalılar. Sivas Kültür Müdürümüz Kadir Pürlü ve diğer illerdeki Kültür Müdürleri Bahri Akbulut’tan bence çok şey öğrenmeliler diyorum.Yozgat bu konuda çok şanslı, özendim doğrusu..

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank