content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Haz

Feda Ederken Veda Edilenler

Feda ah feda... Nedir feda? Bir şeylerin uğruna yada birilerinin uğruna neleri feda etmeyiz ki... Nelerden vazgeçmeyiz. Mutsuzluğu göze alıp karşımızdakinin mutluluğu uğruna neleri gizlemez, neleri saklamayız...
Bazen deriz ya " uğruna her şeyim feda olsun" diye... Her şeyimiz yetmiyordur belki karşımızdakine. Kendimizce her şeyimiz karşımızdaki için bir anlam teşkil etmiyor olabilir. Sizin her şeyim dediğiniz birileri için hiçbir şey de olabilir. Arkaya dönüp baktığınızda hiç feda ettiklerim feda ettiklerime değdi mi diye düşündünüz mü hiç? İllaki düşündünüz ve çoğu zaman değmediğini düşündünüz. Çünkü Bencil olanlar yollarını yolunuzdan ayırıp  başka yollara yollandılar yüzlerindeki gülücüklerle... Feda eden siz, feda edilende siz oldunuz.

Siz bir şeylerden vazgeçerken kimsenin canını yakıp, yüreğini inceltmediniz, ömrünü çalmadınız belki ama hiç uğruna feda edilerek bunların hepsini yaşattılar size. Sizin ve çoğunun hiç dediği onlar için hep oldu. Bilmiyorlar ki gün gelecek, devran dönecek ve hep bildiğinin hiç olduğunu görecekler. Öyle de olsa tekrar aynı hatayı yapıp fedanın anlamı olmayan birileri için sakına hiç dediğiniz bir şeyi bile feda etmeyiniz. Hele hele zamanınızı hiç feda edip ah etmeyiniz. Zira ki zaman en değerli şeyimizdir. Boşa çıkacak işler için vakit öldürmeyin.

Feda ederken bir şeyleri, veda ederler uğruna feda ettiklerin. Feda ederken feda edilirsin. Fedanız vedaları olur. Veda ve feda edilen olsanız da aldırmayın. Doğru insan feda edeni ne feda eder nede veda... Kaybetmiş gibi görünmenizde kazanan sizsiniz, sizlersiniz aslında. Her feda ve veda bir başlangıçtır aslında.

Bu başlangıcı en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Unutmayın birilerinin gürültüsü sizin suskun yüreğinize yenik düşecek. Sadece susun ve sabredin. Bir şey değişmeyecek belki ama sizin gördüğünüzü görecekler ve geçte olsa "HAKLIYMIŞ" diyecekler. Sizde "HAK(LAMIŞ)TI" diyeceksiniz.

Ah feda! Ah vefa! Nerede kaldı eski feda, eski vefa ve vedalar... Feda fedakârlıktır bir bakıma. Fedanın olmadığı yerde fedakârlık, fedakârlığın olmadığı yerde fedadan bahsedemeyiz. Olma çok fedakâr, edilirsin sonra feda. Fedakârlığın FEDA'sı size KÂRI falancalara kalır. Fedakâr, cefakâr vb duydunuz illaki.

Hiç SEFAKÂR duydunuz mu? Duymadınız tabi ki de. Feda etmeden, cefa çekmeden erilmez. Fedan, cefan boşuna gitti diye eyvah deme. Mutlaka bir kazanımın olmuştur. Kaybettiğiniz kadar kazandıklarınızda olmuştur bundan şüpheniz olmasın.
Veda edilsen de vefan uğruna
yılma devam et  yoluna.
veda edenlerde vefa olsaydı
etmezlerdi seni feda...
Ayşe YILMAZ
DOĞA(L)CA

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank