content
18 May

Facebook’la Web Sitesinin Trafiğini Yükseltme

Değerli dostlar, bir web sayfasının trafiği bir başka deyimle ziyaretçi ve ziyaret sayısı değişik yöntemlerle arttırılabilmektedir. Bu makalede, bireysel olarak Facebook’ta kullanılan bazı temel yöntemlerle web sitesinin ziyaret ve ziyaretçi sayısının arttırılması hakkında kısa bilgiler verilmektedir.Facebook’ta yararlanmak, web sitelerinin tanıtımı, ziyaret ve ziyaretçi sayısının arttırılması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Şöyle ki, birçok insan, en büyük sosyal paylaşım ağı olan Facebook’un üyesidir. Facebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde, bugün Google Page Rank servisinde yaptığım araştırmaya göre ikinci en çok ziyaret edilen web sitesi olarak görülmektedir.

Facebook’ta web sitesi veya bireysel makale tanıtımı için neler yapılabilir?

1-)►►►Facebook’a kullanıcı adı ve şifre yazılıp giriş yapıldıktan sonra, okunması istenen makale veya izlenmesi istenen videonun İnternet Explorer adres çubuğundaki bağlantısı kopyalanarak, ana sayfadaki “Ne düşünüyorsun?” kısmına veya profildeki “Duvara”  yapıştırılır. Facebook kullanıcısının tüm arkadaşları, okunması istenen makale veya izlenmesi istenen videonun başlığını görür. İlgilenen arkadaşların, makalenin veya videonun bağlantısını tıklamasıyla birlikte, makale veya videonun tıklanma sayısı ve web sitesinin ziyaret ve ziyaretçi sayısı artar.

2-)►►►Facebook’a kullanıcı adı ve şifre yazılıp giriş yapıldıktan sonra, üye olunan Facebook gruplarının önce “Tartışmalar” ve sonra “Yeni Konu Başlat” sekmelerine tıklanır.Açılan sayfada, “Konu” kısmına, okunması istenen makale veya izlenmesi istenen videonun başlığı ve  “Paylaş” kısmına okunması istenen makale veya izlenmesi istenen videonun İnternet Explorer adres çubuğundaki bağlantısı kopyalanarak yapıştırılır. “Yeni Konu Başlat” sekmesi onaylanarak işlem tamamlanır.

Okunması istenen makale veya izlenmesi istenen videonun başlığı artık “Tartışma Panosu”nda ve grubun “Duvarı”nda yer alacaktır. Grup üyelerinin veya diğer Facebook kullanıcılarının grup sayfasını ziyaretleri sırasında, sözkonusu makalenin veya videonun bağlantısını tıklamaları yüksek bir olasılıktır.

Bu durum, ilgili makale veya videonun yayımlandığı kaynak web sitesinin ana sayfasında kaldırılmasından sonra bile, değişik panolarda kalmasına imkan verdiği için bağlantı verilen web sitesinin trafiğininin sürekli olarak artmasına imkan sağlamaktadır.

Diğer taraftan, Facebook web sitesinde bulunan makale, video, görsel, bağlantı v.s. arama motorları tarafından sürekli taranmaktadır. Tarama sonuçlarının ilgili arama motorlarının dizinlerine yansınması sonucu, web siteleri birçok anonim ziyaret ve ziyaretçi elde edebilmektedir.

3-)►►►Facebook’ta bir grubun yönetici sıfatına sahip olanlar, Facebook’ta grubun üyelerinin tamamına tek bir mesajla ulaşabilirler. Bu işlem için, grup ana sayfasındaki “Tüm Üyelere Mesaj Gönder” sekmesine tıklanır, açılan sayfada “Konu” kısmına okunması istenen makale veya izlenmesi istenen videonun başlığı, “mesaj” kısmına ise okunması istenen makale veya izlenmesi istenen videonun İnternet Explorer adres çubuğundaki bağlantısı kopyalanarak yapıştırılır.”Gönder” sekmesine tıklandığı zaman tüm grup üyelerine mesaj gider. Mesajı alan grup üyelerinin gönderilen makale veya video bağlantısını tıklamaları ve web sitesinin ziyaretçi sayısının artması beklenir.

 Facebook’ta yararlanarak web sitesinin tanıtımı, ziyaret ve ziyaretçi sayısının arttırılması açısından, yukarıda yer alan üç temel yöntemin ikili karşılaştırmalarda farklı avantaj ve dezavantaja sahip oldukları görülmektedir.

Her üç yönteminde birlikte kullanılması tavsiye olunur.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank