content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Oca

Ezber Bozulmalı

Siyaset yavaş yavaş ısınmaya başladı. Gönüller kıpır kıpır. Umutlar ve hayeller önümüzdeki günlere akıp seçimlerde yürekler çarpmaya başlayacak gibi... Mevcut parlementonun belirli bir bölümü yenilenecek. Demokrasinin işlemesi, halkın reyinin eşit ve adil sandığa yansımasına bağlı. Siyasilerin tercihi değil halkın tercihinin öne çıkmasını arzu ederiz.
Eskileri bir hatırlayın, halk aynı isimlerin ıslatılıp ıslatılıp sunulmasından son derece rahatsızolurdu. Bu işkence yıllarca devam etti durdu. Birilerini halka zorla seçtirmeye çalıştık; seçtirdik de!... Şimdiler de bir şey değişti mi, tartışılacak bir konu, Değişmedi diyebilirsiniz.

Bazen Allah “Yürü ya kulum!” diyor. Adam torbadan çıkıyor. Şansı yaver gidenler var. Ama genelde hep ezber isimlerle başımız dertte.

Bir zamanları hatırlayın adam o partiden bu partiye dolaşıp mekik dokurdu. Mübarek bulunmaz “Hint kumaşı “ gibi. Ehliyeti liyaketi de olmaz yönetime şiirin gözülüp durmadan sarf değiştirenlerimiz vardı.

TAYYİP ERDOĞAN TEK ADAM

Akpartide Tayyip Erdoğan ismi tek adam ismi olarak varlığını sürdürüyor. Sayın Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı ile şahsı açılmıştır. Birazda birilerinin yanlış, sonucu Mağdurları oynayan isim olunca tek adam pozuzyonu doğmuştur.

Akparti’nin bahtı da şansıda Tayyip Erdoğan ismi ile açıldı. Sayın Erdoğan’ı partiden alın o parti soğumuş değirmene dönecektir. İşte şans dediğin budur. Ne diyelim, şansı da, bahtıda açık olsun. Takdir edilecek yönleri de var, eleştirilmesi gereken icraatları da!..
Ama tartışmasız bir gerçek var ortada bu partiyi iktidara sayın Erdoğan taşımıştır. Halende iktidar onun ismi üyesine yürüyor. Tek adam, tek lider pozisyonunda bu tesbit doğru ama sonuç doğru değil, siyasi iade tek adamla yürümez, anun adına demokrasi de denilemez. Ne yapalım ki, durum bu manada devam etmek zorunda gözüküyor.

Önümüzdeki seçimlerde de bu durumun pek değişmeyeceğini söyleyeceksiniz. Sayın Erdoğan çekildiği gün Ak Parti iktidarı sona erecektir. Yanlış bir tesbit deneyin, gerçek ve doğrunun ta kendisidir. Başarılı isimler yokmu? Var, ama öne çıkabilen yok... Muhalefet içinde aynı şeyleri söylemek mümkündür. Bu isimlerle seçime gidileceksi sonuç pek değişmeyecek. Hayır diyebilirsiniz; valla hiçde önemli değil.

EZBERİ BOZMAK

Biz Yozgat’ a dönelim. Aynı isimler yine aday mı? öyle gözüküyor. Ama öyle olmamalı. Yozgatlı ezberi bozmalı. Halka rağmen sunulan isimler itibar görmemeli... Yeter!..
Yozgat’ ta başka isimler yok mu? Ezberler bozulmalı, parlementonun yüzde 70’ i yenilenmelidir. Yeni adaylara, yeni yüzlere, yeni isimlere ihtiyaç vardır. Başta Başbakan sayın Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm liderler, yeni isimler, genç beyinler, yetenekli kişiler üzerinde yoğunlaşmalıdır. İsim yazmayalım ama, bazı isimlere halk antipati duyuyor. Sevilmeyen, destek görmeyen isimler var. Bu yanlışlıkta ısrar edilmemelidir. Bu iktidar grubu içinde, muhalefet grubu için de aynıdır. Halka rağmen inat etmeyin, sevilmeyen tipleri isıtıp-ısıtıp sunmanın gereği yok. Halkımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Dayatma isimlere tavır konmalıdır. Sevilmeyen, çalışmayan, becerisi olmayan isimlerin, hele hele ezberde ki isilerin önüne set konulmalıdır. Bunu kim yapacak? siyasi partilerin il başkanları. Sonuçta il başkanları ve genel başkanlar bu tavrı koymak zorundadır.

Ahmmet, Mehmet, Ali, Hasan, Hüseyin  biziilgilendirmiyor. Birileri kendilerine yeter diyemiyorsa, buna genel başkanları” Yeter” demelidir. “ Ezberleri bozun artık!” Pili bitmiş, heyecanı tükenmiş, çalışma özlemi kalmamış insanlardan bu milletin ne beklentisi olabilirki? Çevirin sayfanın diğer yüzünü; temiz sayfalar açın, yeni isimlere fırsat tanıyın, gençlerin önünü açın deriz... Bu seçimler ” Ezberlerin bozulma” dönemi olmalı. Hele Hele menfaatleri, çıkarları uğruna siyaset yapan zavallıların-menfaatperestlerin önüne kesin kez set konulmalıdır.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank