content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Kas

Esenyurt’ta 9.50, 15.50,… Rakamları ne Anlama Geliyor?

Esenyurt’ta 9.50, 15.50, 21.50, 42.50 Rakamları ne Anlama Geliyor?
Neden sık sık plan tadilatları yapılıyor?
Esenyurt’ta neler oluyor? Neden sık sık plan tadilatları yapılıyor.

Başlayan inşaatlar sonradan neden proje tadilatları yapılarak ruhsatları yenileniyor?
Ruhsatlar verilmeden yapılan, başlayan inşaatlar var mı?
İddialara göre inşaatlar önce yapılıyor, ruhsatlar arkasından geliyor
Ruhsatlar veriliyor, inşaatlar yapılıyor. Ardından yapılan inşaatta fazla katlar için, çıkmalar için, projeye uygun olmayan imalatlar için mecliste plan tadilatları, tadilat projeleri yapılarak yeni ruhsatlar    veriliyor.

Ayrıca 15.50 emsal ile ruhsat verilen inşaatlara ardından 21.50 emsal hakkı veren plan tadilatları yapılıyor. 42.50 emsal verilen plan tadilatları yapılıyor.

üşünün inşaatların temel ruhsatları var. 15.50 emsale göre. Yani 5 katlı binalar. Temeli buna göre yapılıyor. Dayanıklılığı buna göre hesaplanıyor.

Ardından binaların kaba inşaatı tamamlanmışken, 13-14 kata çıkaran plan tadilatları yapılıyor. Aynı temel üzerine, 5 katlı bina yerine 14 katlı binalar yapılıyor.

Mühendis değilim, ancak aptalda değilim. Soru şu: 5 katlı bina için alınmış ruhsatlı binalar 14 kata çıkarılır mı? Temeller 13-14 katlı binalar için hazırlanmışsa, bina yapılırken plan tadilatının yapılacağı biliniyor muydu?
Büyükşehir Belediyesi hangi projeleri mühürledi? Hangi projelerde mühürlenmeye rağmen inşaat çalışmaları devam etti ve ediyor?
Neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Can alıcı sorular ise şunlar:
İstanbul’un en büyük projeleri yapılan Esenyurt’ta, temel ruhsatları alınmadan yapılan proje sayı kaç?
Ruhsat alındıktan sonra yapılan plan tadilatı sayısı kaç?

Ve herhangi bir soruşturma var mı?

Üç kafadar meclis üyesi

Esenyurt Belediyesi’nin üç meclis üyesi hangi projede ortaklar?
Yaptıkları proje kaç katlı? Binaların birbirine uzaklığı ne kadar? Hemen yanındaki sokakta biten binaların emsalleri 9.50 iken, kendi projeleri neden 10 kattan fazla?
Yaptıkları projenin plan tadilatları yapılırken, meclisteki oylamada bulundular mı? Oy kullandılar mı? Bu suç mu? Suç değilse etik mi?
Yanıtlarını yetkililerden bekliyoruz.

Korkmaz’ın çocukları
Amerika’da mı okuyorlar?

Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Korkmaz’ın çocuklarını Amerika’da okuttuğu iddiaları. Bu iddiayı Korkmaz’a sordum.
Şöyle yanıt verdi: “Çocuklarım Türkiye’de. Yurt dışında okumadılar. Keşke olanaklarım olsaydı da okuta-bilseydim. Bundan rahatsız olmazdım. Hakkımda Türkiye’nin her yerinde araştırma yaptılar. Bir şey bulamadılar. Bundan rahatım. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile çalıştığım içinde çok mutlu ve gururluyum. Onun ekibinde bulunmak bana gurur veriyor. Ve yaptığım her şeyden vicdanen rahatım.”

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank