content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Ara

Fark

Zibidi aydın ile yurtsever aydın arasındaki fark; zibidi aydın emperyalizmi allar pullar Türk halkına yutturmaya çalışır. Yurtsever aydın da, emperyalizmin ne olduğunu Türk halkına anlatmaya çalışır.Zibidi aydın Amerika’nın Irak’a, Afganistan’a Pakistan’a, Somali’ye, Yemen’e küreselleşmenin nimetlerini, demokrasi, değişim, teknoloji ve yüksek kültür götürmek için girdiğini anlatır.

Geçek aydın da, hayır der. Hiç emperyalizmin demokrasi getirdiği görülmüş müdür, diye karşı çıkar. Şu anda Amerika beş İslam ülkesine girdi. Bu bir Haçlı İrticadır. Der.

Zibidi aydın, Amerika’nın açılımlar yolu ile Türkiye’yi yeniden yapılandıracağını ve “artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını” Türk Halkına anlatır.

Yurtsever aydın karşı çıkar. Emperyalizmin yeniden yapılandırma gibi bir derdi yoktur. Onun gerçek amacı bölmektir. Yeniden yapılandırma yalanı, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak ve iç savaşın içine çekmek için uydurulmuş yalandan başka bir şey değildir. Der.

Bu iş böyle devam ederken, emperyal güç bakar ki bu iş böyle gitmeyecek, bu muhalif aydınları engellemezse planlar bozulacak.

Böylece provokasyonlar başlar. Suikast veya darbe yapacaklar diye bağırır, sonra gider tanınmış, bilinen bir Amerikancıyı öldürür. Sonra da, işte gördünüz mü bu muhalif aydın dedikleriniz aslında teröristtir. Darbecidir der.

İyi anlatamadım, ama süreçte böyle devam ediyor.

Türkiye’de CIA’nin neler yaptıklarını unutalım. Pakistan’a bakalım.

CIA bir yere bomba koyuyor. Sonra da istihbarat yaptım diye Pakistan ordusuna veriyor. Git şurayı bombala diyor. Pakistan ordusu da gidip radikal dinci diye kendi halkını bombalıyor. Tıpkı Soğuk Savaş döneminde bize yaptıkları gibi.

Şimdi Pakistan’da olan şudur. Amerika ile siyasi iktidar birleşmiş terörist vuruyoruz diye kendi halkları ile savaşıyorlar.

Bu duruma, Amerikan savaş uzmanları “CIA’nin Drone* Planı” diyorlarmış.

Yemen de de aynı şeyler oluyor. Yemen yönetimi Amerika ile birlikte, Amerikan menfaatleri için kendi halkına karşı savaş veriyor.

Uzatmayalım tekrar fark meselesine dönelim.

Türk aydını halka emperyalizmi anlatırsa aydındır. Emperyalizmi anlatmayan, emperyalizme emperyalizm diyemeyen kişiye aydın denemez.

Siyasi iktidarın da, Fethullah’ın da liberalin de ipliğini pazara çıkarmak için yapılacak en iyi iş; halka emperyalizmi anlatmaktır.

Amerika amansız bir şekilde saldırırken, ortada hiç Amerika yokmuş gibi davranamayız.

*Drone; insansız uçak

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank