content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 May

Erkek Kedilerde Öyle!

Cennet vatan ülkemiz Türkiye’de sizin dışınızda kalıp yaşayanlar da sizler gibi söyleyecek dil, yiyecek ağız olmadığı için sizlerin bitmek tükenmek bilmeyen istek ve arzularınız karşısında sessizliklerini dün bugün ve halen korurken, devletin her türlü sosyal güvencesine sahip seçilmiş, atanmış, işçi ve memurların bayram ikramiyesi talebi sade vatandaşlara pes dedirtmeye yeter ve artar.

Anadolu da bu ve benzeri haksızlıkları “yiyin beyler yiyin, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin” nasıl olsa mal deliye kaldı özdeyişiyle dile getiren büyükler bu lafları boşuna etmemişler. Evet, beyler gerçekten mal deliye kaldığına göre aklınıza estiğinde, canınız istediğinde verilenle istediğimiz gibi yiyip içemiyoruz. Çoluk çocuk şöyle gerile gerile gezip tozamıyoruz. Gönül rahatlığı ile tatil bile yapamıyoruz! Bu yüzden iki tane değil 12 tane bayram ikramiyesi istiyoruz deyin utanmayın!
365 günün nerede ise 200 günü hafta tatili ve resmi tatil.büyük çoğunluğu tatilleri doya doya yaşamalarına karşın kendileri dışınızda kalan sessiz çoğunluğun hafta tatili ve resmi tatil yapabilmeleri şöyle dursun, çalışmaktan başını kaşıyacak zamanı olmadığı gibi ne hafta nede resmi tatilden haberi dahi yok.

Kendilerini gerek hak ederek gerekse malum şekilde devletin şefkatli kollarına atmayı ya da attırmayı başarmış sizlerin yüzünden yaşanan ve yaşanmaya devam eden bütün bu olumsuz gelişmelerden en çok sessiz çoğunluk etkilenmektedir.
Ülkenin ve hayatın en ağır yükünü zam ve sosyal güvence isteyecek şansı ve dili, yiyecek ağzı olmayan dışarıdaki insanlar (sessiz çoğunluk )çekmesine rağmen ekonomik ve sosyal güvence başta olmak üzere ülkenin ve devletin her türlü nimetlerinden azami oranda yararlandıkları halde aldıklarıyla yetinemedikleri ve bu nedenle geçim sıkıntısı çektikleri ekstradan talep ettikleri ilave bayram ikramiyesi ile ortada.

Kısacası kendilerini bir şekilde devletin ve özel sektörün güvencesi altına almayı ya da aldırmayı başarmış olmalarına rağmen, erkek kediler gibi hem yiyor, hem de daha yok mu diye en çok yaygarayı çıkarıyorlar. Erkek kedilerde öyle. Hem yiyorlar, hem de daha yok mu diye sürekli bağırıyorlar!
Ne diyelim seçilmiş, atanmış, amir memur ve işçi beyler, belli ki ülkemizde sizlerden başkalarında yiyecek ağız yok. Sizlerin dışında hayatını ferdi çabalarıyla idame ettirmek mecburiyetinde olan onlarca işsiz güçsüzün yanında, çalıştığı halde geçinemeyen onlarca insan var.Adil bir dağılım olmadığı için ücretlilere yapılan irili ufaklı bütün zamlardan en fazla dışarıda olan insanların canı yanıyor.

Ama yine de onların gıkı çıkmazken hala aldıklarıyla yetinememekten dem vurarak maaşlarına ilaveten gerektiğinde ücretlileri cadde ve sokaklara dökenlerin sayesinde her türlü yaygarayı kopararak ikramiye dâhil daha fazlasını isteyebiliyorlar. Belli ki Cennet vatan ülkemizin yükünü yalnız başına ücretliler çekiyorlar. Cennet vatan ülkenin yükünü çeken başka kimse yok!Allah versin beyler Allah versin. Daha ne diyelim, gözü olanın gözgü çıksın.

Hâlbuki ücretliler devletin ve aziz milletin içinden özel yetenekleri ve vasıf sahibi oluşları nedeniyle çıkarak devlet adına milletimize hizmet etme şansını yakalamış ender insanlar olarak aldığınızla yetinmeyi başarıp bu sessiz topluma yaşamlarıyla iyi örnek olmaları gerekmektedir.

Çünkü ücretlilerin işgal ettikleri makam ve mevkilere gelmek ayrıcalıktır. Bu nedenle ücretliler dışında kalıp vatan millet Sakarya duygu düşüncesiyle yaşamlarını güç koşullara rağmen idame ettirip ücretlilerin yaşadığı hayata sadece iç çekerek demek ki hayat buymuş deyip bakıp geçen sesiz çoğunluğun bir gün sesini yükseltebileceğinin hesabını vakit geç olmadan yapıp icra ettikleri kutsal görevlerini adam gibi idame ettirmeleri ülkemiz ve bütün insanlarımız için daha hayırlı olacaktır diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Erkek kedilerde öyle!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank