content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Şub

”Ermeni Meselesi Ve Kıbrıs”

Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti eski devlet başkanı rauf denktaş'ı 9 kasım 2007 cuma günü  saat 19.00'da  Nazilli belediyesi tiyatro salonunda ''ermeni meselesi ve Kıbrıs' konusunda verdiği konferansta dinledim, çok beğendim. Gerçek bir dava adamı olduğuna karar verdim, böyle bir devlet adamına sahip olduğumuz için gerçekten çok sevindim, konferansa başlamadan önce kendisine yazmış olduğum ve arşivimde bulunan ege bölgesi isimli kitabımı takdim ettim. Aydın'ı tanıtan ve aydın ismini taşıyan bir başka kitap daha verdim, 3.hediye ettiğim kitabın ismi ''kurtuluş savaşında Nazilli ve önderleri'' ismini taşıyordu.

Konuşması sırasında benim bu güne kadar duymadığım konulardan söz etti, çok şaşırdım. Kısa kısa notlar tuttum. Konuşmasının bir bölümünde ''Fransızlar, İngilizlerden izin alarak. Avrupa'nın muhtelif yerlerinden topladıkları ermeni gençlerini Kıbrıs'ta eğiterek Türkiye'nin üzerine salıveriyorlar.'' şeklinde konuştu. Pkk'lıların arasında Ermeniler olduğundan söz etti, kısacası Türklerle-Kürtleri birbirine düşürmek isteyenlerin Fransa olduğu anlaşıldı.

Rauf denktaş dinlenecek bir isim, türkiye'deki bütün il ve ilçelerin kendisini konferans vermesi için davet etmesini ve herkesin rauf denktaş'ı dinlemesini tavsiye ederim.

Bu arada fransa 90 yıl önce adana mıntıkasına asker çıkarmıştı, orada tutunamayınca ermenileride gemilerine doldurarak Fransa’ya götürmüştü.

Demek ki onları besleyip Türkiye’nin başına musallat etmek için 90 yıldır hareket halindeymişte haberimiz yokmuş, fransa bu olayla bir taşla 2 kuş vurmak istiyor. Bana göre 90 yıl önce buradaki yenilginin intikamını almak, osmanlı imparatorluğu döneminde ki imtiyazlı sömürüyü devam ettirmek için ermenilerin veya pkk'lıların türkiye'den toprak koparmasını temin etmek. Rauf denktaş bu oyunlara karşı türk milletinin 24 saat uyanık bulunmasınıda isteyerek ''caniler türkiyê'ye karşı her türlü tedbiri fazlası ile aldılar..'' dedi.

Bu konuşmalarını http://kerim.ozbekler.sitemynet.com/09/ isimli web sitesine yazıverdim. 1 tıklama ile bu tarihi konuşmayı okumanızı tavsiye ederim, bu arada rauf denktaş'ı nazilli'ye getiren haluk alıcık'la geçen gün karşılaştım. Bu işi nasıl organize ettiğini sordum,

yol parasını devletin ödediğini. Yalnızca 1 yemek yedirdiklerini, buna rağmen 2.5 milyar ytl.harcadıklarından söz etti.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank