content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Nis

Farklı Bir Ziyaret, Farklı Bir Habercilik

Bölgemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. 3. Bölge’de bulunan 13 belediye başkanını, çalışma arkadaşlarımızla beraber ziyaret ediyoruz. Bir sabah kahvaltısında buluşuyoruz. Arkadaşlarımız yaptıkları görevleri, başkan kendisini anlatıyor.Kahvaltıdan sonra kenti gezmeye çıkıyoruz.

Yaptığı kimi hizmetleri, sığdırabildiğimiz zamanın içinde, yerinde görüyoruz.
Sonra Değirmenköy’de öğlen yemeği arası veriyoruz. Ardından yine yapılan hizmetleri görmeye devam ediyor ve sorularımızı soruyoruz.

Karadeniz TV’de yayınlanacak ‘Sesli Düşünceler’ programı için, iki kameraman arkadaşımız da çekim yapıyor.

Daha sonra her salı günü belediye başkanlarını Karadeniz TV’de iki saatlik canlı yayına konuk edeceğiz.

Canlı yayında sorularamızı sorarken, ziyarette çektiğimiz görüntüleri de izleyecilerimizle paylaşacağız.

Hem kenti tanıtacağız, hem de başkana sorularımızı soracağız. Hem de hiçbir kısıtlama yapmadan.

*****

Bir gazeteyi gazete yapan yazı işleri kadrosu, muhabirleri, temsilcileri ve yazarları…
Ve kadromuzu eksiği ile de olsa, bir kentin belediye başkanını ziyaret edip, yaptığı hizmetleri dinlemek, vizyonunu görmek, hedeflerini gözlemlemek ayrı bir keyif katıyor.

****
Cumartesi günü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuğu olduk.
Öncelikle Başkan Işıklar’a gösterdiği ev sahipliği için teşekkür ediyoruz.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ve aniden bastıran yağmur nedeniyle gezimizi yarıda kesmek zorunda kalmasaydık, Silivri’yi en ücra köşelerine kadar ziyaret edecektik.
 Ziyaretlerimiz devam edecek

Silivri gezimize katılan; Genel Yayın Yönetmenimiz Ata Akdoğan’a, Yazı İşleri Müdürümüz Can Tarakçı’ya, Spor Müdürümüz İbrahim Keskin’e, Silivri Koordinatörümüz Erhan Kızılyar’a, Çatalca Koordinatörümüz Bahadır Sügür’e, Avcılar Koordinatörümüz ve Dağıtım Sorumlumuz Barış Kış’a, Beylikdüzü Koordinatörü Yıldız Ağdak’a, Köşe yazarlarımız; Hüseyin Şengül’e, Nusret Yılmazer’e, Maide Ören’e, Mehmet Ekmen’e, Tülin Taylan Sezer’e, Ayşe Dilek Cömert’e, Ayhan Altay’a, Celal Bilgen ve Karadeniz TV’den üç arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.

O gün mazeretleri nedeniyle; Gazete merkezimizden; Aynur Cihan Tarakçı, Hediye Tarakçı, Türkan Ervan, Esenyurt Koordinatörümüz Kamil Uci, Köşe Yazarlarımız Rukiye Karadoğan, Ali İbrahim Önsoy, Seyit Aslan ve Necmi Gürseler, gündüz dağıtım sorumlumuz Mevlüt Nalkıran Silivri ziyaretimize katılamadılar.

****
Sırasıyla; Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı 21 Nisan Cumartesi günü, 28 Nisan Cumartesi günü Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu, 5 Mayıs Cumartesi günü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü ziyaret edeceğiz.
Bölgemizde bulunan Başakşehir, Arnavutköy, Avcılar, Küçükçekmece, Güngören, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Güngören belediye başkanlarını Mayıs ve Haziran aylarında ziyaret ederek, izlenimlerimizi yazacağız, haberlerimizi yapacağız ve Karadeniz TV’de canlı yayında konuk edeceğiz.

Silivri Cezaevi olumsuzluk değildir

Öncelikle şunu söyleyeyim. Herkes Cezaevi’nden dolayı Silivri’nin imaj kaybettiğini düşünüyor. Bense bunun Silivri için tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin darbeleri ile hesaplaştığı, yapılamayan darbelerin sorumlularının yargılandığı tarihi bir dönemden geçiyoruz. Silivri işte bu tarihsel döneme şahitlik yapıyor.Ve inanın bu, Silivri için tarihi bir fırsat sunuyor.Sorun; bunun nasıl kullanabileceği. Silivri’de cezaevi olması neden kentin imajını olumsuz etkilesin ki…
Kentin girişinden, cezaevine kadar yol güzergahı boyunca imaj çalışmalarının, görsel çalışmaların Silivri’yi Türkiye’nin her tarafına tanıtacak tarihi bir fırsat sunduğunu düşünüyorum.

****

Hatta, cezaevinin Silivri’ye yapılmaması için dönemin belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri ile Ankara’da yapılan bir ziyarette ben de bulunmuştum. Bugün o tepkilere rağmen cezaevi yapılmıştır.
Şimdi ‘vah vah’ demektense yapılması gereken bunun kentin imajı için nasıl kullanabileceğidir.

Yani yapılması gereken bir imaj çalışmasıdır.
Kentin, tarihi bir yargılamadan dolayı gündem olmasının nasıl değerlendirebileceğidir asıl olan.
Aslında ciddi bir halkla ilişkiler çalışması yapılması gerekmektedir.
****
Gelelim yaptığımız geziye.
Şunu açıkça söyleyeyim. Çok büyük keyif aldım. Başkan Işıklar’ın ev sahipliği, alçak gönüllüğü tüm arkadaşlarımızı çok memnun etti.Yaptığı kimi çalışmaların kenti nasıl değiştirdiğini gördük.Düşünün, Büyükşehir hele bir de merkezi hükümet, başkanın arkasında olsa, inanın Silivri uçar.
****

Özellikle sahilde yapılan çalışmalara hayran oldum.
Selimpaşa Meydanı mükemmel ve bir kente yakışan yapılıyor. Ayrıca Silivri sahilinde bulunan meydan çalışmasının Arnavut kaldırım taşıyla yapılması ve ömrünün 300 yıldan fazla olması ise bir israfın önüne nasıl geçilmesi gerektiğini iyi anlatıyor. Engelliler ile ilgili yapılan çalışma ise, 10 numara.

İstanbul’da memnuniyet sırasında 3. olan Silivri

Ağustos 2011 tarihinde İTO tarafından yapılan araştırmada; İstanbul’da bulunan 39 ilçe arasında ‘yaşadığı ilçeden memnun’ olanların arasında 3. olan,  “gece yalnız yürürken duyulan güvenlik açısından” Büyükçekmece’den sonra ikinci olan Silivri. Anlayacağınız cezaevi olumsuz imaj katıyor; hikayedir. Aksine kentte yaşayanların memnun olduğu ilçeler arasında 3. ise, gece insanlarına güven veren ilçeler arasında 2. ise ve yaşam kalitesi açısından 18. sırada ise, yapılacak daha  çok şey var.
*****
Ve Silivri ilçesi, üç yıl öncesine kadar İstanbul’un parlayan yıldızı olarak pazarlanan, şimdi Türkiye’nin parlayan yıldızı Avcılar’ın önünde, bölgemizde bulunan Küçükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Esenyurt ilçelerini arkada bırakıyor.

İstanbul’da; Eyüp, Ümraniye, Kartal, Tuzla, Pendik, Maltepe, Zeytinburnu, Sultangazi, Sancaktepe, Güngören, Çekmeköy, Bayrampaşa, Bağcılar, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Esenler’in önünde, Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Bakırköy’ün ise arkasında yer alıyor.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank