content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 May

Farmville Kardeşliği

Bilişim teknolojisinin baş döndürücü hızlı gelişimi yeni keyifler yaratmaya da başladı. Bunların en önemlilerinden bir tanesi sosyal paylaşım siteleri. Sosyal paylaşım siteleri her geçen gün üye sayısını katlayarak arttırıyor. Facebook ve twitter bunların en gelişmişlerinden iki tanesi.
Özellikle Facebook, Zynga isimli bir site ile anlaşma yapmış ve bu sitenin hazırladığı oyunların kendi sitesinden oynanmasına imkân sağlamış. Zynga’nın dolayısıyla Facebook’un en çok oynanan oyunu ise Farmville isimli oyun. Dünya üzerinde ve ülkemizde milyonlarca insan, her gün bu oyunu büyük bir zevkle oynuyor.
Farmville oyununda size küçük bir tarla ve biraz para veriliyor. Zaman içinde tarlanızı ekiyor biçiyorsunuz, tarlanızı büyütmek için arazi satın alıyorsunuz. Paranız çoğalınca evler, hayvanlar, imalathaneler, araçlar satın alabiliyorsunuz. Bu sırada bu oyunu oynayana diğer facebook arkadaşlarınızı kendinize komşu yapıyorsunuz. Komşu yapmanızın birkaç amacı var. Bunlardan birisi tarlanızı büyütebilmek. Bir diğeriyse komşulardan hediyeler almak ve komşulara hediyeler göndermek. Gelen hediyeleri isterseniz kullanıyorsunuz isterseniz satıp parasını kullanabiliyorsunuz.
Hal böyle olunca da sürekli olarak yeni komşular eklemek durumunda kalıyorsunuz. Eh arkadaş çevrenizdeki herkes bu oyunu oynamadığı için oyun oynayan kişileri önce arkadaş sonra da komşu olarak eklemek durumunda kalıyorsunuz.
Başta da belirttiğim gibi, tüm dünya üzerinde oynanan bir oyun olduğu için daha önce hiç tanımadığınız birisini hangi ülkede yaşadığına bakmaksızın komşu olarak ekliyorsunuz. Bir örnek vermek gerekirse Türkiye’de yaşayan birisinin bir komşusu Almanya’dan bir diğer komşusu İsrail’den, bir başkası Yunanistan’dan olabiliyor.
Bu aşamadan sonra komşularınızdan size değişik hediyeler geliyor veya siz onlara istekte bulunuyorsunuz, bana şunu gönder diye. Sonuçta gönderilen hediyelere gerek gerçek anlamda gerekse sanal anlamda para ödemediğiniz için zorsunmadan gönderiyorsunuz.
Bu oyunda tüm dünyanın tüm ezilenleri değil ama tüm sanal çiftçileri birleşmiş durumda. Sosyalizm’in Yapamadığını kapitalist zihniyet çok daha kolay bir şekilde yapmış durumda, sanal ortamda olsa bile.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank